Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Πώς θα σωθείτε αν πνίγεστε από φαγητό και είστε μόνοι σας!

Published

on


Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν πώς να αντιδράσουν στη θέα ενός ανθρώπου που πνίγεται, με απλές κινήσεις που είναι γνωστές τόσο από μαθήματα στο σχολείο όσο και από την τηλεόραση.

Τι πρέπει όμως να κάνει κάποιος που είναι μόνος στο σπίτι και έχει σταθεί κάτι στο λαιμό του; Σίγουρα δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν γνώσεις πάνω σε αυτό. Το παρακάτω βίντεο μπορεί να σώσει τη ζωή σας.

  1. Αρχικά καθίστε στα γόνατά σας και πάρτε θέση κάμψεων.
  2. Με τα γόνατα και τα χέρια να ακουμπάνε στο πάτωμα, σφίξτε τις γροθιές σας.
  3. Το επόμενο βήμα είναι να τεντώσετε τα χέρια σας προς το εμπρός μέρος και να αφήσετε το σώμα σας να πέσει με τους πνεύμονες και την κοιλιά.

Προφανώς η λύση αυτή δεν ισχύει για έγκυες γυναίκες. Έτσι, όμως, θα διευκολύνετε την αναπνοή σας και θα καταφέρετε να σωθείτε από πνιγμό αν είστε μόνοι.


viaΥΓΕΙΑ

Το πείραμα μιας δασκάλας που αποδεικνύει πόσο επικίνδυνο είναι να τρως με βρώμικα χέρια

Published

on

By


Όταν η μητέρα σου φώναζε «έπλυνες τα χέρια σου;» και επέμενε να το κάνεις πριν φας, κάτι παραπάνω ήξερε.

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε τα χέρια μας πριν φάμε. Και όντως, ίσως να το κάνουμε πριν καθίσουμε στο τραπέζι.

Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας όμως, οι περισσότεροι δεν είμαστε και τόσο επιμελείς με το απαραίτητο πλύσιμο των χεριών πριν αυτό έρθει σε επαφή με φαγητό.

Αρκεί να σκεφτείτε πόσες φορές έχετε φάει κάτι στο χέρι καθώς περπατάτε στο δρόμο ή πόσες φορές έχετε γυρίσει πεινασμένη στο σπίτι και έχετε φάει κατευθείαν με τα χέρια σας χωρίς πρώτα να κάνετε μια στάση στο μπάνιο;

Και δε μιλάμε καν για τις φορές που μασουλάτε κάτι την ώρα που δουλεύετε και παράλληλα πιάνετε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο ή τρώτε κάτι με το ίδιο χέρι με το οποίο πριν από λίγο στέλνατε μήνυμα από το κινητό σας.

Αυτό που όλοι, λίγο-πολύ, κάνουμε ασυνείδητα, αλλά χωρίς να καταλαβαίνουμε πόσο επικίνδυνο είναι μπορεί να έχει πολύ τρομακτικές συνέπεις στην υγεία μας.

Μια δασκάλα από τη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην προσπάθεια της να διδάξει στα παιδιά πόσο σημαντική είναι η υγιεινή των χεριών, αποφάσισε να κάνει ένα απλό και αποστομωτικό πείραμα που αποδεικνύει τη δύναμη των μικροβίων και πως αυτά εξαπλώνονται πάνω σε ένα τρόφιμο όταν το ακουμπάμε με άπλυτα χέρια.

facebook

Ανέβαζε μια φωτογραφία με το παρακάτω κείμενο:

«To all my teacher friends this is the grossest yet coolest experiment. I did this while teaching about germs and how they spread. You use three pieces of bread. You let all the kids see you put a piece of bread in a baggy with a glove on hence «controlled» then you wash your hands and put a piece of bread in a baggy for «clean» last but definitely not least you pass a piece of bread around and let every kid in class touch it then you put it in a baggy and label it dirty. Watch how the bread changes over time due to germs. It is so cool and a great way to teach the importance of hand washing.»


«Σε όλους τους φίλους και συναδέλφους, αυτό είναι το πιο αηδιαστικό και ταυτόχρονα κουλ πείραμα. Το έκανα καθώς δίδασκα για τα μικρόβια και πόσο εύκολα αυτά εξαπλώνονται. Παίρνεις τρεις φέτες ψωμί. Τις δείχνεις σε όλα τα παιδιά και ξεκινάς να τις βάζεις κάθε μια σε ένα ξεχωριστό διάφανο σακουλάκι για τρόφιμα», γράφει περιγράφοντας την αρχή της διαδικασίας.

«Την πρώτη την πιάνεις με ένα γάντι και τη βάζεις μέσα γράφοντας απ’ έξω την ένδειξη «Ελεγχόμενο». Στη συνέχεια πλένεις τα χέρια σου και βάζεις και τη δεύτερη φέτα μέσα σε ένα σακουλάκι με την ένδειξη «Καθαρό». Τέλος, παίρνεις την τρίτη φέτα, τη δίνεις σε κάθε παιδί στην τάξη να την πιάσει και τη βάζεις σε ένα τρίτο σακουλάκι με την ένδειξη «Βρώμικο». Παρατήρησε πως θα αλλάξει το ψωμί με την πάροδο των ημερών εξαιτίας των μικροβίων. Ο καλύτερος τρόπος να διδάξεις τη σημασία του να πλένει κανείς τα χέρια του πριν φάει!», προσθέτει αναλύοντας το πανέξυπνο κόλπο της.

Τελικά, χρησιμοποιώντας 3 φέτες ψωμί (και το μυαλό της!) κατάφερε να πείσει όχι μόνο τα παιδιά της τάξης που έχει αναλάβει, αλλά χιλιάδες κόσμο.

Το ποστ της, αυτή τη στιγμή, έχει περισσότερα από 48.000 like ενώ έχει μοιραστεί περισσότερες από 72.000 φορές.

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

Γιατί ορισμένοι θυμούνται τα όνειρά τους και άλλοι όχι; Επιτέλους υπάρχει εξήγηση!

Published

on

By


Όλοι βλέπουμε όνειρα. Στην πραγματικότητα πολλοί θεωρούν ότι βλέπουμε τουλάχιστον έξι όνειρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο, τείνουμε να ξεχνάμε το 95% αυτών το πρωί που ξυπνάμε. Υπάρχουν όμως μερικοί που θυμούνται πολλές λεπτομέρειες απ’ τα όνειρά τους ενώ άλλοι δεν θυμούνται απολύτως τίποτα.

Αν αναρωτιέσαι πως συμβαίνει αυτό, υπάρχει απάντηση!


Μπορεί να κοιμάσαι πολύ “βαριά”

Αν στο τέλος της ημέρας, έχει απλώς “χυθεί” στον καναπέ έτοιμος να σε πάρει ο ύπνος, η επιστήμη λέει πως τότε είσαι ο τύπος που δεν θυμάται κανένα του όνειρο.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2013 στο Πανεπιστήμιο της Λυών, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έχουν βαθύ ύπνο με λίγες ή και καθόλου ώρες διακοπή είναι λιγότερο πιθανό να θυμούνται τα όνειρά τους από αυτούς που ξυπνάνε με το παραμικρό.

Μπορεί να οφείλεται στη διατροφή σου

Είσαι αυτό που τρως, λέει το ρητό.Έτσι, οι διατροφικές συνήθειες μπορούν επίσης να καθορίσουν αν θυμάσαι τα όνειρα ή όχι. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα προκαλούν παράξενα όνειρα. Εκτός απ’ τα γαλακτοκομικά, τα λιπαρά κρέατα όπως η μπριζόλα και τα τηγανητά μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα όνειρά σου. Όταν απολαμβάνεις βαριά γεύματα πριν πέσεις για ύπνο, τότε το σώμα παράγει θερμότητα λόγω πέψης και αυτό οδηγεί σε περίεργα όνειρα.


Τα όνειρα επηρεάζονται και απ’ τις ορμόνες

Αν δεν θυμάσαι τα όνειρά σου υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να συμβαίνει επειδή δεν αξίζει να το θυμηθείς!


Συνήθως τα όνειρα που σε κάνουν να ξυπνάς είναι ασυνήθιστα ή σου προκαλούν έντονα συναισθήματα. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που ρυθμίζει τον ύπνο. Όταν ένα άτομο έχει υψηλά επίπεδα μελατονίνης, τα όνειρά του είναι πιθανότερο να είναι πιο ζωντανά ενώ εκείνα με χαμηλή μελατονίνη έχουν λιγότερα όνειρα, τα οποία δεν θυμούνται.

Μπορεί απλώς να μη σ’ ενδιαφέρουν

Μερικοί άνθρωποι έχουν εμμονή με τα όνειρα. Θέλουν να μάθουν πως και γιατί, πως λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό όταν κοιμόμαστε, διαβάζουν τα όνειρα και προσπαθούν να βγάλουν κάποιο νόημα από αυτά.

Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δεν είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι , ούτε και ενδιαφέρονται σε τέτοιο βαθμό για τα όνειρα τους. Απλώς τα αποδέχονται και δεν το ερευνούν παραπάνω.

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

Βοηθάει το νερό με λεμόνι να κάψετε λίπος; Αυτό φανερώνουν οι επιστήμονες…

Published

on

By


Το νερό με λεμόνι είναι ένα ρόφημα πίνεται είτε ζεστό, τον χειμώνα, είτε και κρύο τώρα το καλοκαίρι. Λέγεται ότι έχει διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της πέψης, της αύξησης των επιπέδων ενέργειας. Επίσης φέρεται να συμβάλλει στην προώθηση της απώλειας βάρους. Είναι όμως έτσι;

Δείτε μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το νερό με λεμόνι, ως προς το αν και κατά πόσο συμβάλλει στο αδυνάτισμα και τη δίαιτα.


Είναι γενικά ένα ρόφημα πολύ χαμηλών θερμίδων

Ο χυμός από μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό περιέχει μόνο 6 θερμίδες. Για το λόγο αυτό, αν αντί για άλλα ροφήματα με υψηλότερες θερμίδες, όπως ο χυμός πορτοκαλιού και τα αναψυκτικά, πίνετε νερό με λεμόνι, τότε αυτό μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε τις θερμίδες που παίρνετε.

Για παράδειγμα, ένα ποτήρι από χυμό πορτοκαλιού (237 ml) περιέχει 110 θερμίδες και το μισό λίτρο αναψυκτικού περιέχει 182 θερμίδες. Η αντικατάσταση ακόμη και μόνο ενός από αυτά τα ποτά την ημέρα με ένα ποτήρι λεμονόνερο θα μπορούσε να μειώσει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κατά 100-200 θερμίδες.


Κρατάει τον οργανισμό ενυδατωμένο

Από τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο σώμα μέχρι βελτίωση της σωματικής απόδοσης και την αποβολή των αποβλήτων από το σώμα, η κατανάλωση αρκετού νερού για να παραμείνει ενυδατωμένος ο οργανισμός είναι ένας καίριος παράγοντας καλής υγείας.

Υπάρχουν επίσης έρευνες, που δείχνουν ότι ο καλά ενυδατωμένος οργανισμός είναι ένας σημαντικό στοιχείο στην απώλεια βάρους. Η αυξημένη ενυδάτωση μπορεί να αυξήσει την διάσπαση των λιπών και να βελτιώσει την απώλεια λίπους.

Η καλή ενυδάτωση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην μείωση της κατακράτησης υγρών, η οποία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως φούσκωμα, πρήξιμο και αύξηση βάρους.


Το νερό με λεμόνι αυξάνει τον μεταβολισμό

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση αρκετού νερού μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του μεταβολισμού σας. Η καλή ενυδάτωση ενισχύει την λειτουργία των μιτοχονδρίων, ενός τύπου οργανιδίων που βρίσκονται σε κύτταρα τα οποία βοηθούν στην παραγωγή ενέργειας για το σώμα. Αυτό οδηγεί σε αύξηση του μεταβολισμού, που με την σειρά του οδηγεί σε επακόλουθη απώλεια βάρους.

Το νερό έχει επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνει τον μεταβολισμό προκαλώντας θερμογένεση, μια μεταβολική διαδικασία κατά την οποία οι θερμίδες καίγονται για να παράγουν θερμότητα.


Σε μία μελέτη, βρέθηκε ότι το νερό αυξάνει το μεταβολικό ποσοστό κατά 30% για 30-40 λεπτά. Μια άλλη μελέτη εξέτασε τις επιπτώσεις του πόσιμου νερού σε 21 υπέρβαρα παιδιά. Πίνοντας 10 ml νερού ανά κιλό σωματικού βάρους, αυξήθηκε ο μεταβολισμός τους κατά 25% για 40 λεπτά.

Η έρευνα για το νερό με λεμόνι και τον μεταβολισμό είναι σχετικά περιορισμένη. Ωστόσο, επειδή το νερό είναι το κύριο συστατικό, πιθανόν να έχει τα ίδια οφέλη που ενισχύουν τον μεταβολισμό, όπως και το απλό νερό.


Το νερό με λεμόνι δεν συμβάλλει στην απώλεια βάρους περισσότερο από το απλό νερό

Το νερό με λεμόνι έχει πολλά πιθανά οφέλη, από την προώθηση της ενυδάτωσης, μέχρι και την αύξηση του κορεσμού (σας κάνει να νιώθετε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα).

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα οφέλη προέρχονται απλά από το κύριο συστατικό του: το νερό!

Το νερό με λεμόνι περιέχει μερικά πρόσθετα θρεπτικά συστατικά εξαιτίας του χυμού λεμονιού, όπως η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά, αλλά είναι απίθανο αυτά να επηρεάσουν το βάρος σας.

Επιπλέον, η αλκαλοποίηση του χυμού λεμονιού δεν έχει σαφή αποτελέσματα στο βάρος.

Παρόλα αυτά, έρευνα έχει δείξει ότι το νερό με λεμόνι μπορεί να έχει κάποια οφέλη για την πρόληψη της νεφρολιθίασης, λόγω των οξέων που περιέχει.


Συμπέρασμα

Το νερό με λεμόνι μπορεί να προωθήσει την πληρότητα (να σας κάνει να νιώθετε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα), να υποστηρίξει την ενυδάτωση, να ενισχύσει τον μεταβολισμό και να αυξήσει σε γενικές γραμμές την απώλεια βάρους. Μπορεί δηλαδή πράγματι να συμβάλλει στην προσπάθεια για αδυνάτισμα και δίαιτα.

Ωστόσο, δεν είναι καλύτερο από το κανονικό νερό, όσον αφορά συγκεκριμένα την απώλεια λίπους από το σώμα.

Τούτου λεχθέντος, είναι νόστιμο, εύκολο να παρασκευαστεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο ροφήματος χαμηλών θερμίδων έναντι άλλων ροφημάτων με υψηλότερες θερμίδες.

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

Έπινε 1 λίτρο χυμό ανανά καθημερινά για έναν ολόκληρο χρόνο. Δεν φαντάζεστε τι της συνέβη!

Published

on

By


Ο ανανάς, έχει περισσότερα κρυμμένα ταλέντα από το να είναι ζουμερός και γλυκός. Είναι μια πραγματική δύναμη της φύσης, με άφθονες βιταμίνες και ένζυμα που μπορούν ακόμη και να ανακουφίσουν φλεγμονές και ασθένειες. Αν αρχίσετε να πίνετε χυμό από ανανά καθημερινά, θα εκπλαγείτε από το πόσο καλό θα κάνει στο σώμα σας. Ακολουθούν 10 οφέλη που προσφέρει ο ανανάς, που πιθανώς δεν ξέρατε καν.

1

1. Μειώνει τη φλεγμονή

2

Ο ανανάς έχει ένα ένζυμο που ονομάζεται bromelain. Έχει την ικανότητα να μειώνει τη φλεγμονή και να εξαλείφει τα δηλητήρια στο σώμα που προσβάλλουν τα όργανα.

2. Απώλεια βάρους

3

Η κατανάλωση χυμού ανανά με άδειο στομάχι, μπορεί να μειώσει την επιθυμία για γλυκά. Ο ανανάς έχει θειαμίνη, η οποία μετατρέπει τους υδατάνθρακες γρήγορα σε ενέργεια, κι έτσι ξεκινάει το μεταβολισμό.

3. Προστατεύει το ήπαρ από τα εντερικά παράσιτα

4

Το ένζυμο βρομελαΐνη που εμπεριέχεται επίσης στο φρούτο, έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Είναι ακόμη δυνατό να σκοτωθούν εντερικά παράσιτα, με συγκεντρωμένες δόσεις του χυμού ανανά.

4. Λιγότερα προβλήματα θυρεοειδούς

5

Το φρούτο δεν περιέχει μόνο βρομελίνη αλλά και ιώδιο, το οποίο όταν λαμβάνεται τακτικά, μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από θυρεοειδή να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή, βοηθώντας το όργανο να βελτιώσει τη λειτουργία του.

5. Μειωμένος κίνδυνος τραυματισμού

6

Ο ανανάς είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου, η οποία σταθεροποιεί τους ηλεκτρολύτες του σώματος. Με την τακτική κατανάλωση καλίου, ένα άτομο έχει λιγότερες μυϊκές κράμπες κατά τη διάρκεια της σωματικής του δραστηριότητας. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού.

6. Λιγότερες τοξίνες

7

Τα αντιοξειδωτικά και τα ένζυμα που βρίσκονται στον ανανά, είναι οι καλύτερες φυσικές αντι-τοξίνες. Με την τακτική κατανάλωση χυμού ανανά, το σώμα παραμένει απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα.


7. Καλύτερη πέψη

8

Η βρωμελίνη ενισχύει την πέψη και βοηθά στην πρόληψη των διαταραχών της πεπτικής οδού.

8. Υγιέστερα δόντια

9

Ο ανανάς είναι πολύ αποτελεσματικός στην καταπολέμηση των κίτρινων δοντιών και της πλάκας. Η τακτική κατανάλωση χυμού ανανά βοηθάει τα δόντια να γίνουν πιο λευκά, υγιέστερα και δυνατά.

9. Καλύτερη όραση

10

Βιταμίνη Α και β-καροτίνη, εμπεριέχονται επίσης στον ανανά. Αυτές οι ουσίες υποστηρίζουν μια καλύτερη όραση. Με την κατανάλωση χυμού ανανά καθημερινά, μπορείτε να αποτρέψετε προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία.

10. Ανανάς κατά του καρκίνου

11

Μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, διαπίστωσε ότι η βρωμελίνη που εξάγεται από το στέλεχος ενός ανανά, ήταν αποτελεσματική στη θανάτωση ανθρώπινων κυττάρων του γαστρικού και του παχέος εντέρου.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας χυμό ανανά:

Κόψτε ένα φρέσκο ανανά σε κομμάτια, αφαιρώντας το εξωτερικό του δέρμα. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε μια μεγάλη καράφα και γεμίστε τη με νερό, ακίνητο ή αφρώδες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αν έχετε αποχυμωτή ή μπλέντερ, μπορείτε να ακολουθήσετε την αδιάλυτη διαδρομή. Θα εκπλαγείτε με το πόσο νόστιμο είναι αυτό το υγιεινό ρόφημα!

Εκτός όλων των παραπάνω, ο ανανάς είναι γεμάτος με βιταμίνη C, οπότε προσθέτοντάς τον στο καθημερινό σας διατροφικό πρόγραμμα, θα είστε γενικά σε καλύτερη κατάσταση και θα αποφύγετε τα κρυολογήματα του χειμώνα!

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

Βάζει μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι! Όταν δείτε το λόγο θα θέλετε να το κάνετε κι εσείς..

Published

on

By


Ποιες οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου και πώς μας βοηθάει στην καθημερινή μας ζωή;

Το σκόρδο είναι μια από τις υπερτροφές που βελτιώνει την υγεία μας και αυτός είναι ένας λόγος να το καταναλώνουμε κάθε μέρα.

Θωρακίζει τον οργανισμό μας από προβλήματα και ασθένειες, εμποδίζει την φαλάκρα, καθαρίζει τις αρτηρίες και το αίμα, εξασθενεί τα συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης και κάνει καλό στα αναπνευστικά προβλήματα.

Το ξέρατε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μασούσαν ωμό σκόρδο γιατί το θεωρούσαν ισχυρό αντιβιωτικό και τους κρατούσε υγιείς όσο έφτιαχναν τις πυραμίδες;

Η αλλικίνη είναι το πιο πολύτιμο και θεραπευτικό συστατικό του σκόρδου. Όταν το σκόρδο πολτοποιείται οι ιδιότητές της αυξάνονται, αλλά αν μαγειρευτεί καταστρέφονται.

Ο ιδανικός τρόπος να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες του σκόρδου είναι να το πολτοποιήσετε και να το καταναλώσετε αφού το αφήσετε για 15 λεπτά.

Προσθέστε ελαιόλαδο και μαϊντανό για να εξουδετερώσετε την έντονη μυρωδιά του.

Αλλά γιατί να βάλει κανείς σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι του;


Κάποιοι βάζουν σκόρδο στις τσέπες τους για καλή τύχη και κάποιοι λένε ότι ένα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι ευνοεί τον ύπνο.

Πολλοί λαοί τρίβουν τις κατσαρόλες και τα τηγάνια τους με σκόρδο για να κρατήσουν μακριά την αρνητικότητα των πνευμάτων και να διατηρήσουν το φαγητό αγνό, όπως αναφέρει το crazynews.

Η παράδοση που θέλει μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι φαίνεται να έχει τις ρίζες της κάπου ανάμεσα στην παράδοση και τις πραγματικές ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου, οπότε δοκιμάστε το κι ίσως βοηθήσει να διώξετε την αρνητική ενέργεια, τουλάχιστον για όσο κοιμάστε…

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

5 χρόνιες σωματικές οσμές που δεν πρέπει να αγνοείτε!

Published

on

By


Όταν αφορά το ανθρώπινο σώμα , υπάρχουν κάποια πράγματα που το 99% των ανθρώπων δικαιολογημένα ντρέπεται να συζητήσει . Ένα από αυτά είναι οι σωματικές οσμές .

Προφανώς το κατανοούμε . Κανείς δεν θέλει να μιλάει για τα σημεία του σώματος του που μυρίζουν δυσάρεστα, είτε είναι η μυρωδιά των μασχαλών στα μέσα της ημέρας, ή η πρωινή δύσοσμη ανάσα που προσπαθείτε να κρύψετε από τον σύντροφο σας. Είναι σημαντικό όμως να  συζητάτε για αυτές τις ( απόλυτα φυσιολογικές ) οσμές .

Αν παρατηρήσετε κάποια απο αυτές τις 5 οσμές στο σώμα σας , αυτό που θα κάνετε ενστικτωδώς θα είναι να κάνετε γαργάρες , να  πλυθείτε ή να ψεκαστείτε ώστε να καλύψετε τη μυρωδιά . Αλλά αν μετά απο αυτές τις προφυλάξεις δεν μπορείτε να διώξετε τη μυρωδιά , τότε μπορεί κάτι να μην πηγαίνει καλά.

Δείτε κάποια σοβαρά σημάδια που αυτές οι 5 οσμές στο σώμα σας μπορεί να σημαίνουν κάτι σοβαρό:

1. Δυσοσμία στόματος

Όλοι ξυπνάμε με δυσάρεστη αναπνοή το πρωί . Είναι βασικά ένα γεγονός . Αλλά αν η αναπνοή είναι τόσο δυσάρεστη που ο σύντροφος σας δεν αντέχει να αναπνέετε πλάι του μέχρι να βουρτσίσετε τα δόντια σας , τότε πολύ πιθανόν να σημαίνει κάτι παραπάνω.

Αν βουρτσίζετε τα δόντια σας κ κάνετε πλύσεις τακτικά το βράδυ πριν κοιμηθείτε κ παρόλα αυτά ξυπνάτε το πρωί με δύσοσμη αναπνοή , υπάρχει περίπτωση να έχετε πρόβλημα  άπνοιας στον ύπνο.

Αυτή η χρόνια διαταραχή προκαλεί περιοδικές διακοπές στην αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Συμβαίνει ακανόνιστα στη διάρκεια της νύχτας , με αποτέλεσμα να ξηραίνει το στόμα, ένα κοινό αίτιο δυσάρεστης αναπνοής .

2. (Πολύ )  δύσοσμα κόπρανα

Τα κόπρανα μυρίζουν, όλοι το ξέρουμε αυτό. Αλλά είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε αν είναι ιδιαίτερα δύσοσμα μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών. Άν τα αέρια σας ή τα κόπρανα έχουν μια ιδιαίτερα άσχημη μυρωδιά μετά από κατανάλωση γαλακτοκομικών , ενδέχεται να έχετε δυσανεξία στη λακτόζη .


3. Ούρα

Αν διατηρείστε ενυδατωμένοι αρκετά τα ούρα σας  δεν πρέπει να μυρίζουν ιδιαίτερα. Άν δεν έχετε πιει αρκετά υγρά ή έχετε φάει σπαράγγια μ τότε ναι , τα ούρα σας θα μυρίζουν ιδιαίτερα άσχημα. Αλλά αν δεν ισχύει κανένα από τα δύο κ εξακολουθούν να να μυρίζουν τότε πιθανόν να έχετε κάποια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

4. Φρουτώδης ανάσα

Μπορεί να μην θεωρείτε πρόβλημα δυσοσμίας , αλλά παρόλα αυτά είναι μια οσμή του σώματος που θα πρέπει να προσέξετε.

Υπάρχει ενδεχόμενο να έχετε διαβήτη και συμβαίνει όταν μειώνεται η ποσότητα ινσουλίνης στον οργανισμό με αποτέλεσμα να προκαλεί την αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

5. Δυσοσμία ποδιών

Πήγατε για τρέξιμο χωρίς κάλτσες ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα. Προφανώς τα παπούτσια σας θα μυρίζουν πάρα πολύ . Αλλά αν παρατηρήσετε τα παπούτσια σας να μυρίζουν διαρκώς , ασχέτως καιρού ή αρωματικών προλήψεων που μπορεί να λαμβάνετε , τότε πιθανώς να έχετε  το πόδι του αθλητή .

Εκτός από την οσμή , θα παρατηρήσετε επίσης γύρω από τα δάχτυλα των ποδιών ξηροδερμία με κοκκινίλες κ φουσκάλες . Η μυρωδιά προκαλείται από το συνδυασμό μυκήτων και βακτηρίων που διαβρώνουν τους ιστούς στο δέρμα γύρω από τα δάχτυλα . Να προσέχετε να μην ξύσετε τα πόδια σας και μετά ακουμπήσετε άλλο σημείο του σώματος γιατί μπορεί να το εξαπλώσετε τους μύκητες .

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

Το μυστικό για να κοιμάστε καλύτερα, να καίτε περισσότερο λίπος και να γεμίσετε ενέργεια!

Published

on

By


Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι είναι στην πραγματικότητα το μέλι και γιατί είναι τόσο καλό για σας;

Οι μέλισσες κάνουν το μέλι από το νέκταρ των λουλουδιών, χρησιμοποιώντας τις γλώσσες τους που έχει το σχήμα σωλήνας για να εξαγάγουν το νέκταρ και να το φυλάξουν στα δεύτερα στομάχια τους. Το νέκταρ αναμειγνύεται με τα ένζυμα σε αυτά τα επιπλέον στομάχια. Οι μέλισσες στη συνέχεια περνούν την ουσία σε άλλες μέλισσες σε μια πεπτική γραμμή συναρμολόγησης μέχρι οι τελευταίες μέλισσες να καταθέσουν το μέλι στην κηρήθρα. Οι μέλισσες κάνουν αέρα στη κηρήθρα με τα φτερά τους μέχρις ότου όλο το επιπλέον νερό εξατμιστεί. Η κηρήθρα στη συνέχεια σφραγίζεται με μια ουσία που σκληραίνει σε αυτό που γνωρίζουμε ως κερί μέλισσας.

Αλλά γιατί οι μέλισσες κάνουν το μέλι; Επειδή είναι πηγή της τροφής τους! Έτσι, αυτό είναι που κάνει το μέλι τόσο θρεπτικό! Το μέλι είναι περίπου 80 τοις εκατό φυσική ζάχαρη και 18 τοις εκατό νερό. Το υπόλοιπο 2 τοις εκατό είναι βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και γύρη και πρωτεΐνη. Αν και το μέλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, δεν είναι κακό για σας, όταν καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες. Στην πραγματικότητα, οι βιταμίνες και τα μέταλλα κάνουν το μέλι πραγματικά πολύ υγιές.

Τα οφέλη του μελιού για την υγεία σας!

1. Περισσότερη ενέργεια. μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μέμφις έδειξε οτι το μέλι είναι μια αποτελεσματική  πηγή ενέργειας για τους αθλητές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με άλλους υδατάνθρακες, το μέλι δεν προκαλεί μείωση του σακχάρου στο αίμα . Το μέλι έχει επίσης βρεθεί ότι βελτιώνει την δύναμη και την ταχύτητα της αντοχής των αθλητών.
Αυτή είναι μια καλή είδηση ​​για όλους, όχι μόνο για τους αθλητές. Αντί να πιείτε ένα ζαχαρούχο ρόφημα, δοκιμάστε να φάτε ένα κομμάτι του τοστ με μια κουταλιά της σούπας μέλι.

2. Κάψτε το λίπος. Το μέλι όχι μόνο σας δίνει περισσότερη ενέργεια, αλλά βοηθά επίσης να κάψετε λίπος! Η κατανάλωση μιας κουταλιάς μέλι πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στην καύση του λίπους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μέλι μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και να μειώσει τις ορμόνες του στρες ενώ εσείς κοιμάστε. Δοκιμάστε ένα ρόφημα αποτοξίνωσης κατασκευασμένο από κανέλα τσάι και μέλι και σίγουρα δεν θα χάσετε .

Το μέλι είναι περίπου 80 τοις εκατό φυσική ζάχαρη και 18 τοις εκατό νερό.

3.Θεραπεύστε τα κοψίματα και τα εγκαύματα. Το μέλι μανούκα και το μέλι φλαμουριάς είναι ιδιαίτερα καλά για τις θεραπείες των κοψιμάτων και των πληγών. Αυτό συμβαίνει καθώς περιέχουν  ισχυρές αντιβιοτικές ιδιότητες. Τρίψτε το μέλι απ ‘ευθείας στην πληγείσα περιοχή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα είδη του μελιού για να θεραπεύσετε την ακμή.

4. Αντιμετωπίστε το βήχα. Μόνο 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο μπορεί να καταστείλουν τον νυχτερινό βήχα. Αυτή η μέθοδος είναι ασφαλής και αποτελεσματική για ενήλικες και παιδιά ηλικίας άνω των 1.


5. Ανακουφίστε ναυτία. Το μέλι, όταν συνδυάζεται με λεμόνι, είναι μια θαυμάσια θεραπεία για τη ναυτία. Πολλές έγκυες γυναίκες που πάσχουν από πρωινή αδιαθεσία το γνωρίζουν αυτό. Η δριμύτητα του λεμονιού καθαρίζει τις τοξίνες του ταραγμένου στομαχιού. Αλλά χρειάζεται το σύστημα διανομής του μελιού για να απελευθερώσετε αργά τη δύναμη καθαρισμού του λεμονιού.

6.Μειώστε την υψηλή αρτηριακή πίεση. Το μέλι περιέχει ένα ειδικό τύπο υδατανθράκων γνωστούς ως ολιγοσακχαρίτες Οι υδατάνθρακες αττοί μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση. Εάν πάσχετε από υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορεί να είναι μια καλή ιδέα να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μέλι στην καθημερινή διατροφή σας.

7. Αντιμετωπίστε την πιτυρίδα. Μια μελέτη από το Ντουμπάι λέει ότι οι αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μελιού είναι μια αποτελεσματική θεραπεία ακόμα και για τα πιο σοβαρά συμπτώματα της πιτυρίδας και της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας, όπως είναι η απώλεια μαλλιών και η καράφλα. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη θεραπεία στο σπίτι, τρίψτε απαλά το μέλι αραιωμένο με ζεστό νερό στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το μέλι να καθίσει για τρεις ώρες και μετά ξεπλύνετε απαλά με χλιαρό νερό. Κάντε το αυτό κάθε μέρα μέχρι τα συμπτώματά σας να υποχωρήσουν. Διατηρήστε υγιές το δέρμα της κεφαλής σας, εφαρμόζοντας το μέλι μία φορά την εβδομάδα.

8. Βελτίωστε τον ύπνο σας . Ο David Wolfe ορκίζεται ότι τρώει λίγο μέλι και αλάτι Ιμαλαΐων και έτσι έχει έναν ξεκούραστο ύπνο. Εξηγεί οτι αυτό λειτουργεί, επειδή το αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει μαγνήσιο, το οποίο μειώνει την ορμόνη του στρες κορτιζόλη και έτσι είναι πιο εύκολο να κοιμηθείτε. Το μέλι από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει το σώμα με την επούλωση του ήπατος και άλλων οργάνων ενώ εσείς κοιμάστε. Ο Wolfe συνιστά την ανάμιξη 5 κουταλιών του γλυκού μέλι και μιας κουταλιάς του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων και την διατήρηση τους σε ένα βάζο. Κάθε βράδυ, διαλύεται 1 κουταλάκι του γλυκού του μείγματος κάτω από τη γλώσσα σας.

Το μέλι είναι ένα από τα πιο γλυκά, πιο νόστιμα ατρόφιμα της φύσης στον πλανήτη. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι έχει τόσα πολλά οφέλη για την υγεία! Λοιπόν, τι περιμένετε; Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στο απογευματινό σας τσάι . Δοκιμάστε το με τον καφέ ή απλώστε μέλι σε ένα κομμάτι του τοστ ολικής αλέσεως. Ανακατέψτε το με γιαούρτι ή προσθέστε το στις αγαπημένες σας βινεγκρέτ. Οι δυνατότητες του, όπως και τα οφέλη του, είναι ατελείωτα!

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

7 Ξεκάθαρα Σημάδια πως το Σώμα σας Φωνάζει για Βοήθεια και ΔΕΝ πρέπει να Αγνοήσετε. Δείτε ΤΙ να Κάνετε!

Published

on

By


Το σώμα μας είναι ένας τέλειος μηχανισμός όπου πολλά πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα. Και μερικές φορές μας δίνει τα σημάδια ότι χρειάζεται βοήθεια που, αν αγνοηθεί, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια σημάδια που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Αϋπνία, ευερεθιστότητα και κράμπες στα πόδια

1

Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα, το σώμα σας χρειάζεται μαγνήσιο και κάλιο. Για να αναπληρώσετε αυτά τα ζωτικά στοιχεία, προσθέστε τις ντομάτες, τα πορτοκάλια, τις μπανάνες και το σπανάκι στην καθημερινή σας διατροφή.

Ξηρό δέρμα

2

Η ξηρότητα του δέρματος μπορεί να σημαίνει έλλειψη βιταμίνης Ε. Επομένως, πρέπει να τρώτε περισσότερα λαχανικά, λάδι, καρύδια και ψάρια.

Ανάγκη για γλυκά

3

Εάν αισθανθείτε ξαφνικά μια έντονη επιθυμία να φάτε κάτι γλυκό, τότε το άγχος, η κατάθλιψη ή η εξάντληση μπορεί να είναι η αιτία. Το σώμα σας ζητά γλυκόζη. Για να αποφύγετε να πάρετε βάρος, καλύτερα να φάτε μαύρη σοκολάτα ή μέλι.

Επιθυμία να φάτε πάγο

4

Εάν διαπιστώσετε ότι θέλετε να φάτε λίγο πάγο, τότε μπορεί να έχετε αναιμία και ανεπάρκεια σιδήρου. Οι καλύτερες πηγές σιδήρου είναι το βόειο κρέας, τα αυγά και τα μαλάκια. Ωστόσο, είναι ακόμα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν θέλετε να φάτε πάγο και στερείστε ενέργειας.


Αιμορραγία των ούλων

5

Ξαφνική ή συνεχής αιμορραγία των ούλων σας όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι έλλειψης βιταμίνης C. Συμπεριλάβετε τα παρακάτω προϊόντα στα γεύματά σας: εσπεριδοειδή, σπανάκι, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, ντομάτες, λάχανο, κουνουπίδι και μπρόκολο.

Ευαίσθητα νύχια και μαλλιά

6

Το σώμα σας στερείται βιταμίνης Β. Πίνετε περισσότερο γάλα και τρώτε μανιτάρια nori.

Δακτύλιοι γύρω από την ίριδα

7

Τέτοιοι δακτύλιοι μπορεί να εμφανίζονται σε άτομα άνω των 50 ετών και αυτό είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, αν εμφανίζεται σε ένα νεότερο άτομο, τότε είναι ένα σημάδι υψηλών επιπέδων χοληστερόλης. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για αυτό.

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

Προσοχή! Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα!

Published

on

By


Οι τσούχτρες είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος για τους λουόμενους στην θάλασσα. Και είναι δύσκολο να τις εντοπίσουμε, επειδή, συνήθως, είναι διαφανείς και δεν φαίνονται μέσα στο νερό.

Το τσίμπημα από τσούχτρα είναι αιφνίδιο και πολύ επώδυνο. Γι” αυτό είναι σώφρον να γνωρίζετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε αν σας συμβεί, για να σας περάσει πιο γρήγορα ο πόνος και η ταλαιπωρία.

Αν είστε αλλεργικοί στο τσίμπημα από τσούχτρα, καλέστε επειγόντως το 166. Κάντε το ίδιο και εάν τα πλοκάμια της τσούχτρας έχουν αγγίξει πάνω από το μισή επιφάνεια ενός χεριού ή ποδιού, αφού σε αυτή την περίπτωση το τσίμπημα είναι σοβαρό.Τότε η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη και πρέπει άμεσα να πάτε σε κάποιο νοσοκομείο, ή Κέντρο Υγείας. Αν δεν γνωρίζετε ότι είστε αλλεργικοί, αλλά παρόλα αυτά έχετε έντονα συμπτώματα, όπως, ναυτία, ή δυσκολία στην αναπνοή, ή ζαλίζεστε και πέφτει η πίεση σας, ή σας έπιασε ταχυκαρδία, ή θέλετε να κάνετε εμετό, τότε ΑΜΕΣΩΣ να σπεύσετε στον γιατρό.Επίσης αν τσιμπήσει το παιδί τσουχτρα καλό είναι να πάρετε ΑΜΕΣΩΣ το γιατρό να σας δώσει οδηγιες!

Πως αντιμετωπίζουμε το τσίμπημα της τσούχτρας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, όπου πολλές παραλίες έχουν γεμίσει από αυτές. Καταρχήν ψυχραιμία, εάν δεν είστε αλλεργικοί, ο αφόρητος ομολογουμένως πόνος, δεν πρέπει να σας πανικοβάλει. Βγείτε από την θάλασσα, ελέγξτε το σημείο που η τσούχτρα έχει αφήσει τα γεμάτα με δηλητήριο πλοκάμια της και κάντε τα εξής:

– Απομακρύνετε τα από την επιδερμίδα σας αργά και με προσοχή. Μην το κάνετε με γυμνά δάχτυλα, γιατί τα πλοκάμια θα κολλήσουν και στα δάχτυλα σας. Μην πανικοβληθείτε από την “κοκκινίλα” που θα δείτε στην επιδερμίδα σας.


– Αμέσως μετά ρίξτε άφθονο θαλασσινό νερό επάνω στην περιοχή που σας τσίμπησε η τσούχτρα. Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε άμμο στην χούφτα σας και πολύ απαλά να τρίψετε το σημείο. Θα πονάει κάπως αλλά είναι απαραίτητο για να απομακρυνθούν τα πλοκάμια. ΠΡΟΣΟΧΗ: σε καμία περίπτωση μην ρίξετε επάνω στο δέρμα, εκεί που σας τσίμπησε τσούχτρα, νερό της βρύσης, γλυκό νερό. Όσα από τα δηλητηριώδη κεντριά δεν έχουν σπάσει, με το γλυκό νερό θα σπάσουν και θα χυθεί περισσότερο δηλητήριο μέσα σας.

– Στη συνέχεια βάλτε επάνω κάτι παγωμένο. Πάγο, ή έστω ακουμπήστε ένα παγωμένο μπουκάλι. Θα περιοριστεί το οίδημα, η κοκκινίλα και ο πόνος.

– Το επόμενο που θα πρέπει να σας απασχολήσει θα είναι το κάψιμο, ή το τσούξιμο και η φαγούρα. Καλό θα είναι πάντα να έχετε στο φαρμακείο κορτιζονούχο κρέμα για τέτοιες περιπτώσεις. Αλείψτε τη επάνω στο σημείο. Εάν δεν έχετε τέτοια κρέμα βρείτε ξύδι. Διαλύστε ένα μέρος ξυδιού σε 3 μέρη νερού και τοποθετήστε με κομπρέσες το διάλυμα αυτό, στην πληγή. Θα σας ανακουφίσει.

– Εάν το σημείο που σας έχει τσιμπήσει μια τσούχτρα είναι πολύ μεγάλο, πηγαίνετε σε ένα φαρμακείο και πάρτε αντισταμινικά χάπια. Βοηθούν.

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

Αν δείτε ένα τέτοιο σπυράκι στη μέση σας μπορεί να είναι μία κύστη κόκκυγος!

Published

on

By


Κατά πάσα πιθανότητα δεν έχετε ξανακούσει για την κύστη κόκκυγα. Ωστόσο, είναι αρκετά πιθανό εσείς ή κάποιος γνωστός να είχατε μία τέτοια.

Η κύστη κόκκυγα είναι απλά ένας ιατρικός όρος για το σπυράκι που μπορεί να εμφανιστεί στο άνω μέρος των οπισθίων σας. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν γιατί εμφανίζεται αυτό το σπυράκι ή πόσο σημαντικό είναι το να το ξεφορτωθούμε.

Μάλιστα, πολλοί μπορεί να έχουν κύστη κόκκυγα και να μην το ξέρουν, αφού μεταμφιέζεται πολύ καλά ως εσωτερικό σπυράκι ή τρίχα που έχει γυρίσει προς τα μέσα. Επίσης, είναι εύκολο να τη μπερδέψουμε και με σμηγματογενή κύστη, η οποία έχει παρόμοιες θρομβώσεις κάτω από το δέρμα.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν πολλές γνωστές και χρήσιμες πληροφορίες για να αντιμετωπίσουμε μια κύστη κόκκυγα.

Τι είναι η κύστη κόκκυγα;

Laura Caseley

Όπως είπαμε και παραπάνω, η κύστη κόκκυγα είναι ένα σπυράκι που μοιάζει πολύ με εσωτερικό σπυράκι ή τρίχα που γυρίζει προς τα μέσα.

Η Mayo Clinic το περιγράφει ως: «Μια ανώμαλη τσέπη στο δέρμα, που συνήθως περιέχει τρίχες και δερματικά υπολείμματα. Επίσης, πάντα βρίσκεται στον κόκκυγα στην κορυφή της σχισμής των γλουτών.»

Ακόμη, μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν και στα χέρια, κυρίως σε κομμωτές, σύμφωνα με μελέτη του Maimonides Medical Center.

Πώς βγάζουμε μια κύστη κόκκυγα;

Laura Caseley

Συνήθως, η κύστη κόκκυγα προκύπτει από μια διαδικασία 2 βημάτων.

Σύμφωνα με την παιδιατρική κλινική της Βοστώνης, πρώτα αναπτύσσουμε μια μικρή ανοιχτή πληγή, που συνήθως προκύπτει μετά από παρατεταμένη καθιστική ζωή ή από δραστηριότητες, όπως η ιππασία.

Μόλις αναπτυχθεί η πληγή, είναι εύκολο να κολλήσουν εκεί υπολείμματα από τρίχες και δέρμα.

Όταν συμβεί αυτό, το σώμα ανταποκρίνεται, αναπτύσσοντας ένα προστατευτικό στρώμα δέρματος γύρω από τα ξένα αντικείμενα, παγιδεύοντας τα υπολείμματα στο εσωτερικό και δημιουργώντας μια κύστη.

Ποια αίσθηση αφήνει;

Laura Caseley

Μπορεί να νιώσετε μια μικρή πίεση όταν κάθεστε πάνω στο σπυράκι, αλλά γενικά το κύριο σύμπτωμα είναι απλά η εμφάνιση της κύστης.

Βέβαια, η κύστη κόκκυγα μπορεί να μολυνθεί πολύ εύκολα και σε αυτή την περίπτωση θα βιώσετε πόνο, ερυθρότητα και πρήξιμο.

Επίσης, μπορεί να μοιάζει και με σπυράκι που βγάζει πύον, σύμφωνα με τη Mayo Clinic.

Υπάρχουν επιπλοκές;


Laura Caseley

Η μόλυνση είναι η πρώτη επιπλοκή της κύστης κόκκυγα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι μολύνσεις μπορεί να ξεκινήσουν από μικρές και να εξελιχθούν σε πολύ επικίνδυνες, αν τις αφήσουμε χωρίς θεραπεία.

Επίσης, μπορεί να δημιουργηθεί απόστημα, δηλαδή ένα μείγμα από πύον κάτω από το δέρμα ή μια ανοιχτή πληγή.

Οι χρόνιες κύστεις μπορεί να αποτελέσουν παράγοντα κινδύνου για καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων, έναν τύπο καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με μια μελέτη στη Βραζιλία.

Μπορώ να τη σπάσω;

Laura Caseley

Σίγουρα πρέπει να αποφύγετε να σπάσετε την κύστη κόκκυγα.

Σπάζοντας το σπυράκι, μπορεί να νιώσετε μια παροδική ανακούφιση, αλλά ανοίγετε δρόμο για να μπουν μικρόβια στον οργανισμό σας, που μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Πώς μπορώ να την ξεφορτωθώ στο σπίτι;

Laura Caseley

Αντί να το σπάσετε, δοκιμάστε να το ξηράνετε με σπιτικές θεραπείες.

Χρησιμοποιώντας ζεστές κομπρέσες, μπορείτε να βοήθησε την κύστη να ανοίξει από μόνη της και να απελευθερώσει τις τρίχες και τα υπολείμματα που βρίσκονται μέσα της.

Η καλύτερη σπιτική θεραπεία, είναι να προλάβετε την κύστη όσο είναι ακόμα μια ανοιχτή πληγή και να τη θεραπεύσετε πριν εγκλωβιστούν μέσα τρίχες και υπολείμματα.

Πότε πρέπει να επισκεφθώ γιατρό;

Laura Caseley

Μπορείτε να τη θεραπεύσετε μόνοι σας αν συμβεί μια ή δυο φορές, αλλά αν έχετε χρόνια κύστη κόκκυγα, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε έναν γιατρό.

Επίσης, ο γιατρός μπορεί να χρειαστεί να κάνει μια μικρή επέμβαση για να αφαιρέσει ξένα αντικείμενα και να καθαρίσει καλά την κύστη, σύμφωνα με το Summit Medical Group.

Πώς μπορώ να πάρω προληπτικά μέτρα για το μέλλον;

Laura Caseley

Αν κάνετε μια καθιστική δουλειά, θα πρέπει να σηκώνεστε και να τεντώνεστε όποτε μπορείτε.

Επίσης, πλύνετε καλά την περιοχή και ξεφορτωθείτε τυχόν περιττές τρίχες.

viaContinue Reading
HUMOR20 ώρες ago

Μπέμπης τα κάνει πάνω του! Δείτε την αντίδραση του σκύλου που κάθεται δίπλα του και θα κλάψετε..

VIRAL17 ώρες ago

Βρήκε ένα παλιό μπουκάλι καθώς ψάρευε! Όταν όμως το πήρε στα χέρια του έπαθε σοκ με αυτό που αντίκρισε..

LIFE21 ώρες ago

Aυτό είναι το σημείο του σώματος σας που αποκαλύπτει πόσο θα ζήσετε!

HUMOR11 ώρες ago

Μια συλλογή από αποτυχημένα στιγμιότυπα που θα σας κάνουν να κλάψετε από τα γέλια..

TASTY22 ώρες ago

Έβαλε το ψωμί μαζί με λίγο σέλινο μέσα σε μια πλαστική σακούλα. Δείτε ΤΙ συνέβη όταν την άνοιξε και δε θα το πιστεύετε!

LIFE8 ώρες ago

Εσύ το ήξερες; Το χρώμα των ματιών σου αποκαλύπτει τα πάντα για τον χαρακτήρα σου.

VIRAL14 ώρες ago

Τα πλουσιόπαιδα ξαναχτυπούν! Δείτε τα πλουσιόπαιδα της Κωνσταντινούπολης να ποζάρουν με φίδια!

LIFE16 ώρες ago

7 Σημάδια στη Σχέση σου που δείχνουν ότι έφτασε η ώρα να Χωρίσεις. Εάν δεις το 4ο τότε ο Χωρισμός είναι μονόδρομος…

ΠΕΡΙΕΡΓΑ10 ώρες ago

15 άνθρωποι που ο φακός τους έπιασε στις πιο ντροπιαστικές στιγμές τους!

VIRAL9 ώρες ago

O πλανήτης υποκλίνεται στον Έλληνα χειρουργό που «σκοτώνει» τους όγκους!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ13 ώρες ago

Αυτή η νέα μόδα για όποιον δεν έχει κοιλίτσα και θέλει να αποκτήσει είναι μια ακόμα αηδία!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ19 ώρες ago

Όταν είσαι τόσο τεμπέλης που γίνεσαι ο μάστορας της πατέντας!

PETS16 ώρες ago

Πίστευε πως μπορεί να ελέγχει τους κροκόδειλους και το πλήρωσε με τη ζωή του!

ΥΓΕΙΑ20 ώρες ago

Γιατί ορισμένοι θυμούνται τα όνειρά τους και άλλοι όχι; Επιτέλους υπάρχει εξήγηση!

PETS18 ώρες ago

Η πιο λυπημένη γάτα του πλανήτη με τα μονίμως θλιμμένα μάτια θα σας ραγίσει την καρδιά!

LIFE8 ώρες ago

Εσύ το ήξερες; Το χρώμα των ματιών σου αποκαλύπτει τα πάντα για τον χαρακτήρα σου.

VIRAL9 ώρες ago

O πλανήτης υποκλίνεται στον Έλληνα χειρουργό που «σκοτώνει» τους όγκους!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ10 ώρες ago

15 άνθρωποι που ο φακός τους έπιασε στις πιο ντροπιαστικές στιγμές τους!

HUMOR11 ώρες ago

Μια συλλογή από αποτυχημένα στιγμιότυπα που θα σας κάνουν να κλάψετε από τα γέλια..

ΥΓΕΙΑ12 ώρες ago

Το πείραμα μιας δασκάλας που αποδεικνύει πόσο επικίνδυνο είναι να τρως με βρώμικα χέρια

ΠΕΡΙΕΡΓΑ13 ώρες ago

Αυτή η νέα μόδα για όποιον δεν έχει κοιλίτσα και θέλει να αποκτήσει είναι μια ακόμα αηδία!

VIRAL14 ώρες ago

Τα πλουσιόπαιδα ξαναχτυπούν! Δείτε τα πλουσιόπαιδα της Κωνσταντινούπολης να ποζάρουν με φίδια!

VIRAL15 ώρες ago

Οδηγός διασχίζει το αντίθετο ρεύμα στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης χωρίς να τον νοιάζει τίποτα!

LIFE16 ώρες ago

7 Σημάδια στη Σχέση σου που δείχνουν ότι έφτασε η ώρα να Χωρίσεις. Εάν δεις το 4ο τότε ο Χωρισμός είναι μονόδρομος…

PETS16 ώρες ago

Πίστευε πως μπορεί να ελέγχει τους κροκόδειλους και το πλήρωσε με τη ζωή του!

VIRAL17 ώρες ago

Βρήκε ένα παλιό μπουκάλι καθώς ψάρευε! Όταν όμως το πήρε στα χέρια του έπαθε σοκ με αυτό που αντίκρισε..

PETS18 ώρες ago

Η πιο λυπημένη γάτα του πλανήτη με τα μονίμως θλιμμένα μάτια θα σας ραγίσει την καρδιά!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ19 ώρες ago

Όταν είσαι τόσο τεμπέλης που γίνεσαι ο μάστορας της πατέντας!

ΥΓΕΙΑ20 ώρες ago

Γιατί ορισμένοι θυμούνται τα όνειρά τους και άλλοι όχι; Επιτέλους υπάρχει εξήγηση!

HUMOR20 ώρες ago

Μπέμπης τα κάνει πάνω του! Δείτε την αντίδραση του σκύλου που κάθεται δίπλα του και θα κλάψετε..

Trending