Τροχαίο ατύχημα που είχε ο μικρός Τζάκσον Τέιλορ με τη μητέρα του και την 9χρονη αδερφή του είχε ως αποτέλεσμα να αποκοεπεί εσωτερικά το κεφάλι του από το υπόλοιπο σώμα. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο όχημα. Το ατύχημα συνέβη στις 15 Σεπτεμβρίου και το αγόρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Μπρίσμπεϊν στην Αυστραλία.

«Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το κεφάλι του αγοριού αποσυνδέθηκε εσωτερικά από τον αυχένα του σε πλήρη εσωτερικό αποκεφαλισμό», δήλωσε ο χειρουργός Δρ Τ. Άσκιν.

Έπειτα από επέμβαση διάρκειας 6 ωρών, οι γιατροί κατάφεραν να συνδέσουν και πάλι το κεφάλι του Τζάκσον και μάλιστα η επέμβασή του θεωρείται ένα μικρό θαύμα.

«Τα περισσότερα παιδιά δεν θα κατάφερναν εξ αρχής να επιβιώσουν του τραυματισμού», δηλώνει ο Δρ Άσκιν, «αλλά ακόμη κι αν τα κατάφερναν, πιθανότατα δεν θα μπορούσαν να κινηθούν ή να αναπνέουν χωρίς εξωτερική βοήθεια».

Ο Τζάκσον θα πρέπει να φορά ειδικό μηχανισμό υποστήριξης για μερικές εβδομάδες ώστε το σώμα του να παραμένει σταθερό ενώ οι γιατροί εκτιμούν ότι θα έχει μια απολύτως φυσιολογική ζωή.

jaxon_3

jaxon_2

jaxon_4

Ακολουθήστε μας!

Αφήστε το σχόλιό σας