Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Κι όμως πρέπει να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί και αυτοί είναι οι πέντε λόγοι!

Published

on


“Αν στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί, θα έχετε κάνει με επιτυχία το πρώτο καθήκον της ημέρας. Το στρώσιμο του κρεβατιού σας, θα ενισχύσει το γεγονός ότι τα μικρά πράγματα έχουν σημασία στη ζωή. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε τα μικρά πράγματα σωστά, ποτέ δε θα είστε σε θέση να κάνετε τα μεγάλα πράγματα σωστά.” – Ουίλιαμ Μακρέβεν, Ναύαρχος του Αμερικανικού Ναυτικού

Για λόγους που ποικίλλουν από την καλλιέργεια της νοητικής πειθαρχίας, μέχρι την αισθητική μιας κρεβατοκάμαρας, υπάρχει κάτι να πούμε για το στρώσιμο του κρεβατιού μας κάθε πρωί.

Υπάρχουν επίσης αρκετοί λόγοι (ή δικαιολογίες) γιατί κάποιος δεν στρώνει το κρεβάτι του. Πρώτον, οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δε νοιάζονται, ούτε δίνουν σημασία. Ένα κρεβάτι είναι, τι το σπουδαίο; Με όλα αυτά τα πράγματα που πρέπει να γίνουν βιαστικά, το κρεβάτι είναι μια “σπατάλη χρόνου” για πολλούς ανθρώπους.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το στρώσιμο του κρεβατιού είναι κάτι βαρετό, αλλά αυτός είναι και ένας από τους λόγους που πρέπει να το στρώνετε. Σκεφτείτε μια συνηθισμένη ημέρα: Πόσα “ασήμαντα” πράγματα απαιτούν την προσοχή σας ούτως ή άλλως; Πρέπει να κάνετε αυτά τα πράγματα, στη δουλειά, στο σπίτι ή αλλού – είτε θέλετε είτε όχι.

Λοιπόν, γιατί να χάσετε χρόνο για να φτιάξετε το κρεβάτι σας; Διαβάστε 5 καλούς λόγους παρακάτω.

#1 Ξεκινήστε την ημέρα σας σωστά

Όπως είπε ο ναύαρχος Μακρέβεν στην τάξη αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, με το στρώσιμο του κρεβατιού ενσταλάζεται μέσα σας η αίσθηση της ικανοποίησης.  Βγαίνετε από το δωμάτιο γνωρίζοντας ότι έχετε επιτύχει κάτι. Θα αισθάνεστε πιο διατεθειμένοι να ολοκληρώσετε ένα άλλο καθήκον, έπειτα ένα άλλο. Στο τέλος της ημέρας, θα έχετε κάνει περισσότερα, έχοντας σαν αιχμή του δόρατος το απλό φτιάξιμο του πρωινού κρεβατιού σας.

Εάν πλησιάσετε το κρεβάτι σας με τη νοοτροπία του “Όπως κάνω κάτι, έτσι τα κάνω όλα”, θα αποκτήσετε μια αυξανόμενη αίσθηση υπερηφάνειας, αυτοπεποίθησης και θα αποκτήσετε κίνητρα. Επιπλέον, θα αφήσετε το σπίτι έχοντας την αίσθηση ότι έχετε τον προσωπικό έλεγχο και την προσωπική ευθύνη. Ένα πλεονέκτημα που θα κουβαλάτε μαζί σας όλη την ημέρα.

#2 Καλλιέργεια της ψυχικής πειθαρχίας

Η ψυχική πειθαρχία, γνωστή και σαν αυτοπειθαρχία, αναπτύσσεται με την υπερνίκηση της ψυχικής και σωματικής αντίστασης.

Όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι Δευτέρα πρωί, το μόνο πράγμα που δεν έχετε όρεξη να κάνετε, είναι να τακτοποιήσετε το κρεβάτι. Αυτό το φοβερό συναίσθημα είναι κατανοητό, αλλά είναι επίσης μια καταπληκτική ευκαιρία να πειθαρχήστε τον εαυτό σας.

Έχουμε την τάση να συσχετίζουμε οποιαδήποτε μορφή “αυτοπειθαρχίας” με κάτι δύσκολο και καταπιεστικό, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Μολονότι ο εγκέφαλος και το σώμα σας μπορεί να αντισταθούν στις προσπάθειές σας, εσείς μπορείτε να συγκεντρώσετε το νου σας και να εστιάσετε μόνο σε αυτό που πρέπει να κάνετε.


#3 Σπουδαία άσκηση αυτοσυγκέντρωσης

Μια αρχή της αυτοσυγκέντρωσης, είναι να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις σκέψεις μας χωρίς να τις κρίνουμε. Αυτή η αρχή μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις προσπάθειές μας. Οτιδήποτε βαρετό: το πλύσιμο των πιάτων, το σφουγγάρισμα και ναι, το κρεβάτι – είναι όλα εξαιρετικές ευκαιρίες για να εξασκηθούμε στην προσοχή.

Καθώς δίνουμε την προσοχή μας σε κάθε μικρό ή μεγάλο καθήκον, δημιουργούμε μια ψυχική και σωματική “σύνδεση”. Έτσι, διασκορπίζεται μεγάλο μέρος της αντίστασης και του άγχους που προσπαθούν να εισχωρήσουν καθώς εστιάζουμε επιμελώς στη συγκεκριμένη εργασία. Καθώς ο “μυς” της προσοχής μας μεγαλώνει, θα βρούμε το κρεβάτι -και πολλά άλλα καθήκοντα- λιγότερο “οδυνηρά” και θα έχουμε μια αίσθηση ανταμοιβής!

Ο Κάρολος Ντίκενς, ένας από τους πιο σπουδαίους συγγραφείς, έγραψε κάποτε: “Έκανε κάθε πράγμα, σαν να μην είχε τίποτα άλλο να κάνει”.

#4 Θα βελτιωθεί ο ύπνος σας

Μια μελέτη που διεξήχθη από το διάσημο Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου (NSF), έχει πιθανά ανακαλύψει μια συσχέτιση μεταξύ της τακτοποίησης του κρεβατιού και του καλύτερου ποιοτικού ύπνου. Τα άτομα ή τα ζευγάρια που έστρωναν το κρεβάτι τους “καθημερινά” ή “σχεδόν κάθε μέρα”, ανέφεραν ότι είχαν καλύτερο ύπνο από εκείνους που “σπάνια” ή “ποτέ” έστρωναν το κρεβάτι τους.

Σίγουρα, δεν είναι έξω από τη σφαίρα της δυνατότητας να αποδοθεί ο υψηλότερης ποιότητας ύπνος στην αίσθηση της επίτευξης, πνευματικής πειθαρχίας, προσήλωσης στο έργο και, ίσως το σημαντικότερο, στην αυτοσυγκέντρωση.

#5 Θα εκτιμήσετε την αισθητική

Σε αυτούς που αρέσει το αισθητικό αποτέλεσμα, το στρώσιμο του κρεβατιού θα είναι κάτι όμορφο και ευχάριστο στα μάτια.

Η Ρέιτσελ Χόφμαν, γκουρού σε θέματα οργάνωσης, δηλώνει: “Χρειάζεστε μια στιγμή για να ισιώσετε το σκέπασμα και να δημιουργήσετε ένα τακτοποιημένο και κομψό μέρος, κάτι που διαφορετικά θα μπορούσε να είναι μια ασυμμάζευτη καταστροφή”.

Η Χόφμαν λέει επίσης ότι το φτιάξιμο του κρεβατιού σας μπορεί να χρησιμεύσει σαν πηγή έμπνευσης και αυτοπεποίθησης. Πιο συγκεκριμένα, ελέγχετε το περιβάλλον σας. Αυτό “μπορεί να είναι αρκετά ενθαρρυντικό, αφού είναι ένδειξη του τι είστε σε θέση να καταφέρετε με μια μικρή προσπάθεια“.

viaΥΓΕΙΑ

Έπινε 1 λίτρο χυμό ανανά καθημερινά για έναν ολόκληρο χρόνο. Δεν φαντάζεστε τι της συνέβη!

Published

on

By


Ο ανανάς, έχει περισσότερα κρυμμένα ταλέντα από το να είναι ζουμερός και γλυκός. Είναι μια πραγματική δύναμη της φύσης, με άφθονες βιταμίνες και ένζυμα που μπορούν ακόμη και να ανακουφίσουν φλεγμονές και ασθένειες. Αν αρχίσετε να πίνετε χυμό από ανανά καθημερινά, θα εκπλαγείτε από το πόσο καλό θα κάνει στο σώμα σας. Ακολουθούν 10 οφέλη που προσφέρει ο ανανάς, που πιθανώς δεν ξέρατε καν.

1

1. Μειώνει τη φλεγμονή

2

Ο ανανάς έχει ένα ένζυμο που ονομάζεται bromelain. Έχει την ικανότητα να μειώνει τη φλεγμονή και να εξαλείφει τα δηλητήρια στο σώμα που προσβάλλουν τα όργανα.

2. Απώλεια βάρους

3

Η κατανάλωση χυμού ανανά με άδειο στομάχι, μπορεί να μειώσει την επιθυμία για γλυκά. Ο ανανάς έχει θειαμίνη, η οποία μετατρέπει τους υδατάνθρακες γρήγορα σε ενέργεια, κι έτσι ξεκινάει το μεταβολισμό.

3. Προστατεύει το ήπαρ από τα εντερικά παράσιτα

4

Το ένζυμο βρομελαΐνη που εμπεριέχεται επίσης στο φρούτο, έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Είναι ακόμη δυνατό να σκοτωθούν εντερικά παράσιτα, με συγκεντρωμένες δόσεις του χυμού ανανά.

4. Λιγότερα προβλήματα θυρεοειδούς

5

Το φρούτο δεν περιέχει μόνο βρομελίνη αλλά και ιώδιο, το οποίο όταν λαμβάνεται τακτικά, μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από θυρεοειδή να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή, βοηθώντας το όργανο να βελτιώσει τη λειτουργία του.

5. Μειωμένος κίνδυνος τραυματισμού

6

Ο ανανάς είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου, η οποία σταθεροποιεί τους ηλεκτρολύτες του σώματος. Με την τακτική κατανάλωση καλίου, ένα άτομο έχει λιγότερες μυϊκές κράμπες κατά τη διάρκεια της σωματικής του δραστηριότητας. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού.

6. Λιγότερες τοξίνες

7

Τα αντιοξειδωτικά και τα ένζυμα που βρίσκονται στον ανανά, είναι οι καλύτερες φυσικές αντι-τοξίνες. Με την τακτική κατανάλωση χυμού ανανά, το σώμα παραμένει απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα.


7. Καλύτερη πέψη

8

Η βρωμελίνη ενισχύει την πέψη και βοηθά στην πρόληψη των διαταραχών της πεπτικής οδού.

8. Υγιέστερα δόντια

9

Ο ανανάς είναι πολύ αποτελεσματικός στην καταπολέμηση των κίτρινων δοντιών και της πλάκας. Η τακτική κατανάλωση χυμού ανανά βοηθάει τα δόντια να γίνουν πιο λευκά, υγιέστερα και δυνατά.

9. Καλύτερη όραση

10

Βιταμίνη Α και β-καροτίνη, εμπεριέχονται επίσης στον ανανά. Αυτές οι ουσίες υποστηρίζουν μια καλύτερη όραση. Με την κατανάλωση χυμού ανανά καθημερινά, μπορείτε να αποτρέψετε προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία.

10. Ανανάς κατά του καρκίνου

11

Μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, διαπίστωσε ότι η βρωμελίνη που εξάγεται από το στέλεχος ενός ανανά, ήταν αποτελεσματική στη θανάτωση ανθρώπινων κυττάρων του γαστρικού και του παχέος εντέρου.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας χυμό ανανά:

Κόψτε ένα φρέσκο ανανά σε κομμάτια, αφαιρώντας το εξωτερικό του δέρμα. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε μια μεγάλη καράφα και γεμίστε τη με νερό, ακίνητο ή αφρώδες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αν έχετε αποχυμωτή ή μπλέντερ, μπορείτε να ακολουθήσετε την αδιάλυτη διαδρομή. Θα εκπλαγείτε με το πόσο νόστιμο είναι αυτό το υγιεινό ρόφημα!

Εκτός όλων των παραπάνω, ο ανανάς είναι γεμάτος με βιταμίνη C, οπότε προσθέτοντάς τον στο καθημερινό σας διατροφικό πρόγραμμα, θα είστε γενικά σε καλύτερη κατάσταση και θα αποφύγετε τα κρυολογήματα του χειμώνα!

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

Βάζει μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι! Όταν δείτε το λόγο θα θέλετε να το κάνετε κι εσείς..

Published

on

By


Ποιες οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου και πώς μας βοηθάει στην καθημερινή μας ζωή;

Το σκόρδο είναι μια από τις υπερτροφές που βελτιώνει την υγεία μας και αυτός είναι ένας λόγος να το καταναλώνουμε κάθε μέρα.

Θωρακίζει τον οργανισμό μας από προβλήματα και ασθένειες, εμποδίζει την φαλάκρα, καθαρίζει τις αρτηρίες και το αίμα, εξασθενεί τα συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης και κάνει καλό στα αναπνευστικά προβλήματα.

Το ξέρατε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μασούσαν ωμό σκόρδο γιατί το θεωρούσαν ισχυρό αντιβιωτικό και τους κρατούσε υγιείς όσο έφτιαχναν τις πυραμίδες;

Η αλλικίνη είναι το πιο πολύτιμο και θεραπευτικό συστατικό του σκόρδου. Όταν το σκόρδο πολτοποιείται οι ιδιότητές της αυξάνονται, αλλά αν μαγειρευτεί καταστρέφονται.

Ο ιδανικός τρόπος να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες του σκόρδου είναι να το πολτοποιήσετε και να το καταναλώσετε αφού το αφήσετε για 15 λεπτά.

Προσθέστε ελαιόλαδο και μαϊντανό για να εξουδετερώσετε την έντονη μυρωδιά του.

Αλλά γιατί να βάλει κανείς σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι του;


Κάποιοι βάζουν σκόρδο στις τσέπες τους για καλή τύχη και κάποιοι λένε ότι ένα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι ευνοεί τον ύπνο.

Πολλοί λαοί τρίβουν τις κατσαρόλες και τα τηγάνια τους με σκόρδο για να κρατήσουν μακριά την αρνητικότητα των πνευμάτων και να διατηρήσουν το φαγητό αγνό, όπως αναφέρει το crazynews.

Η παράδοση που θέλει μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι φαίνεται να έχει τις ρίζες της κάπου ανάμεσα στην παράδοση και τις πραγματικές ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου, οπότε δοκιμάστε το κι ίσως βοηθήσει να διώξετε την αρνητική ενέργεια, τουλάχιστον για όσο κοιμάστε…

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

5 χρόνιες σωματικές οσμές που δεν πρέπει να αγνοείτε!

Published

on

By


Όταν αφορά το ανθρώπινο σώμα , υπάρχουν κάποια πράγματα που το 99% των ανθρώπων δικαιολογημένα ντρέπεται να συζητήσει . Ένα από αυτά είναι οι σωματικές οσμές .

Προφανώς το κατανοούμε . Κανείς δεν θέλει να μιλάει για τα σημεία του σώματος του που μυρίζουν δυσάρεστα, είτε είναι η μυρωδιά των μασχαλών στα μέσα της ημέρας, ή η πρωινή δύσοσμη ανάσα που προσπαθείτε να κρύψετε από τον σύντροφο σας. Είναι σημαντικό όμως να  συζητάτε για αυτές τις ( απόλυτα φυσιολογικές ) οσμές .

Αν παρατηρήσετε κάποια απο αυτές τις 5 οσμές στο σώμα σας , αυτό που θα κάνετε ενστικτωδώς θα είναι να κάνετε γαργάρες , να  πλυθείτε ή να ψεκαστείτε ώστε να καλύψετε τη μυρωδιά . Αλλά αν μετά απο αυτές τις προφυλάξεις δεν μπορείτε να διώξετε τη μυρωδιά , τότε μπορεί κάτι να μην πηγαίνει καλά.

Δείτε κάποια σοβαρά σημάδια που αυτές οι 5 οσμές στο σώμα σας μπορεί να σημαίνουν κάτι σοβαρό:

1. Δυσοσμία στόματος

Όλοι ξυπνάμε με δυσάρεστη αναπνοή το πρωί . Είναι βασικά ένα γεγονός . Αλλά αν η αναπνοή είναι τόσο δυσάρεστη που ο σύντροφος σας δεν αντέχει να αναπνέετε πλάι του μέχρι να βουρτσίσετε τα δόντια σας , τότε πολύ πιθανόν να σημαίνει κάτι παραπάνω.

Αν βουρτσίζετε τα δόντια σας κ κάνετε πλύσεις τακτικά το βράδυ πριν κοιμηθείτε κ παρόλα αυτά ξυπνάτε το πρωί με δύσοσμη αναπνοή , υπάρχει περίπτωση να έχετε πρόβλημα  άπνοιας στον ύπνο.

Αυτή η χρόνια διαταραχή προκαλεί περιοδικές διακοπές στην αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Συμβαίνει ακανόνιστα στη διάρκεια της νύχτας , με αποτέλεσμα να ξηραίνει το στόμα, ένα κοινό αίτιο δυσάρεστης αναπνοής .

2. (Πολύ )  δύσοσμα κόπρανα

Τα κόπρανα μυρίζουν, όλοι το ξέρουμε αυτό. Αλλά είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε αν είναι ιδιαίτερα δύσοσμα μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών. Άν τα αέρια σας ή τα κόπρανα έχουν μια ιδιαίτερα άσχημη μυρωδιά μετά από κατανάλωση γαλακτοκομικών , ενδέχεται να έχετε δυσανεξία στη λακτόζη .


3. Ούρα

Αν διατηρείστε ενυδατωμένοι αρκετά τα ούρα σας  δεν πρέπει να μυρίζουν ιδιαίτερα. Άν δεν έχετε πιει αρκετά υγρά ή έχετε φάει σπαράγγια μ τότε ναι , τα ούρα σας θα μυρίζουν ιδιαίτερα άσχημα. Αλλά αν δεν ισχύει κανένα από τα δύο κ εξακολουθούν να να μυρίζουν τότε πιθανόν να έχετε κάποια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

4. Φρουτώδης ανάσα

Μπορεί να μην θεωρείτε πρόβλημα δυσοσμίας , αλλά παρόλα αυτά είναι μια οσμή του σώματος που θα πρέπει να προσέξετε.

Υπάρχει ενδεχόμενο να έχετε διαβήτη και συμβαίνει όταν μειώνεται η ποσότητα ινσουλίνης στον οργανισμό με αποτέλεσμα να προκαλεί την αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

5. Δυσοσμία ποδιών

Πήγατε για τρέξιμο χωρίς κάλτσες ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα. Προφανώς τα παπούτσια σας θα μυρίζουν πάρα πολύ . Αλλά αν παρατηρήσετε τα παπούτσια σας να μυρίζουν διαρκώς , ασχέτως καιρού ή αρωματικών προλήψεων που μπορεί να λαμβάνετε , τότε πιθανώς να έχετε  το πόδι του αθλητή .

Εκτός από την οσμή , θα παρατηρήσετε επίσης γύρω από τα δάχτυλα των ποδιών ξηροδερμία με κοκκινίλες κ φουσκάλες . Η μυρωδιά προκαλείται από το συνδυασμό μυκήτων και βακτηρίων που διαβρώνουν τους ιστούς στο δέρμα γύρω από τα δάχτυλα . Να προσέχετε να μην ξύσετε τα πόδια σας και μετά ακουμπήσετε άλλο σημείο του σώματος γιατί μπορεί να το εξαπλώσετε τους μύκητες .

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

Το μυστικό για να κοιμάστε καλύτερα, να καίτε περισσότερο λίπος και να γεμίσετε ενέργεια!

Published

on

By


Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι είναι στην πραγματικότητα το μέλι και γιατί είναι τόσο καλό για σας;

Οι μέλισσες κάνουν το μέλι από το νέκταρ των λουλουδιών, χρησιμοποιώντας τις γλώσσες τους που έχει το σχήμα σωλήνας για να εξαγάγουν το νέκταρ και να το φυλάξουν στα δεύτερα στομάχια τους. Το νέκταρ αναμειγνύεται με τα ένζυμα σε αυτά τα επιπλέον στομάχια. Οι μέλισσες στη συνέχεια περνούν την ουσία σε άλλες μέλισσες σε μια πεπτική γραμμή συναρμολόγησης μέχρι οι τελευταίες μέλισσες να καταθέσουν το μέλι στην κηρήθρα. Οι μέλισσες κάνουν αέρα στη κηρήθρα με τα φτερά τους μέχρις ότου όλο το επιπλέον νερό εξατμιστεί. Η κηρήθρα στη συνέχεια σφραγίζεται με μια ουσία που σκληραίνει σε αυτό που γνωρίζουμε ως κερί μέλισσας.

Αλλά γιατί οι μέλισσες κάνουν το μέλι; Επειδή είναι πηγή της τροφής τους! Έτσι, αυτό είναι που κάνει το μέλι τόσο θρεπτικό! Το μέλι είναι περίπου 80 τοις εκατό φυσική ζάχαρη και 18 τοις εκατό νερό. Το υπόλοιπο 2 τοις εκατό είναι βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και γύρη και πρωτεΐνη. Αν και το μέλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, δεν είναι κακό για σας, όταν καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες. Στην πραγματικότητα, οι βιταμίνες και τα μέταλλα κάνουν το μέλι πραγματικά πολύ υγιές.

Τα οφέλη του μελιού για την υγεία σας!

1. Περισσότερη ενέργεια. μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μέμφις έδειξε οτι το μέλι είναι μια αποτελεσματική  πηγή ενέργειας για τους αθλητές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με άλλους υδατάνθρακες, το μέλι δεν προκαλεί μείωση του σακχάρου στο αίμα . Το μέλι έχει επίσης βρεθεί ότι βελτιώνει την δύναμη και την ταχύτητα της αντοχής των αθλητών.
Αυτή είναι μια καλή είδηση ​​για όλους, όχι μόνο για τους αθλητές. Αντί να πιείτε ένα ζαχαρούχο ρόφημα, δοκιμάστε να φάτε ένα κομμάτι του τοστ με μια κουταλιά της σούπας μέλι.

2. Κάψτε το λίπος. Το μέλι όχι μόνο σας δίνει περισσότερη ενέργεια, αλλά βοηθά επίσης να κάψετε λίπος! Η κατανάλωση μιας κουταλιάς μέλι πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στην καύση του λίπους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μέλι μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και να μειώσει τις ορμόνες του στρες ενώ εσείς κοιμάστε. Δοκιμάστε ένα ρόφημα αποτοξίνωσης κατασκευασμένο από κανέλα τσάι και μέλι και σίγουρα δεν θα χάσετε .

Το μέλι είναι περίπου 80 τοις εκατό φυσική ζάχαρη και 18 τοις εκατό νερό.

3.Θεραπεύστε τα κοψίματα και τα εγκαύματα. Το μέλι μανούκα και το μέλι φλαμουριάς είναι ιδιαίτερα καλά για τις θεραπείες των κοψιμάτων και των πληγών. Αυτό συμβαίνει καθώς περιέχουν  ισχυρές αντιβιοτικές ιδιότητες. Τρίψτε το μέλι απ ‘ευθείας στην πληγείσα περιοχή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα είδη του μελιού για να θεραπεύσετε την ακμή.

4. Αντιμετωπίστε το βήχα. Μόνο 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο μπορεί να καταστείλουν τον νυχτερινό βήχα. Αυτή η μέθοδος είναι ασφαλής και αποτελεσματική για ενήλικες και παιδιά ηλικίας άνω των 1.


5. Ανακουφίστε ναυτία. Το μέλι, όταν συνδυάζεται με λεμόνι, είναι μια θαυμάσια θεραπεία για τη ναυτία. Πολλές έγκυες γυναίκες που πάσχουν από πρωινή αδιαθεσία το γνωρίζουν αυτό. Η δριμύτητα του λεμονιού καθαρίζει τις τοξίνες του ταραγμένου στομαχιού. Αλλά χρειάζεται το σύστημα διανομής του μελιού για να απελευθερώσετε αργά τη δύναμη καθαρισμού του λεμονιού.

6.Μειώστε την υψηλή αρτηριακή πίεση. Το μέλι περιέχει ένα ειδικό τύπο υδατανθράκων γνωστούς ως ολιγοσακχαρίτες Οι υδατάνθρακες αττοί μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση. Εάν πάσχετε από υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορεί να είναι μια καλή ιδέα να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μέλι στην καθημερινή διατροφή σας.

7. Αντιμετωπίστε την πιτυρίδα. Μια μελέτη από το Ντουμπάι λέει ότι οι αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μελιού είναι μια αποτελεσματική θεραπεία ακόμα και για τα πιο σοβαρά συμπτώματα της πιτυρίδας και της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας, όπως είναι η απώλεια μαλλιών και η καράφλα. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη θεραπεία στο σπίτι, τρίψτε απαλά το μέλι αραιωμένο με ζεστό νερό στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το μέλι να καθίσει για τρεις ώρες και μετά ξεπλύνετε απαλά με χλιαρό νερό. Κάντε το αυτό κάθε μέρα μέχρι τα συμπτώματά σας να υποχωρήσουν. Διατηρήστε υγιές το δέρμα της κεφαλής σας, εφαρμόζοντας το μέλι μία φορά την εβδομάδα.

8. Βελτίωστε τον ύπνο σας . Ο David Wolfe ορκίζεται ότι τρώει λίγο μέλι και αλάτι Ιμαλαΐων και έτσι έχει έναν ξεκούραστο ύπνο. Εξηγεί οτι αυτό λειτουργεί, επειδή το αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει μαγνήσιο, το οποίο μειώνει την ορμόνη του στρες κορτιζόλη και έτσι είναι πιο εύκολο να κοιμηθείτε. Το μέλι από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει το σώμα με την επούλωση του ήπατος και άλλων οργάνων ενώ εσείς κοιμάστε. Ο Wolfe συνιστά την ανάμιξη 5 κουταλιών του γλυκού μέλι και μιας κουταλιάς του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων και την διατήρηση τους σε ένα βάζο. Κάθε βράδυ, διαλύεται 1 κουταλάκι του γλυκού του μείγματος κάτω από τη γλώσσα σας.

Το μέλι είναι ένα από τα πιο γλυκά, πιο νόστιμα ατρόφιμα της φύσης στον πλανήτη. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι έχει τόσα πολλά οφέλη για την υγεία! Λοιπόν, τι περιμένετε; Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στο απογευματινό σας τσάι . Δοκιμάστε το με τον καφέ ή απλώστε μέλι σε ένα κομμάτι του τοστ ολικής αλέσεως. Ανακατέψτε το με γιαούρτι ή προσθέστε το στις αγαπημένες σας βινεγκρέτ. Οι δυνατότητες του, όπως και τα οφέλη του, είναι ατελείωτα!

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

7 Ξεκάθαρα Σημάδια πως το Σώμα σας Φωνάζει για Βοήθεια και ΔΕΝ πρέπει να Αγνοήσετε. Δείτε ΤΙ να Κάνετε!

Published

on

By


Το σώμα μας είναι ένας τέλειος μηχανισμός όπου πολλά πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα. Και μερικές φορές μας δίνει τα σημάδια ότι χρειάζεται βοήθεια που, αν αγνοηθεί, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια σημάδια που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Αϋπνία, ευερεθιστότητα και κράμπες στα πόδια

1

Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα, το σώμα σας χρειάζεται μαγνήσιο και κάλιο. Για να αναπληρώσετε αυτά τα ζωτικά στοιχεία, προσθέστε τις ντομάτες, τα πορτοκάλια, τις μπανάνες και το σπανάκι στην καθημερινή σας διατροφή.

Ξηρό δέρμα

2

Η ξηρότητα του δέρματος μπορεί να σημαίνει έλλειψη βιταμίνης Ε. Επομένως, πρέπει να τρώτε περισσότερα λαχανικά, λάδι, καρύδια και ψάρια.

Ανάγκη για γλυκά

3

Εάν αισθανθείτε ξαφνικά μια έντονη επιθυμία να φάτε κάτι γλυκό, τότε το άγχος, η κατάθλιψη ή η εξάντληση μπορεί να είναι η αιτία. Το σώμα σας ζητά γλυκόζη. Για να αποφύγετε να πάρετε βάρος, καλύτερα να φάτε μαύρη σοκολάτα ή μέλι.

Επιθυμία να φάτε πάγο

4

Εάν διαπιστώσετε ότι θέλετε να φάτε λίγο πάγο, τότε μπορεί να έχετε αναιμία και ανεπάρκεια σιδήρου. Οι καλύτερες πηγές σιδήρου είναι το βόειο κρέας, τα αυγά και τα μαλάκια. Ωστόσο, είναι ακόμα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν θέλετε να φάτε πάγο και στερείστε ενέργειας.


Αιμορραγία των ούλων

5

Ξαφνική ή συνεχής αιμορραγία των ούλων σας όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι έλλειψης βιταμίνης C. Συμπεριλάβετε τα παρακάτω προϊόντα στα γεύματά σας: εσπεριδοειδή, σπανάκι, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, ντομάτες, λάχανο, κουνουπίδι και μπρόκολο.

Ευαίσθητα νύχια και μαλλιά

6

Το σώμα σας στερείται βιταμίνης Β. Πίνετε περισσότερο γάλα και τρώτε μανιτάρια nori.

Δακτύλιοι γύρω από την ίριδα

7

Τέτοιοι δακτύλιοι μπορεί να εμφανίζονται σε άτομα άνω των 50 ετών και αυτό είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, αν εμφανίζεται σε ένα νεότερο άτομο, τότε είναι ένα σημάδι υψηλών επιπέδων χοληστερόλης. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για αυτό.

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

Προσοχή! Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα!

Published

on

By


Οι τσούχτρες είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος για τους λουόμενους στην θάλασσα. Και είναι δύσκολο να τις εντοπίσουμε, επειδή, συνήθως, είναι διαφανείς και δεν φαίνονται μέσα στο νερό.

Το τσίμπημα από τσούχτρα είναι αιφνίδιο και πολύ επώδυνο. Γι” αυτό είναι σώφρον να γνωρίζετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε αν σας συμβεί, για να σας περάσει πιο γρήγορα ο πόνος και η ταλαιπωρία.

Αν είστε αλλεργικοί στο τσίμπημα από τσούχτρα, καλέστε επειγόντως το 166. Κάντε το ίδιο και εάν τα πλοκάμια της τσούχτρας έχουν αγγίξει πάνω από το μισή επιφάνεια ενός χεριού ή ποδιού, αφού σε αυτή την περίπτωση το τσίμπημα είναι σοβαρό.Τότε η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη και πρέπει άμεσα να πάτε σε κάποιο νοσοκομείο, ή Κέντρο Υγείας. Αν δεν γνωρίζετε ότι είστε αλλεργικοί, αλλά παρόλα αυτά έχετε έντονα συμπτώματα, όπως, ναυτία, ή δυσκολία στην αναπνοή, ή ζαλίζεστε και πέφτει η πίεση σας, ή σας έπιασε ταχυκαρδία, ή θέλετε να κάνετε εμετό, τότε ΑΜΕΣΩΣ να σπεύσετε στον γιατρό.Επίσης αν τσιμπήσει το παιδί τσουχτρα καλό είναι να πάρετε ΑΜΕΣΩΣ το γιατρό να σας δώσει οδηγιες!

Πως αντιμετωπίζουμε το τσίμπημα της τσούχτρας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, όπου πολλές παραλίες έχουν γεμίσει από αυτές. Καταρχήν ψυχραιμία, εάν δεν είστε αλλεργικοί, ο αφόρητος ομολογουμένως πόνος, δεν πρέπει να σας πανικοβάλει. Βγείτε από την θάλασσα, ελέγξτε το σημείο που η τσούχτρα έχει αφήσει τα γεμάτα με δηλητήριο πλοκάμια της και κάντε τα εξής:

– Απομακρύνετε τα από την επιδερμίδα σας αργά και με προσοχή. Μην το κάνετε με γυμνά δάχτυλα, γιατί τα πλοκάμια θα κολλήσουν και στα δάχτυλα σας. Μην πανικοβληθείτε από την “κοκκινίλα” που θα δείτε στην επιδερμίδα σας.


– Αμέσως μετά ρίξτε άφθονο θαλασσινό νερό επάνω στην περιοχή που σας τσίμπησε η τσούχτρα. Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε άμμο στην χούφτα σας και πολύ απαλά να τρίψετε το σημείο. Θα πονάει κάπως αλλά είναι απαραίτητο για να απομακρυνθούν τα πλοκάμια. ΠΡΟΣΟΧΗ: σε καμία περίπτωση μην ρίξετε επάνω στο δέρμα, εκεί που σας τσίμπησε τσούχτρα, νερό της βρύσης, γλυκό νερό. Όσα από τα δηλητηριώδη κεντριά δεν έχουν σπάσει, με το γλυκό νερό θα σπάσουν και θα χυθεί περισσότερο δηλητήριο μέσα σας.

– Στη συνέχεια βάλτε επάνω κάτι παγωμένο. Πάγο, ή έστω ακουμπήστε ένα παγωμένο μπουκάλι. Θα περιοριστεί το οίδημα, η κοκκινίλα και ο πόνος.

– Το επόμενο που θα πρέπει να σας απασχολήσει θα είναι το κάψιμο, ή το τσούξιμο και η φαγούρα. Καλό θα είναι πάντα να έχετε στο φαρμακείο κορτιζονούχο κρέμα για τέτοιες περιπτώσεις. Αλείψτε τη επάνω στο σημείο. Εάν δεν έχετε τέτοια κρέμα βρείτε ξύδι. Διαλύστε ένα μέρος ξυδιού σε 3 μέρη νερού και τοποθετήστε με κομπρέσες το διάλυμα αυτό, στην πληγή. Θα σας ανακουφίσει.

– Εάν το σημείο που σας έχει τσιμπήσει μια τσούχτρα είναι πολύ μεγάλο, πηγαίνετε σε ένα φαρμακείο και πάρτε αντισταμινικά χάπια. Βοηθούν.

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

Αν δείτε ένα τέτοιο σπυράκι στη μέση σας μπορεί να είναι μία κύστη κόκκυγος!

Published

on

By


Κατά πάσα πιθανότητα δεν έχετε ξανακούσει για την κύστη κόκκυγα. Ωστόσο, είναι αρκετά πιθανό εσείς ή κάποιος γνωστός να είχατε μία τέτοια.

Η κύστη κόκκυγα είναι απλά ένας ιατρικός όρος για το σπυράκι που μπορεί να εμφανιστεί στο άνω μέρος των οπισθίων σας. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν γιατί εμφανίζεται αυτό το σπυράκι ή πόσο σημαντικό είναι το να το ξεφορτωθούμε.

Μάλιστα, πολλοί μπορεί να έχουν κύστη κόκκυγα και να μην το ξέρουν, αφού μεταμφιέζεται πολύ καλά ως εσωτερικό σπυράκι ή τρίχα που έχει γυρίσει προς τα μέσα. Επίσης, είναι εύκολο να τη μπερδέψουμε και με σμηγματογενή κύστη, η οποία έχει παρόμοιες θρομβώσεις κάτω από το δέρμα.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν πολλές γνωστές και χρήσιμες πληροφορίες για να αντιμετωπίσουμε μια κύστη κόκκυγα.

Τι είναι η κύστη κόκκυγα;

Laura Caseley

Όπως είπαμε και παραπάνω, η κύστη κόκκυγα είναι ένα σπυράκι που μοιάζει πολύ με εσωτερικό σπυράκι ή τρίχα που γυρίζει προς τα μέσα.

Η Mayo Clinic το περιγράφει ως: «Μια ανώμαλη τσέπη στο δέρμα, που συνήθως περιέχει τρίχες και δερματικά υπολείμματα. Επίσης, πάντα βρίσκεται στον κόκκυγα στην κορυφή της σχισμής των γλουτών.»

Ακόμη, μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν και στα χέρια, κυρίως σε κομμωτές, σύμφωνα με μελέτη του Maimonides Medical Center.

Πώς βγάζουμε μια κύστη κόκκυγα;

Laura Caseley

Συνήθως, η κύστη κόκκυγα προκύπτει από μια διαδικασία 2 βημάτων.

Σύμφωνα με την παιδιατρική κλινική της Βοστώνης, πρώτα αναπτύσσουμε μια μικρή ανοιχτή πληγή, που συνήθως προκύπτει μετά από παρατεταμένη καθιστική ζωή ή από δραστηριότητες, όπως η ιππασία.

Μόλις αναπτυχθεί η πληγή, είναι εύκολο να κολλήσουν εκεί υπολείμματα από τρίχες και δέρμα.

Όταν συμβεί αυτό, το σώμα ανταποκρίνεται, αναπτύσσοντας ένα προστατευτικό στρώμα δέρματος γύρω από τα ξένα αντικείμενα, παγιδεύοντας τα υπολείμματα στο εσωτερικό και δημιουργώντας μια κύστη.

Ποια αίσθηση αφήνει;

Laura Caseley

Μπορεί να νιώσετε μια μικρή πίεση όταν κάθεστε πάνω στο σπυράκι, αλλά γενικά το κύριο σύμπτωμα είναι απλά η εμφάνιση της κύστης.

Βέβαια, η κύστη κόκκυγα μπορεί να μολυνθεί πολύ εύκολα και σε αυτή την περίπτωση θα βιώσετε πόνο, ερυθρότητα και πρήξιμο.

Επίσης, μπορεί να μοιάζει και με σπυράκι που βγάζει πύον, σύμφωνα με τη Mayo Clinic.

Υπάρχουν επιπλοκές;


Laura Caseley

Η μόλυνση είναι η πρώτη επιπλοκή της κύστης κόκκυγα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι μολύνσεις μπορεί να ξεκινήσουν από μικρές και να εξελιχθούν σε πολύ επικίνδυνες, αν τις αφήσουμε χωρίς θεραπεία.

Επίσης, μπορεί να δημιουργηθεί απόστημα, δηλαδή ένα μείγμα από πύον κάτω από το δέρμα ή μια ανοιχτή πληγή.

Οι χρόνιες κύστεις μπορεί να αποτελέσουν παράγοντα κινδύνου για καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων, έναν τύπο καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με μια μελέτη στη Βραζιλία.

Μπορώ να τη σπάσω;

Laura Caseley

Σίγουρα πρέπει να αποφύγετε να σπάσετε την κύστη κόκκυγα.

Σπάζοντας το σπυράκι, μπορεί να νιώσετε μια παροδική ανακούφιση, αλλά ανοίγετε δρόμο για να μπουν μικρόβια στον οργανισμό σας, που μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Πώς μπορώ να την ξεφορτωθώ στο σπίτι;

Laura Caseley

Αντί να το σπάσετε, δοκιμάστε να το ξηράνετε με σπιτικές θεραπείες.

Χρησιμοποιώντας ζεστές κομπρέσες, μπορείτε να βοήθησε την κύστη να ανοίξει από μόνη της και να απελευθερώσει τις τρίχες και τα υπολείμματα που βρίσκονται μέσα της.

Η καλύτερη σπιτική θεραπεία, είναι να προλάβετε την κύστη όσο είναι ακόμα μια ανοιχτή πληγή και να τη θεραπεύσετε πριν εγκλωβιστούν μέσα τρίχες και υπολείμματα.

Πότε πρέπει να επισκεφθώ γιατρό;

Laura Caseley

Μπορείτε να τη θεραπεύσετε μόνοι σας αν συμβεί μια ή δυο φορές, αλλά αν έχετε χρόνια κύστη κόκκυγα, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε έναν γιατρό.

Επίσης, ο γιατρός μπορεί να χρειαστεί να κάνει μια μικρή επέμβαση για να αφαιρέσει ξένα αντικείμενα και να καθαρίσει καλά την κύστη, σύμφωνα με το Summit Medical Group.

Πώς μπορώ να πάρω προληπτικά μέτρα για το μέλλον;

Laura Caseley

Αν κάνετε μια καθιστική δουλειά, θα πρέπει να σηκώνεστε και να τεντώνεστε όποτε μπορείτε.

Επίσης, πλύνετε καλά την περιοχή και ξεφορτωθείτε τυχόν περιττές τρίχες.

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

Aν γνωρίζατε από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια δεν θα το ανάβατε ποτέ!

Published

on

By


Το γνωστό σε όλους μας φιδάκι που ανάβουμε το καλοκαίρι στο μπαλκόνι για να απομακρύνει τα ενοχλητικά κουνούπια, παρασκευάζεται από μία αποξηραμένη σκόνη πύρεθρου το οποίο είναι ένα φυσικό υλικό που προέρχεται από ένα είδος χρυσάνθεμου.

Το πύρεθρο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως πονοκέφαλο ναυτία, έμετο, ερεθισμό στο δέρμα ή τα μάτιακαι φλεγμονή.

Σε περίπτωσης κατάποσης, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα της γλώσσας και των χειλιών, σπασμούς, μυική μαρμαρυγή, αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και θάνατο.

Στο πύρεθρο βρίσκονται οι πυρεθρίνες. Είναι εκχύλισμα από τις εντομοκτόνες χημικές ουσίες. Έχουν γενικά καρκινογόνα δράση σε ζώα όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες και σε παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Μελέτες που έγιναν έδειξαν ότι ο καπνός που παράγεται από την καύση μιας σπείρας, είναι πολύ επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ζημιά που προκαλείται στους πνεύμονες από ένα πηνίο κουνουπιών είναι ισοδύναμη με την ζημία που γίνεται από 100 τσιγάρα.

Άλλοι ερευνητές υπολογίζουν ότι ένα φλεγόμενο πηνίο παράγει την ίδια ποσότητα σωματιδίων που παράγουν 75-137 αναμμένα τσιγάρα και εκπέμπει τόση φορμαλδεΰδη όση απελευθερώνεται από 51 τσιγάρα.

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

1 Ποτήρι Από Αυτό Το Ρόφημα Πριν Τον Ύπνο, Αφαιρεί Όλο Το Λίπος Που Πήρατε Την Προηγούμενη Μέρα!

Published

on

By


Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, ωστόσο δεν έχετε αρκετό χρόνο για την κατάρτιση ρουτίνας, αυτό το εκπληκτικό ρόφημα μπορεί να κάνει θαύματα στο κοιλιακό σας λίπος.

Επιπλέον, είναι πραγματικά χρήσιμο για την αποτοξίνωση του οργανισμού. Δίνει μεγάλη ώθηση στην ενέργεια του σώματος, βελτιώνοντας όχι μόνο την υγεία σας, αλλά και το πνεύμα σας.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, αυτό το ρόφημα ενισχύει τον μεταβολισμό σας προάγοντας έτσι τη μείωση του βάρους. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι είναι εντελώς φυσικό και προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.


Θα Χρειαστείτε:

  • 1/2 λεμόνι
  • 1 αγγούρι
  • 1 κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 1/3 φλ. νερό

Παρασκευή


Αναμείξτε όλα τα υλικά χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ή έναν μύλο λαχανικών, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Θα καταναλώνετε 1 ποτήρι αυτού του ωφέλιμου ποτού κάθε βράδυ, πριν πάτε για ύπνο.

viaContinue Reading

ΥΓΕΙΑ

Τεστ: Δείτε από την παλάμη σας αν σας λείπει σίδηρος!

Published

on

By


Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο πολύτιμο για τον οργανισμό μας, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία μεταφοράς οξυγόνου σε κάθε κύτταρο του σώματος.

Εάν τα επίπεδα σιδήρου είναι μειωμένα, εκδηλώνεται επίμονη εξάντληση, η συγκέντρωση είναι μειωμένη, το ανοσοποιητικό εξασθενεί και οι παλμοί της καρδιάς γίνονται άστατοι.

Η έλλειψη σιδήρου θεωρείται αρκετά «ύπουλη», καθώς εμφανίζεται αργά και σταδιακά και τα πρώτα σημάδια είναι συνήθως ανεπαίσθητα.

Κάντε ένα γρήγορο τεστ εξετάζοντας την παλάμη σας για να δείτε αν είναι ώρα να επισκεφθείτε τον ειδικό.

Κρατήστε τα δάχτυλα τελείως τεντωμένα και κοιτάξτε καλά την παλάμη σας. Η επιδερμίδα της παλάμης θα γίνει λίγο πιο χλωμή. Παρατηρήστε τις βαθιές γραμμές της παλάμης σας. Ασχέτως της φυσικής απόχρωσης της επιδερμίδας σας, εάν έγιναν και οι γραμμές πολύ λευκές, ίσως αυτό είναι σημάδι ότι τα αποθέματα σιδήρου στον οργανισμό σας έχουν ελαττωθεί ανησυχητικά.


Αυτό συμβαίνει επειδή η κυκλοφορία του αίματος στα λεπτά αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος είναι μειωμένη λόγω της έλλειψης σιδήρου.

Απευθυνθείτε στο γιατρό σας ώστε να επιβεβαιώσετε με τη βοήθεια αιματολογικής εξέτασης την έλλειψη και να λάβετε στη συνέχεια τα απαραίτητα μέτρα.

viaContinue Reading
SPORTS10 ώρες ago

Το πιο ιστορικό unfair play έγινε σε αγώνα ποδοσφαίρου..

LIFE22 ώρες ago

11 Παράξενες και Αηδιαστικές Συνήθειες που έχουν όλα τα Ζευγάρια, αλλά ποτέ δε θα τις Παραδεχτούν!

SPORTS11 ώρες ago

Περπάτημα και θερμίδες: Με πόση απόσταση την ημέρα θα χάσετε 1 κιλό!

ΥΓΕΙΑ6 ώρες ago

Έπινε 1 λίτρο χυμό ανανά καθημερινά για έναν ολόκληρο χρόνο. Δεν φαντάζεστε τι της συνέβη!

VIRAL7 ώρες ago

Εικόνα που κόβει την ανάσα! Δύο αεροπλάνα πετούν το ένα κάτω από το άλλο στο αεροδρόμιο του Χίθροου!

ΑΝΔΡΑΣ12 ώρες ago

Κι όμως αυτοί είναι οι 10 Τύποι Αντρών που ξετρελαίνουν τις Γυναίκες!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ5 ώρες ago

11 ανεξήγητες και ανατριχιαστικές εικόνες από το Google Maps που θα σας κάνουν να παγώσετε..

ΠΑΙΔΙ4 ώρες ago

Παιδιά-ιδιοφυΐες που έκαναν τους γονείς τους να μείνουν με το στόμα ανοιχτό χάρη στις εφευρέσεις τους!

PETS6 ώρες ago

Σκύλος ακούει φωνές από τη θάλασσα αλλά κανείς δεν πίστευε όταν βούτηξε πως θα τα κατάφερνε..

VIRAL8 ώρες ago

Η Επιστήμη Μίλησε: Ο πιο Όμορφος Άντρας στον Πλανήτη Τελικά Είναι ο…

LIFE23 ώρες ago

Να αγκαλιάζεστε σφιχτά: Η αγκαλιά είναι φάρμακο βάλσαμο λύτρωση και σωτηρία!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ2 ώρες ago

Ανεξήγητες φωτογραφίες που θα χρειαστεί να κοιτάξετε και δεύτερη φορά για να καταλάβετε τι συμβαίνει..

VIRAL3 ώρες ago

Οι σαραντάρες ίσον με δυο εικοσάρες! Αυτό αποδεικνύουν αυτές οι celebrities!

TRAVEL9 ώρες ago

Ο απόλυτος τουριστικός προορισμός της Βραζιλίας είναι ο Βράχος-ρουφήχτρα!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ7 λεπτά ago

18 Εξωπραγματικά Ρεκόρ Γκίνες που θα σε κάνουν να χάσεις την ελπίδα σου για τον κόσμο!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ7 λεπτά ago

18 Εξωπραγματικά Ρεκόρ Γκίνες που θα σε κάνουν να χάσεις την ελπίδα σου για τον κόσμο!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ1 ώρα ago

Δεν είχα τι να κάνουν τα 500ευρα τους και βούλωσαν τις τουαλέτες μιας τράπεζας και τριών εστιατορίων!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ2 ώρες ago

Ανεξήγητες φωτογραφίες που θα χρειαστεί να κοιτάξετε και δεύτερη φορά για να καταλάβετε τι συμβαίνει..

VIRAL3 ώρες ago

Οι σαραντάρες ίσον με δυο εικοσάρες! Αυτό αποδεικνύουν αυτές οι celebrities!

ΠΑΙΔΙ4 ώρες ago

Παιδιά-ιδιοφυΐες που έκαναν τους γονείς τους να μείνουν με το στόμα ανοιχτό χάρη στις εφευρέσεις τους!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ5 ώρες ago

11 ανεξήγητες και ανατριχιαστικές εικόνες από το Google Maps που θα σας κάνουν να παγώσετε..

ΥΓΕΙΑ6 ώρες ago

Έπινε 1 λίτρο χυμό ανανά καθημερινά για έναν ολόκληρο χρόνο. Δεν φαντάζεστε τι της συνέβη!

PETS6 ώρες ago

Σκύλος ακούει φωνές από τη θάλασσα αλλά κανείς δεν πίστευε όταν βούτηξε πως θα τα κατάφερνε..

VIRAL7 ώρες ago

Εικόνα που κόβει την ανάσα! Δύο αεροπλάνα πετούν το ένα κάτω από το άλλο στο αεροδρόμιο του Χίθροου!

VIRAL8 ώρες ago

Η Επιστήμη Μίλησε: Ο πιο Όμορφος Άντρας στον Πλανήτη Τελικά Είναι ο…

TRAVEL9 ώρες ago

Ο απόλυτος τουριστικός προορισμός της Βραζιλίας είναι ο Βράχος-ρουφήχτρα!

SPORTS10 ώρες ago

Το πιο ιστορικό unfair play έγινε σε αγώνα ποδοσφαίρου..

SPORTS11 ώρες ago

Περπάτημα και θερμίδες: Με πόση απόσταση την ημέρα θα χάσετε 1 κιλό!

ΑΝΔΡΑΣ12 ώρες ago

Κι όμως αυτοί είναι οι 10 Τύποι Αντρών που ξετρελαίνουν τις Γυναίκες!

LIFE22 ώρες ago

11 Παράξενες και Αηδιαστικές Συνήθειες που έχουν όλα τα Ζευγάρια, αλλά ποτέ δε θα τις Παραδεχτούν!

Trending