Connect with us

LIFE

Προσοχή! Αυτά πρέπει να κάνετε αν βρεθείτε στα πολύ ανοιχτά της θάλασσας!

Published

on


Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν τις διακοπές και τις βόλτες σε παραθαλάσσια μέρη. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η θάλασσα μπορεί να είναι όμορφη, αλλά και επικίνδυνη.

Πώς μπορεί να σωθεί και να συμπεριφερθεί κάποιος, αν τύχει να βρεθεί στα ανοιχτά; Υπάρχουν κάποιες σημαντικές συμβουλές, που είναι καλό να θυμάστε για παν ενδεχόμενο.

Παραμείνετε ήρεμοι

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στα ανοιχτά, νιώθουν έντονο φόβο για τη ζωή τους. Ωστόσο, ο πανικός σίγουρα δε θα σας βοηθήσει. Αντιθέτως, μπορεί να θολώσει την κρίση σας και να σας κάνει να χάσετε τον απαραίτητο ρυθμό αναπνοής. Επομένως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να προσπαθήσετε να παραμείνετε ήρεμοι.

Επιλέξτε τον σωστό τρόπο κολύμβησης

Αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να μετακινηθείτε στο νερό. Ο τρόπος που θα κολυμπήσετε, θα καθορίσει πόση ώρα θα έχετε δυνάμεις. Θυμηθείτε αυτό:

Σε ήρεμο νερό, είναι καλύτερα να κολυμπήσετε με την πλάτη (ύπτιο), επειδή θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε όσο περισσότερο μπορείτε, για να αναπνέετε ομοιόμορφα.

Αν τα κύματα είναι έντονα γύρω σας, είναι καλύτερα να κολυμπήσετε μπρούμυτα. Για παράδειγμα, δοκιμάστε το πρόσθιο στιλ. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, χαμηλώστε το κεφάλι στο νερό και εκπνεύστε. Αν δε χρειάζεται να κρατήσετε το κεφάλι σας πάνω από την επιφάνεια του νερού όλη την ώρα, θα εξοικονομήσετε περισσότερη ενέργεια.

Βρείτε κάτι που να επιπλέει

Αν βρίσκεστε στα ανοιχτά της θάλασσας ως αποτέλεσμα ενός ναυαγίου ή προσγείωσης αεροπλάνου, θα βρείτε αρκετά πράγματα γύρω σας. Θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε στην επιφάνεια και σίγουρα θα είναι καλύτερα αν υπάρχει κάποια βάρκα ή σχεδία.

Φροντίστε τα ρούχα σας

Να θυμάστε πως το έντονο ηλιακό φως, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Επομένως, μη βγάλετε τα ρούχα σας, μιας και μπορούν να σας προστατεύσουν από τον ήλιο. Αν είστε μισόγuμνοι, προσπαθήστε να βρείτε κάτι που θα σας προστατεύσει από τις ακτίνες του ήλιου. Στην ιδανική περίπτωση, φτιάξτε μια τέντα που θα δημιουργήσει σκιά.

Αποφασίστε τι θα φάτε

Είναι καλό να έχετε μια ποσότητα έκτακτου φαγητού στη σχεδία σας.

-Αν έχετε τροφή, διαχωρίστε την σε μικρές ημερήσιες μερίδες. Αυτό θα σας βοηθήσει να τις διατηρήσετε για κάποιο χρονικό διάστημα και δε θα έχετε στομαχικά και πεπτικά προβλήματα.


-Αν δεν έχετε τρόφιμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα καλάμι ψαρέματος από κάποιο κορδόνι και ένα κομμάτι κονσέρβας (για γάντζο). Αν δεν έχετε τέτοια αντικείμενα, προσπαθήστε να ψαρέψετε φύκια. Τα μικρά ψάρια μπορεί να έχουν κολλήσει σε αυτά.

Προσπαθήστε να ψαρέψετε ακόμη κι αν έχετε κάποια αποθέματα τροφής. Επιπλέον, τα ψάρια περιέχουν υγρά.

-Μην τρώτε χαλασμένα τρόφιμα, ανεξάρτητα από το πόσο πεινασμένοι είστε.

Προσπαθήστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας κατάστασης, το νερό είναι πιο πολύτιμο και από το φαγητό. Επειδή δε θα κινήστε, θα ξοδεύετε λιγότερη ενέργεια. Ωστόσο, πρέπει να καταναλώνετε συνεχώς υγρά. Θυμηθείτε πως είναι σημαντικό να μην πιείτε θαλασσινό νερό.

Αφαλατωμένο νερό. Θα χρειαστείτε ένα κουτί, 2 δοχεία, αδιάβροχο υλικό και βάρη. Πάρτε ένα δοχείο και βάλτε μέσα θαλασσινό νερό. Τοποθετήστε το άλλο δοχείο σε ένα κουτί δίπλα του. Ασφαλίστε ένα αδιάβροχο υλικό (όπως το πολυαιθυλένιο) πάνω τους και τοποθετήστε το βάρος πάνω στο κενό δοχείο. Σύντομα το δοχείο θα γεμίσει με καθαρό νερό.

Βρόχινο νερό. Προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα δύο κενά δοχεία για τη συλλογή του βρόχινου νερού.

Σώστε τον εαυτό σας

Δεν είναι περίεργο σε μια τέτοια κατάσταση να θελήσετε να προχωρήσετε σε σταθερό έδαφος το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, όλα τα μέτρα διάσωσης θα πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά. Θυμηθείτε αυτούς τους κανόνες:

Αν δε γνωρίζετε πού βρίσκεστε, μην ταράζεστε. Βασιστείτε στο ρεύμα. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μεταφερθείτε στη στεριά.

Μη βιαστείτε να μπείτε στο νερό, αν δείτε ένα πλοίο από μακριά. Μην προσπαθήσετε να το προλάβετε. Είναι καλύτερα να του κάνετε σήμα με έναν καθρέφτη ή ένα κομμάτι κονσέρβας (ή τενεκεδάκι), που θα αντανακλά το φως.

Μην προσπαθήσετε να κάνετε σήμα βάζοντας φωτιά, ώστε να μη θέσετε σε κίνδυνο το προσωρινό σας καταφύγιο.

-Αν είστε τυχεροί και στη βάρκα σας υπάρχουν φωτοβολίδες, μη βιαστείτε να τις χρησιμοποιήσετε χωρίς λόγο. Περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί ένα πλοίο.

-Αν μέσα σε όλα, υπάρχει και φλουορεσκεΐνη (χρωστική ουσία), διαλύστε την στο νερό αν δείτε ένα αεροπλάνο ή πλοίο. Θα σχηματιστεί ένα φωτεινό σημείο γύρω σας, που μπορεί να είναι ορατό από μακριά, στον αέρα και τη θάλασσα.

Μη χάσετε την ελπίδα σας

Η απελπισία είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός σας. Μην εγκαταλείπετε την ελπίδα της σωτηρίας. Υπάρχουν πολλές ιστορίες ανθρώπων που βρέθηκαν στα ανοιχτά, ακόμη και μήνες μετά την εξαφάνισή τους.

viaLIFE

Oι γυναίκες φεύγουν από μια σχέση ή απατούν τον σύντροφό τους, ακόμη κι αν έχουν αισθήματα γι’ αυτόν. Πότε όμως το κάνουν αυτό;

Published

on

By


Oι γυναίκες φεύγουν από μια σχέση ή απατούν τον σύντροφό τους, ακόμη κι αν έχουν αισθήματα γι’ αυτόν. Πότε όμως το κάνουν αυτό;

Για ν’ αναλύσει κανείς την ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης μιας γυναίκας, θα πρέπει να αναλώσει τόνους μελανιού και χαρτιού. Εξάλλου, η καθεμιά είναι διαφορετική, όλες όμως χρειάζονται το ίδιο πράγμα σε μία σχέση: έντονη παρουσία. Οτιδήποτε λιγότερο απ’ αυτό προκαλεί κακές αντιδράσεις, τάσεις φυγής και δυστυχία.

Κι εδώ μπαίνει τελεία, καθώς η πιο πάνω δήλωση δεν είναι καν συζητήσιμη. Είναι από τις λίγες φορές που μπορούμε να είμαστε απόλυτοι σε κάτι που αφορά τις γυναίκες. Ακόμη κι αν ένας άνδρας βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά λόγω επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων ή ζει στο ίδιο σπίτι μαζί της, πρέπει να βρει τρόπους να υπενθυμίζει στη σύντροφό του ότι νοιάζεται, ότι τη σκέφτεται και γενικά να κάνει έντονη την παρουσία του στη ζωή της.

Μία γυναίκα επιλέγει να είναι μ’ έναν άνδρα πρώτα απ’ όλα επειδή θέλει να περνάει χρόνο μαζί του. Έχει αυτή την ανάγκη να μοιράζεται το χρόνο της με κάποιον που την κάνει να γελάει και να βγαίνει απ’ τη ρουτίνα, που της δίνει κίνητρα και την ευκαιρία να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον. Ίσως να είναι εγωιστικό εκ μέρους της, όμως κάθε άνθρωπος είναι απόλυτα ευτυχισμένος μόνο όταν νιώθει ότι έρχεται πρώτος στη ζωή του ανθρώπου που αγαπά.

Θέλει να νιώθει ότι κι αυτός γουστάρει να περνάει χρόνο μαζί της. Θέλει να της προσφέρει απλόχερα το χρόνο του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αποκλειστικότητα στη ζωή του. Θέλει να της προτείνει νέα πράγματα κι αποδράσεις, θέλει πάντα τον ίδιο ενθουσιασμό στο κρεβάτι, αυτόν που υπήρχε τον πρώτο καιρό και το ίδιο έντονο πάθος. Κάθε γυναίκα θέλει να την θέλεις! Είναι τόσο απλό, αρκεί να το νιώθεις.

Αλλιώς κι η ίδια κάποια στιγμή κουράζεται. Κουράζεται να είσαι συνεχώς απών. Να σκέφτεσαι συνεχώς τα οικονομικά κι επαγγελματικά σου προβλήματα και να μην αφήνεις χώρο στο μυαλό σου γι’ αυτήν. Κουράζεται να νιώθει ότι έρχεται τελευταία, μετά την οικογένεια και τους φίλους σου. Να προσπαθεί να σε ξυπνήσει απ’ τον καναπέ για να πάτε για έναν καφέ ή για ένα δείπνο. Κουράζεται να σου υπενθυμίζει τις επετείους σας κι όλες αυτές τις αφορμές που βρίσκει για να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί. Κουράζεται να είναι αυτή που πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση στο κρεβάτι κάθε βράδυ και κουράζεται να τρέχει ξοπίσω σου.


Κι όταν μία γυναίκα κουράζεται να σ’ αγαπά, κάποια στιγμή θα ξεσπάσει και θα γίνει στα μάτια σου ο χειρότερος άνθρωπος στη Γη. Θα βγάλει τον κακό της εαυτό, αυτόν που εσύ ο ίδιος δημιούργησες, μέσα από την αδιαφορία και την αδιαλλαξία σου.

Μπορεί και να πιστέψεις στο τέλος ότι είσαι το θύμα αν αυτή σε απατήσει ή σε εγκαταλείψει, όμως είσαι το ίδιο και περισσότερο ένοχος μ’ αυτήν. Γιατί δεν αφουγκράστηκες τη σιωπή και τα παράπονά της. Αρνήθηκες να δεις τη δυστυχία στα μάτια της, γιατί δεν ήσουν πρόθυμος ν’ αλλάξεις. Την έσπρωξες μακριά σου ή στην αγκαλιά κάποιου που την κάνει να νιώθει και πάλι ποθητή και μοναδική. Κάποιος που κατάφερε ό,τι δεν κατάφερες εσύ. Να διώξεις το αίσθημα της μοναξιάς μακριά.

Γιατί αν είναι να την αγαπάς με το δικό σου τρόπο κι όχι με τον τρόπο που αυτή χρειάζεται, τότε τι έκανες; Αν χρειάζεται προσπάθεια για να την βάλεις στο «πρόγραμμά» σου ή στις καθημερινές σου σκέψεις, μήπως θα ‘πρεπε εσύ ο ίδιος να την απαλλάξεις από την παρουσία σου που ήταν πάντα απουσία;

Εξάλλου, αν εσύ δε φύγεις, κάποια στιγμή θα βρει η ίδια τη δύναμη να φύγει. Γιατί κανένας άνθρωπος κι ειδικά καμία γυναίκα, δε γεννήθηκε για να στριμώχνεται στη ζωή κάποιου άλλου.

viaContinue Reading

LIFE

Εσύ το ήξερες; Το χρώμα των ματιών σου αποκαλύπτει τα πάντα για τον χαρακτήρα σου.

Published

on

By


Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρείτε σε κάποιον είναι τα μάτια του και όταν πολλοί από εμάς έχουν άμεση επαφή με ένα άλλο πρόσωπο, πάντα κοιτάμε τα μάτια του και το τι εκπέμπουν. Για αυτό, συχνά λέγεται ότι «τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής», αφού αποκαλύπτουν λεπτομερώς κάθε είδους πληροφορίες για το άτομο.

Σκεφτείτε το, όταν κοιτάξετε τα μάτια κάποιου άλλου, μπορείτε να καταλάβετε αν είναι ευτυχισμένος ή θυμωμένος, λυπημένος ή αδιάφορος, ή οποιαδήποτε άλλο συναίσθημα μπορεί να νιώθει εκείνη τη στιγμή.

Με απλά λόγια, τα μάτια μας είναι εκφραστικά και ικανά να μεταφέρουν ακούσια μηνύματα! Ακόμη και όταν προσπαθούμε να αποκρύψουμε ορισμένα πράγματα, τα μάτια μας συχνά καταλήγουν να μας προδίδουν. Πάρτε για παράδειγμα όταν ένα άτομο έχει ψεύτικο χαμόγελο και προσποιείται ότι είναι ευτυχισμένο. Μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν είναι ειλικρινής επειδή ένα πραγματικό χαμόγελο φαίνεται από τα μάτια, γι ‘αυτό λένε μερικές φορές «χαμογελούν τα μάτια σου».

Το χρώμα των ματιών μας μπορεί επίσης να αποκαλύψει την προσωπικότητα μας σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Με τα χρόνια, ειδικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα μας έχουν συνδεθεί με το χρώμα των ματιών μας και αυτό μας επιτρέπει να διαβάζουμε τους ανθρώπους. Ενώ τα μάτια δύο ανθρώπων δεν αποτελούνται από το ίδιο ακριβές χρώμα, το ανθρώπινο μάτι εμφανίζεται με λίγα διαφορετικά χρώματα. Αυτές οι κατηγορίες χρωμάτων των ματιών περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: καφέ, φουντουκί, μπλε, πράσινο, γκρι και μαύρο.

Τα καστανά μάτια είναι μακράν τα πιο κοινά σε ολόκληρο τον κόσμο, με πάνω από το 55% του πληθυσμού του πλανήτη να τα έχει. Τα μάτια κάποιων ανθρώπων είναι τόσο σκούρο καφέ που μπορεί να φαίνονται μαύρα, έτσι βγαίνουν τα μαύρα μάτια. Τα μπλε μάτια είναι το δεύτερο κυρίαρχο χρώμα των ματιών, με περίπου το 8% των ανθρώπων που τα έχουν. Το μπλε συμβαίνει να είναι το πιο δημοφιλές χρώμα σε φακούς επαφής, καθώς είναι και το πιο επιθυμητό. Τα πράσινα μάτια είναι ακόμη λιγότερο συνηθισμένα, μόνο το 2% των ανθρώπων τα έχουν, και τα σπανιότερα χρώματα όλων είναι τα γκρι μάτια.

Όλα αυτά έχουν πολύ ενδιαφέρον να τα ξέρετε, αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι αυτό που μπορεί να αποκαλύψει το χρώμα των ματιών σας για το ποιοι είστε. Για να μάθετε το νόημα πίσω από το χρώμα των ματιών σας, διαβάστε παρακάτω τι αποκαλύπτουν σχετικά με την προσωπικότητά σας!

Μπλε μάτια

1


 • Διορατικοί
 • Αισιόδοξοι
 • Ενεργητικοί
 • Πάντα νέοι
 • Έξυπνοι
 • Ευγενικοί
 • Λατρεύουν τις σχέσεις
 • Εξωστρεφείς
 • Πιστοί

Πράσινα μάτια

2

 • Ισχυροί
 • Ευφυείς
 • Μυστηριώδεις
 • Συμπονετικοί
 • Περίεργοι
 • Ζήλο και όρεξη για ζωή
 • Ηγέτες
 • Ζηλιάρηδες
 • Μαγευτικοί

Γκρι μάτια

3

 • Με καλή ψυχή
 • Ήρεμοι
 • Δημιουργικοί
 • Σοφοί
 • Ονειροπόλοι
 • Ρομαντικοί
 • Με θετική σκέψη
 • Αρεστοί

Καφέ μάτια

4

 • Ελκυστικοί
 • Με αυτοπεποίθηση
 • Ανεξάρτητοι
 • Κοινωνικοί
 • Ευγενικοί
 • Αφοσιωμένοι
 • Δύσκολα εκφράζονται
 • Εξωστρεφείς
 • Ταπεινοί

Φουντουκί μάτια

5

 • Αυθόρμητοι
 • Ακολουθούν την εποχή
 • Περιπετειώδεις
 • Οξύθυμοι
 • Με ταπεραμέντο
 • Διασκεδαστικοί
 • Συναισθηματικοί
 • Με ισχυρή γνώμη

Μαύρα μάτια

6

 • Με καλό ένστικτο
 • Άξιοι εμπιστοσύνης
 • Υπεύθυνοι
 • Μυστικοπαθείς
 • Οξύθυμοι
 • Ευκολόπιστοι
 • Εργατικοί
 • Πνευματώδεις
 • Παθιασμένοι

viaContinue Reading

LIFE

7 Σημάδια στη Σχέση σου που δείχνουν ότι έφτασε η ώρα να Χωρίσεις. Εάν δεις το 4ο τότε ο Χωρισμός είναι μονόδρομος…

Published

on

By


Πιθανότατα έχετε κάνει κλικ σε αυτό το άρθρο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί σας εκφράζει ο τίτλος και ο δεύτερο είναι γιατί πιθανώς βρίσκεστε σε μια σχέση όπου είστε δυσαρεστημένοι και θέλετε να μάθετε αν είστε μόνο εσείς που αισθάνεστε έτσι.

Όλοι μας βρεθήκαμε σε μακροχρόνιες σχέσεις στη ζωή μας όπου υπερεβαίναμε την παραμονή μας σε αυτές. Μερικές φορές, υπάρχουν προειδοποιητικά σήματα και κόκκινες σημαίες που βρίσκονται ακριβώς μπροστά μας, αλλά μένουμε στην σχέση από συνήθεια και από τον φόβο του να είμαστε μόνοι. Για αυτούς τους λόγους, κολλάμε στη σχέση μας και ίσως χάνουμε ευκαιρίες να συναντήσουμε καλύτερους ανθρώπους στη ζωή μας.

Υπάρχουν πολλά ενδεικτικά σημάδια που δείχνουν ότι μια σχέση τελειώνει, αλλά ορισμένοι άνθρωποι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια.

1. Έχετε χάσει το συναίσθημα της αγάπης.

Όταν κοιτάτε τον σύντροφό σας και δεν χαμογελάτε αμέσως, οι πιθανότητες να έχετε ξενερώσει μαζί του είναι πολλές. Όσο περισσότερο δεν νιώθετε πλέον την αγάπη, τόσο λιγότερη αγάπη θα βιώνετε. Όλοι γνωρίζουμε πώς πρέπει να αισθανόμαστε όταν κοιτάξουμε κάποιον που αγαπάμε. Γελάμε, είμαστε χαρούμενοι και ήρεμοι. Αλλά, όταν αισθανόμαστε αδιάφοροι απέναντί του, πρέπει να μας κάνει να αναρωτηθούμε αν αξίζει να συνεχίσουμε σε αυτή τη σχέση.

2. Δεν νιώθετε πλέον οικεία μεταξύ σας.

Το σεξ δεν είναι τα πάντα σε μια σχέση, αλλά είναι σημαντικό. Εάν οι ανάγκες σας δεν πληρούνται πλέον και μόλις φτάσετε στην κρεβατοκάμαρα σας απλώς κοιμάστε, υπάρχει πρόβλημα. Όταν είστε νέοι και ερωτευμένοι με κάποιον, θα πρέπει κανονικά να βράζει το αίμα σας και όχι απλά να κοιμάστε.

Ακόμα και μικρά πράγματα στις σχέσεις είναι σημαντικά, όπως το φιλί ή το κράτημα των χεριών. Εάν αυτές οι συνήθειες δεν υπάρχουν πια, είναι ένα σημάδι ενός μεγαλύτερου προβλήματος. Ίσως δεν έλκεστε ο ένας από τον άλλο πια.

3. Δεν εξαρτάστε πλέον από την υποστήριξη του συντρόφου σας.

Όταν είστε σε μια σχέση με κάποιον, είναι συνήθως ένας από τους πρώτους ανθρώπους που συμβουλεύεστε για τα σημαντικά πράγματα στη ζωή. Αλλά εάν δεν αισθάνεστε πλέον την ανάγκη να απευθυνθείτε σε αυτούς για τις ανάγκες σας και βασίζεστε σε άλλους περισσότερο, προφανώς δεν υπάρχει ευημερία στη σχέση σας.

4. Ψάχνετε υποσυνείδητα λόγους για καυγάδες.

Κανείς δεν θέλει τους καυγάδες, αλλά όταν δεν θέλετε να είστε με κάποιον, ψάχνετε λόγους συνειδητά είτε υποσυνείδητα για να αρχίζετε να τους δυσανασχετείτε. Είναι τοξικό το να παραμείνετε σε μια σχέση που βασίζεται στους καυγάδες.


5. Όλοι γύρω σας ανησυχούν.

Εάν οι φίλοι και η οικογένειά σας επισημαίνουν τις ανησυχίες τους για εσάς και τη σχέση σας, είναι επειδή σας γνωρίζουν καλύτερα από οτι εσείς τον εαυτό σας. Ίσως να έχουν δει τη συμπεριφορά του συντρόφου σας και να μην τους αρέσει. Ίσως να σας πουν ότι δεν είστε οι ίδιοι χαρούμενοι άνθρωποι και ότι είστε περισσότερο καταθλιπτικοί από ποτέ. Πρέπει να δώσετε προσοχή στα λόγια τους.

6. Θα προτιμούσατε να ξοδέψετε χρόνο μόνοι σας, παρά με τον σύντροφο σας.

Σε οποιαδήποτε σχέση, ακόμη και στις υγιείς, οι σύντροφοι θα πρέπει να περνούν χρόνο και μαζί και χωριστά. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, θα τρελαθείτε. Ο χώρος σε μια σχέση είναι υγιής και φυσιολογικός . Είναι ανθυγιεινό να ξοδεύετε κάθε στιγμή της ζωής σας με κάποιον.
Αλλά αν προτιμάτε να κάνετε οτιδήποτε άλλο από το να δείτε τον σύντροφό σας, αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Καμία σχέση δεν πρέπει να εμποδίζει την ανεξαρτησία, τις φιλίες ή την οικογένειά σας, αλλά θα πρέπει να έχετε αρκετό χρόνο και για τον σύντροφό σας.

7. Δεν μπορείτε να σταματήσετε να εστιάζετε σε αυτά που δεν έχει.

Κανείς δεν είναι τέλειος και η τελειότητα υπάρχει μόνο στα παραμύθια. Κανένας σύντροφος δεν πρόκειται να έχει κάθε χαρακτηριστικό που θέλετε ή χρειάζεστε από κάποιον, αλλά θα πρέπει να έχει αρκετά για να σας κάνει ευτυχισμένους. Εάν συνεχώς εστιάζετε σε αυτά που δεν έχουν, είναι πιθανόν καιρός να βρείτε κάποιον άλλον. Δεν είναι μόνο άδικο για τον εαυτό σας, είναι άδικο και για τον σύντροφό σας.

Οι ανάγκες όλων μας είναι διαφορετικές. Μην καταστρέφετε τη ζωή του ή τη δική σας, προσποιούμενοι ότι είστε ευτυχισμένοι.

viaContinue Reading

LIFE

Aυτό είναι το σημείο του σώματος σας που αποκαλύπτει πόσο θα ζήσετε!

Published

on

By


Σύμφωνα με μελέτες της κλινικής Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, διαπιστώθηκε πως  ότι όσοι διαθέτουν ένα συγκεκριμένο σωματικό χαρακτηριστικό έχουν μειωμένο προσδόκιμο επιβίωσης.

Για τις ανάγκες της μελέτης τους, οι ερευνητές ανέλυσαν συνδυαστικά 11 προγενέστερες μελέτες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν, η μεγάλη περίμετρος μέσης μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης, ακόμα και αν κάποιος δεν διαθέτει περιττά κιλά και έτσι δεν θεωρείται υπέρβαρος ή παχύσαρκος.

Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings», οι άντρες με περίμετρο μέσης άνω των 108 εκατοστών διέτρεχαν 50% περισσότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου συγκριτικά με όσους είχαν περίμετρο μέσης κάτω από 88 εκατοστά.

Συνολικά, η μεγάλη κοιλιά τους κόστιζε 3 χρόνια ζωής μετά την ηλικία των 40 ετών, λόγω των αυξημένων πιθανοτήτων εκδήλωσης καρδιοπάθειας, αναπνευστικών προβλημάτων και καρκίνου.


Το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και για τις γυναίκες. Συγκεκριμένα, όσες είχαν περίμετρο μέσης πάνω από 92 εκατοστά είχαν κατά 80% περισσότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αύξηση του κινδύνου είναι γραμμική. Αναλυτικά, για κάθε 5 εκατοστά αύξηση στην περίμετρο της μέσης, ο κίνδυνος θανάτου αυξάνεται έως 7% για τους άντρες και έως 9% για τις γυναίκες.

Ως φυσιολογική περίμετρος ορίζονται τα 88 εκατοστά για τους άντρες και 67 εκατοστά για τις γυναίκες.

viaContinue Reading

LIFE

11 Παράξενες και Αηδιαστικές Συνήθειες που έχουν όλα τα Ζευγάρια, αλλά ποτέ δε θα τις Παραδεχτούν!

Published

on

By


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ζευγάρια μπορεί να είναι αρκετά περίεργα αυτές τις μέρες. Αλλά προφανώς, όσο πιο περίεργοι είστε ο ένας στον άλλο τόσο πιο ερωτευμένοι είστε. Είναι αστείο το πόσο περίεργοι είμαστε όταν γνωρίζουμε κάποιον. Είμαστε επιφυλακτικοί στο τι σκέφτονται, αν το κάνουμε σωστά και πώς μας βλέπουν εκείνοι.

Είναι αστείο, επειδή είναι το ίδιο πρόσωπο που κάποτε μας έκανε να νιώθουμε αμήχανα, ενώ τώρα έχει αποδεχθεί ο ένας τον άλλον. Οι άνθρωποι γίνονται άνετοι με έναν περίεργο τρόπο και όσο πιο κοντά είναι, τόσο πιο άνετα νιώθουν μαζί. Όλοι μας κάνουμε κάποια περίεργα πράγματα με τους συντρόφους μας είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι.

1. Κουτσομπολεύουν αρκετά.

1

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι τα ζευγάρια ασχολούνται με τα κουτσομπολιά. Μιλούν για άλλα ζευγάρια και πάντα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι οι καλύτεροι από όλους τους άλλους.

2. Σκέφτονται τα ονόματα των παιδιών τους!

2

Ορισμένοι από εσάς το θεωρείτε ανόητο. Αλλά, όντως, κάθονται και συζητούν ποια θα είναι τα ονόματα από τα παιδιά τους.

3. Αποκαλεί ο ένας τον άλλον με χαζά παρατσούκλια!

3

Τα χαζά παρατσούκλια υπάρχουν μεταξύ των ζευγαριών, αλλά δεν το λένε παρά έξω.

4. Αποστέλλουν ο ένας τον άλλο γυμνές φωτογραφίες!

4

Ω ναι! Δεν τους νοιάζει αν το άλλο τους μισό βρίσκεται σε μια συνάντηση ή σε ένα πάρτι. Δεν το σκέφτονται καν και στείλουν ο ένας στον άλλο ερωτικά μηνύματα ή γυμνές φωτογραφίες.

5. Ζητάνε την προσοχή του άλλου.

5

Διαμαρτύρονται για κάτι για να κάνουν τον σύντροφός τους να τους λυπηθεί όπως θα έκανε σε ένα παιδί. Και έτσι αγαπούν να κερδίζουν τη προσοχή του άλλου.

6. Κοιτούν το πίσω μέρος του άλλου!

6


Ω ναι! Ρωτάει ο ένας τον άλλον να ελέγξει τι είναι αυτό το πράγμα στην πλάτη του. Επειδή έχουν μια οικειότητα, αυτή η συνήθεια είναι πολύ φυσιολογική.

7. Μυρίζει ο ένας τα ρούχα του άλλου.

7

Μυρίζουν τα ρούχα του συντρόφου τους όταν εκείνος λείπει. Τους κάνει να αισθάνονται καλά όταν δεν είναι κοντά ο ένας στον άλλον.

8. Τρώνε από το στόμα του άλλου!

8

Κρατούν κάτι νόστιμο μεταξύ των δοντιών τους και αφήνουν τον σύντροφό τους να το δαγκώσει. Κάθε ζευγάρι το κάνει αυτό.

9. Κάνουν χαζές φατσούλες στις σέλφι φωτογραφίες τους!

9

Είμαστε σίγουροι ότι όλα τα ζευγάρια το κάνουν αυτό.

10. Γλυκοί καυγάδες!

10

Τα ζευγάρια μαλώνουν για ασήμαντα πράγματα, γιατί είναι ωραίο το συναίσθημα του να φιλιώνουν μετά τον καυγά. Αυτοί οι καυγάδες είναι οι καλύτεροι.

11. Σκέφτονται ότι θα είναι για πάντα μαζί μέχρι τα βαθιά γεράματα.

11

Σκέφτονται πως θα είναι η σχέση τους όταν θα είναι πια γέροι. Τα πλάνα για το μέλλον είναι πάντα για καλό.

viaContinue Reading

LIFE

Να αγκαλιάζεστε σφιχτά: Η αγκαλιά είναι φάρμακο βάλσαμο λύτρωση και σωτηρία!

Published

on

By


Αν και γένους θηλυκού, η αγκαλιά δεν έχει φύλο. Όλοι τη χρειάζονται, ο καθένας μπορεί να την προσφέρει, ψιθυρίζει και στους δύο τα ίδια λόγια.

Αν ήταν χρώμα, θα ήταν το δικό σου αγαπημένο· γιατί καμιά αγκαλιά δεν είναι ίδια. Κάθε μία είναι ξεχωριστή και μοναδική, σχεδιασμένη για σένα.

Δεν έχει φωνή κι όμως ηχεί σαν την πιο δυνατή χαρμόσυνη καμπάνα. Δεν έχει λέξεις κι όμως απ’ αυτήν θα ακούσεις τις ομορφότερες κουβέντες. Αν είχε πάλι άρωμα, θα ήταν αυτό της παιδικής ασφάλειας κι ανεμελιάς, κάτι σαν βανίλια-καραμέλα. Γλυκό και δυνατό!

Η αγκαλιά λοιπόν είναι φάρμακο, είναι βάλσαμο, λύτρωση και σωτηρία.

Μιας και τις πρώτες σου ζεστές βρεφικές αγκαλιές, θα τις θυμάσαι μονάχα αποτυπωμένες σε κιτρινισμένες ξεθωριασμένες φωτογραφίες, αναλογίσου εκείνες των παιδικών σου χρόνων. Την πρώτη εκείνη μέρα στο σχολείο· που μόνο με οξυγονοκόλληση θα κατάφερναν να σε ξεκολλήσουν απ’ τη μητρική σου αγκαλιά.

Στις γιορτές, στις επιτυχίες, στις αποτυχίες, στα σκισμένα γόνατα, στα πρώτα δάκρυα παραπόνου κι απογοήτευσης, μία ήταν η αλάνθαστη συνταγή· η αγκαλιά του μπαμπά και της μαμάς κι όλη η ασφάλεια και γαλήνη που προσέφεραν. Κι όσο τα χρόνια περνούσαν και τη θέση των σκισμένων γονάτων, έπαιρναν ραγισμένες καρδιές, πάλι το παυσίπονό σου ήταν αυτή η γονική αγκαλιά που σαν παπάκι σε έκλεινε στις φτερούγες τους και κανείς δεν μπορούσε να σε βλάψει. Κι ακόμα κι αν έχεις πλέον αποκτήσει τα δικά σου παπάκια, θα εξακολουθείς να χρειάζεσαι αυτήν την αγκαλιά που θα σβήσει κάθε ανησυχία.

Εξίσου όμορφη και σημαντική για την ψυχική σου γαλήνη και πληρότητα αποτελεί και η φιλική αγκαλιά. Εκείνη η συνωμοτική σιωπηλή συμφωνία στις κοινές παιδικές σκανταλιές ή η μετέπειτα αγκαλιά στοργής κι αγάπης.

Οι φίλοι είναι κομμάτι του εαυτού μας και κάθε αγκαλιά που μοιραζόμαστε μας κολλάει πιο δυνατά. Εκείνοι θα σου προσφέρουν αγκαλιά ανακούφισης στις ανησυχίες σου, αυτές θα χρειαστείς για να διώξεις τις μαύρες σκέψεις.

Με μια αγκαλιά προσφέρεις την πιο άμεση κι απόλυτη εκδήλωση συναισθημάτων τρυφερότητας κι αγάπης που τρέφεις για κάποιον, χωρίς καμία λέξη αφού αποτελεί μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας, ιδανική για περιπτώσεις που τα λόγια δεν αρκούν.

Αν μιμούμασταν όλοι το αρσενικό παράδειγμα χαιρετισμού (την αγκαλιά) και δίναμε τέλος στα δίχως νόημα φιλιά στον αέρα, σίγουρα η ψυχή μας θα τρεφόταν καλύτερα.


Όλοι αισθανόμαστε ομορφότερα μετά από μια αγκαλιά και δεν είναι τυχαίο. Έρευνες έχουν δείξει πως η αγκαλιά αυξάνει την αιμογλοβύνη στο αίμα και κατά συνέπεια δημιουργεί ευεξία και βοηθά στο να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Ακόμα παράγει οξυτοκίνη, ορμόνη που μας προκαλεί καλή διάθεση. Η αγκαλιά λοιπόν είναι σημαντική για την πνευματική και σωματική μας υγεία καθώς είναι θεραπευτική.

Κατά τη διάρκεια μιας αγκαλιάς, ο χρόνος σταματά κι οι σκέψεις παγώνουν· κατά συνέπεια μας απελευθερώνει απ’ οποιαδήποτε σκέψη μας κρατά δέσμιους.

Πέρα απ’ όλα αυτά είναι το πιο δίκαιο μοντέλο δούναι και λαβείν. Χρειάζεται πάντα δύο (τουλάχιστον) και ταυτόχρονα αυτός που δίνει, παίρνει. Είναι το ομορφότερο παράδειγμα για να κατανοήσουμε πως η αγάπη είναι συναίσθημα διπλής ροής.

Όσο σημαντική είναι η σεξουαλική επαφή για ένα ζευγάρι, τόσο και περισσότερο είναι και το να αγκαλιάζονται. Ζευγάρια που αγκαλιάζονται συχνότερα τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα και δε χρειάζεται καμία έρευνα να μας το αιτιολογήσει. Αρκεί να αναλογιστούμε πόσο όμορφο είναι να κοιμάσαι και να ξυπνάς σε μια αγκαλιά, καθώς το σώμα του συντρόφου σου θα είναι πάντα το καλύτερο μαξιλάρι.

Σκέψου ακόμη τη δύναμη εκείνης της αγκαλιάς, μετά από έναν καυγά· γι’ αυτήν και μόνο άξιζε να σκοτωθείτε. Η αγκαλιά του «άλλου σου μισού» είναι αυτή που θα κολλήσει όλα τα σπασμένα σου κομμάτια και θα κουμπώσει ιδανικά με τη δική σου. Εκείνη θα σου προσφέρει όλη τη δύναμη και την αντοχή να προσπαθείς, αρκεί να ‘ναι σφιχτή, πολύ σφιχτή.

Μην κάνετε από κείνες τις αγκαλιές τις ξενέρωτες, τις χλιαρές. Να αγκαλιάζεστε σφιχτά, δυνατά. Δεν είναι γυάλινοι οι άνθρωποι, δεν σπάνε, έτσι κολλάνε. Να αγκαλιάζεστε στήθος με στήθος και να ακουμπάτε ο ένας την καρδιά του άλλου.

Αγκαλιές απρόσμενες, που σας ζητήθηκαν, φιλικές, αδελφικές, μητρικές, πατρικές, ερωτικές, στιγμιαίες κι αμήχανες, διαρκείας-παθιασμένες, όλες μας φτιάχνουν τη μέρα. Ν’ αγαπάτε και να αγκαλιάζεστε!

κείμενo: Πωλίνα Πανέρη

viaContinue Reading

LIFE

Τι να κάνετε αν ο άντρας σας δεν σας ελκύει πια!

Published

on

By


Το πρόβλημα είναι περισσότερο σύνηθες από όσο μπορεί να φαντάζεται κανείς. Μία μαμά το περιγράφει όπως ακριβώς το νιώθουν αμέτρητες άλλες: «ο άντρας μου και εγώ παντρευτήκαμε σχετικά μικροί. Πλέον ήμαστε σχεδόν δέκα χρόνια μαζί. Τον αγαπάω πολύ –είναι ο καλύτερός μου φίλος. Όμως δεν με ελκύει πια σεξουαλικά. Προσπάθησα να το συζητήσω μαζί του κάποια στιγμή, αλλά είδα πόσο τον δυσκόλευε αυτή η συζήτηση οπότε σταμάτησα. Αποκτήσαμε δύο παιδιά –θεώρησα ότι η έλλειψη ερωτικού πάθους δεν ήταν αρκετή ώστε να μας εμποδίσει να γίνουμε γονείς. Είναι ένας εξαιρετικός πατέρας και σύζυγος. Δουλεύει σκληρά για την οικογένειά του και με βοηθά πάντα με τις δουλειές στο σπίτι. Έχουμε ερωτικές επαφές, καθώς δεν θέλω να του τις στερήσω. Από την άλλη, ούτε να χωρίσουμε θέλω. Απλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου με κάποιον με τον οποίον δεν είμαι ερωτευμένη.»  Τι γίνεται, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση;

Στα πρώτα βήματα μιας σχέσης, ακόμα και τον πρώτο καιρό του γάμου, όλοι πιστεύουμε πως θα είμαστε για πάντα ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι. Η ζωή, ωστόσο, συχνά εξελίσσεται διαφορετικά. Εκείνη γίνεται γκρινιάρα και νευρική. Εκείνος γίνεται αδιάφορος και ψυχρός. Και έρχεται κάποια στιγμή που το πάθος φεύγει και μαζί με αυτό το σεξ, αλλά και… η ελπίδα. Δεν θέλετε, όμως, να χωρίσετε και αυτό είναι μία καλή βάση για να βρείτε μια λύση που θα σας φέρει ξανά κοντά.

Γιατί φεύγει η έλξη

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια σταματούν να είναι ερωτευμένα. Μπορεί να φταίει η «κακή αρχή» -ότι, δηλαδή, παντρευτήκατε έναν άνθρωπο για λάθος λόγους, μπορεί να φταίνε οι υπερβολικά υψηλές προσδοκίες που σας δημιουργούν οι ρομαντικές ταινίες ή μπορεί -απλά και ρεαλιστικά- να αλλάξατε τόσο εσείς όσο και εκείνος. Να μην είστε πια τόσο ανέμελη και ευδιάθετη, να μην είναι πια τόσο τρυφερός. Μπορεί, επίσης, να εμφανίστηκε ένα τρίτο πρόσωπο στη ζωή σας, με το οποίο να φαντάζεστε ότι θα μπορούσατε να είστε πιο ευτυχισμένη. Αν ανατρέξετε, ωστόσο, στα διάσημα ζευγάρια (τα πανέμορφα και λαμπερά) που κάθε λίγους μήνες βρίσκουν έναν νέο παρτενέρ θα διαπιστώσετε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι –και πως ούτε ένας τέτοιος τρόπος ζωής σας γοητεύει.

Η σπίθα μπορεί, ακόμα, να έχει σβήσει γιατί δεν έχετε φροντίσει να επενδύσετε σε συνήθειες που θα την κρατήσουν αναμμένη: Δεν περνάτε αρκετό χρόνο οι δυο σας –μόνοι σας, δεν είστε φίλοι –δηλαδή δεν συζητάτε τα πάντα ή δεν δείχνετε με πράξεις και λόγια την εκτίμησή σας προς τον άλλον. Τα καλά νέα είναι ότι, εφόσον είστε και οι δύο πρόθυμοι για κάτι τέτοιο, μπορείτε πάντα να κάνετε την αρχή και να φτιάξετε αποθέματα αγάπης και τρυφερότητας.

Ταξίδι στο παρελθόν

Κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να θυμηθείτε: Τι ήταν αυτό που αρχικά ερωτευτήκατε στον άντρα σας; Πώς ήταν οι πρώτες μέρες ή μήνες της σχέσης σας; Πώς ήταν το σεξ; Με ποιους τρόπους σας διέγειρε σεξουαλικά; Ποιες ήταν οι πιο αξιομνημόνευτες ερωτικές σας στιγμές; Απαντήστε με το χέρι στην καρδιά: Είχατε ποτέ ερωτευτεί πραγματικά αυτόν τον άνθρωπο; Είχατε νιώσει την καρδιά σας να χτυπά δυνατά και το στομάχι σας να σφίγγεται για εκείνον; Γιατί αν η απάντηση είναι θετική και αν μπορείτε να ανασύρετε πολλές όμορφες αναμνήσεις από τα παραπάνω, τότε είστε σε πολύ καλό δρόμο. Σημαίνει ότι μέσα σας υπάρχει ακόμα μια μικρή φλογίτσα που σιγοκαίει. Σημαίνει ότι κάποτε είχατε σπείρει καρπούς που έβγαλαν ρίζες και, ακόμα κι αν το δέντρο σας… κλαδεύτηκε, οι ρίζες είναι εκεί και περιμένουν πότισμα! Οι πρώτες σας αναμνήσεις θα γίνουν έτσι μια καλή βάση για να θυμηθείτε πόσο καλά μπορείτε να είστε μαζί. Σκάψτε, λοιπόν, βαθιά μέσα σας και ξετρυπώστε συναισθήματα που ίσως έχετε ξεχάσει. Σίγουρα θα βρείτε κάτι για να μπολιάσετε ξανά.


Επιστροφή στο παρόν

Παρατηρήστε άλλους άντρες. Σίγουρα έχετε υπ’όψιν σας κάποιους που ίσως σας έχουν γοητεύσει ή που έχετε σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή μαζί τους. Παρατηρήστε τους λίγο πιο προσεκτικά –έχουν κι αυτοί ελαττώματα ικανά, με τον καιρό, να σας απωθήσουν. Σκεφτείτε πως και η δική τους γυναίκα μπορεί να νιώθει ακριβώς όπως εσείς. Σκεφτείτε τους στο σπίτι, με τις παντόφλες και τις πυτζάμες ή κολλημένους πίσω από τον υπολογιστή. Δεν μοιάζουν πια τόσο ελκυστικοί, ε;

Στη συνέχεια παρατηρήστε τον άντρα σας. Προσπαθήστε να τον «δείτε» όχι ως άντρα σας αλλά ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα –όπως θα τον έβλεπε μια γυναίκα που δεν τον γνωρίζει. Είναι σχετικά γοητευτικός. Είναι εργατικός και τίμιος και ευγενικός και με χιούμορ και… όλα αυτά μπορεί να του δημιουργούν ένα αρρενωπό στιλ, το οποίο μπορεί εύκολα να γοήτευε κάποιες γυναίκες. Μήπως τελικά ο άντρας σας έχει περισσότερα ελκυστικά στοιχεία από όσα ‘βλέπετε’ ύστερα από χρόνια γάμου; Αφιερώστε χρόνο στο να επικεντρωθείτε σε αυτά και βάλτε στην άκρη όσα σας ενοχλούν ή σας θυμώνουν. Θα δείτε ότι θα αρχίσετε να βλέπετε τον άντρα σας με άλλο μάτι.

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη!

Ο έρωτας ξεκινά από τον εγκέφαλο, λένε οι επιστήμονες και… πόσο δίκιο έχουν! Και ναι, μπορεί ο άντρας σας να μην είναι πια ο γοητευτικός νέος που υπήρξε κάποτε –μπορεί να πάχυνε ή να έχασε τα μαλλιά του, όμως -μεταξύ μας- κι εσείς δεν είστε ίδια! Ξεκινήστε, λοιπόν, να προσέχετε την δική σας εμφάνιση, φροντίζοντας το σώμα και το πρόσωπό σας και όχι μόνο θα βελτιωθεί η ερωτική σας επιθυμία, αλλά και θα προσέξετε πως κι ο άντρας σας κοιτάζει διαφορετικά.

Μην περιμένετε, όμως, να έρθει αυτή η στιγμή. Όσο κουρασμένη ή ανόρεχτη κι αν είστε, δοκιμάστε να πάρετε εσείς την πρωτοβουλία στο σεξ και να κάνετε το πρώτο βήμα. Προσελκύστε ερωτικά τον άντρα σας όπως κάνατε παλιά και το πιθανότερο είναι ότι σιγά σιγά θα βρείτε την ερωτική σας διάθεση και θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας που το κάνατε. Μελέτες, μάλιστα, λένε ότι όσο πιο συχνά κάνετε σεξ -ακόμα κι αν κάποιες φορές χρειάζεται να πιέσετε λίγο τον εαυτό σας για να ‘πάρει μπρος’- τόσο πιο ευτυχισμένος πρόκειται να γίνει ο γάμος σας. Είστε πρόθυμοι να το δοκιμάσετε;

viaContinue Reading

LIFE

Θέλετε να πίνετε χωρίς να παχαίνετε; Αυτά είναι τα αλκοολούχα ποτά που αδυνατίζουν!

Published

on

By


Θέλεις να βγεις και να πιείς ένα ποτό χωρίς να σκέφτεσαι τις θερμίδες που θα πάρεις; Μπορείς, γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχουν δυο ποτά που δεν έχουν θερμίδες. Πρόκειται για την τεκίλα και το τζιν.

Αποτέλεσμα εικόνας για τεκιλα

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αμερικάνικη Χημική Εταιρία, η τεκίλα μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ενώ παράλληλα έχει πολύ λίγες θερμίδες σε σχέση με πολλά άλλα ποτά.

Αποτέλεσμα εικόνας για τζιν τονικ

Επιπλέον, έρευνα που έγινε σε ποντίκια, έδειξε πως η τεκίλα μπορεί να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους. Το τζιν από την άλλη μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να βοηθήσει το σώμα σου να κάψει περισσότερες θερμίδες. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες του Πανεπιστημίου της Sigulda στη Λετονία, το συγκεκριμένο ποτό μπορεί να αυξήσει τη διαδικασία του μεταβολισμού κατά 17% για μέχρι και μία ώρα μετά την κατανάλωσή του.


Τώρα πια μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό ή μερικά σφηνάκια χωρίς να σκέφτεστε τη σιλουέτα σας!Continue Reading

LIFE

9+1 Χαρακτηριστικές Συνήθειες των Πανέξυπνων Ανθρώπων. Εσείς τις Έχετε;

Published

on

By


Είστε πραγματικά πιο έξυπνοι από ό,τι νομίζατε; Για να το μάθετε, δεν χρειάζεται να κάνετε τεστ IQ. Αν έχετε κάποια από τις παρακάτω 10 συνήθειες, τότε μπορείτε να θεωρείτε τον εαυτό σας έξυπνο.

3

Σκεφτείτε όμως κι αυτό: δεν είναι πάντα προτέρημα να είστε ο πιο έξυπνος από τους γύρω σας.

1. Οι έξυπνοι άνθρωποι μένουν ήρεμοι

Οι άνθρωποι με υψηλό δείκτη IQ χάνουν την ηρεμία τους, αλλά λιγότερο συχνά από τους ανθρώπους με χαμηλό δείκτη. Έχουν καλύτερο έλεγχο του εαυτού τους. Σύμφωνα με έρευνα, τα παιδιά που μαθαίνουν από μικρά να αντιδρούν με θυμό και μεγαλώνουν σε περιβάλλον με καβγάδες, παρουσιάζουν μικρότερη αναπτυξη στον εγκέφαλο.

2. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους

4

Οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι δεν έχουν καθαρή εικόνα των ταλέντων τους και πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους. Τείνουν συχνότερα να είναι ομοφοβικοί και ρατσιστές και να κατηγοριοποιούν τους ανθρώπους πρόωρα. Οι έξυπνοι, από την άλλη, γνωρίζουν την αξία τους και δεν χρειάζονται την επιβεβαίωση των άλλων. Το αντίθετο: είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και τους άλλους να πετύχουν.

3. Οι έξυπνοι άνθρωποι παραδέχονται τα λάθη τους

Οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι φορτώνουν στους άλλους τις δικές τους αποτυχίες. Οι γονείς που θεωρούν τα λάθη σαν αμαρτίες κάνουν κακό στα παιδιά τους, γιατί τους δημιουργούν στρες. Οι έξυπνοι έχουν μάθει να παραδέχονται τα λάθη τους και να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την συμπεριφορά τους. Δεν βλέπουν τα λάθη σαν κάτι κακό, αλλά σαν ευκαιρία να μάθουν.

4. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι συμπονετικοί

5

Οι άνθρωποι με μικρότερο IQ συχνά νοιάζονται μόνο για τα δικά τους συναισθήματα και δεν μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των άλλων. Δεν έχουν την ικανότητα να προβάλλουν τις εμπειρίες των άλλων πάνω τους ώστε να τους καταλάβουν. Η συμπόνια είναι απαραίτητη για μια αρμονική σχέση. Οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν από μικρή ηλικία να αισθάνονται συμπόνια και να προσφέρουν την βοήθεια τους. Στην πραγματικότητα, η σχέση με τους γονείς και το μεγάλωμα των παιδιών επηρεάζει τον τρόπο που αναπτύσσεται ο εγκέφαλος και κατά συνέπεια, ολόκληρη την ζωή μας.

5. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι ανήσυχοι και δεν εμπιστεύονται εύκολα

6


Οι έξυπνοι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο και τους παίρνει περισσότερο καιρό να κάνουν φίλους. Δεν εμπιστεύονται τους άλλους ευκόλα. Επίσης, εχουν την ικανότητα να κατανοούν σύνθετες έννοιες και να βλέπουν στο μέλλον – φαντάζονται ότι όλα μπορούν να πάνε στραβά.
Ωστόσο, είναι καλοί και στο να αναλαμβάνουν δράση ώστε να κάνουν σχέδια για το μέλλον και να απογεύγουν λάθη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν την ικανότητα να χτίζουν γερές φιλίες.

6. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι ακατάστατοι

7

Η ακαταστασία δεν είναι απαραίτητα σημάδι τεμπελιάς. Κοιτάξτε τα γραφεία των φίλων και των συναδέλφων σας και θα καταλάβετε ποιος είναι έξυπνος και ποιος όχι. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι εκτιμούν λιγότερο την τάξη, τείνουν να είναι πιο δημιουργικοί και πρόθυμοι να δοκιμάσουν κάτι καινούριο.

7. Οι έξυπνοι άνθρωποι βρίζουν περισσότερο

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν θυμώνουν εύκολα, αλλά όταν θυμώνουν, βρίζουν. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά σύμφωνα με έρευνες, αυτό είναι σημαδι εξυπνάδας. Ίσως η διαφορά είναι ότι ξεσπάνε με λέξεις και όχι με βία ή θυμό.

8. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι νυχτοπούλια

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που μένουν ξύπνιοι ως αργά είναι πιο έξυπνοι.

9. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι τεμπέληδες

Το περιμένατε; Οι άνθρωποι που μερικές φορές κάθονται χωρίς να κάνουν τίποτα είναι πιο έξυπνοι. Σύμφωνα με έρευνα, οι έξυπνοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτόν τον χρόνο για να σκεφτούν, ενώ οι λιγότερο έξυπνοι βαριούνται και θέλουν να κάνουν κάτι.

10. Οι έξυπνοι άνθρωποι πατάνε αναβολή στο ξυπνητήρι

8

Και ποιος δεν γνωρίζει αυτή την κατάσταση: όταν χτυπά το ξυπνητήρι και δεν μπορείς να σηκωθείς. Έτσι, πατάς αρκετές φορές αναβολή. Και δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι άσχημα γι’αυτό, γιατί σύμφωνα με έρευνα, οι έξυπνοι άνθρωποι αγνοουν το ξυπνητήρι τους πιο συχνά.

Αν είστε χαλαροί, συμπονετικοί, ακατάστατοι, τεμπέληδες, νυχτοπούλα και εμπιστεύεστε δύσκολα, υπάρχει πιθανότητα να είστε πανέξυπνοι. Όσοι πάλι δεν είστε, μην ανησυχείτε. Το σημαντικό είναι να είστε ο εαυτός σας, όπως κι αν είστε!

viaContinue Reading

LIFE

Μάθετε Σε 1 Λεπτό Πόσα Χρόνια Θα Ζήσετε!

Published

on

By


Μία γρήγορη άσκηση θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, της ευλυγισίας, της υγείας των μυών σας, αλλά και πόσα χρόνια θα ζήσετε ακόμα!

Σύμφωνα με τον Claudio GilAraujo, ένας από τους γιατρούς που σχεδίασαν το Sitting and Rising Test (SRT), η ευκολία με την οποία μπορείτε να κάτσετε και να σηκωθείτε από το πάτωμα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε χέρια ή γόνατα, δείχνει πόσα χρόνια θα ζήσετε, αλλά και αν χρειάζεστε επειγόντως ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού και των ποδιών. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η καλή φυσική κατάσταση συνδέεται με μεγαλύτερα ποσοστά μακροζωίας και ευεξίας.

Με μέγιστο σκορ το 10, θα αφαιρείται ένας πόντος κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε κάποιο μέρος του σώματός σας ή θα χάνετε την ισορροπία σας.


 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του European Journal of Cardiology στο οποίο δημοσιεύτηκε η έρευνα, όσοι συμμετέχοντες συγκέντρωσαν λιγότερους από 8 πόντους στο STR, είχαν έως και διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν κάποια θανατηφόρο νόσο μέσα στα επόμενα 6 χρόνια, από τους εθελοντές που συγκέντρωσαν 9 και 10 βαθμούς.

Το βίντεο εξηγεί τον τρόπο που θα το κάνετε, αλλά και πως θα υπολογίσετε με ακρίβεια τους πόντους.

viaContinue Reading
HUMOR21 ώρες ago

Ανέκδοτο: Ο Θεός και οι Έλληνες..

VIRAL20 ώρες ago

Η εικόνα σόκαρε τους γείτονες αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται..

LIFESTYLE17 ώρες ago

Θυμάστε την πρωταγωνίστρια από την «Λάμψη» και το «Καλημέρα Ζωή»; Δείτε πως είναι σήμερα και τι κάνει!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ18 ώρες ago

Τέτοιο συνεπιβάτη σε μηχανή μόνο στη Ρωσία θα δείτε..

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ18 ώρες ago

Την έσυρε από τα μαλλιά, αλλά δεν ήξερε ότι την παρακολουθούσαν..

LIFESTYLE19 ώρες ago

Ελληνίδα τραγουδίστρια βαφτίζεται στον Ιορδάνη ποταμό! Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας..

ΠΕΡΙΕΡΓΑ15 ώρες ago

Πατέρας και γιος τεμαχίζουν την ουρά ενός Κροταλία! Σίγουρα δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ανακαλύπτουν..

HUMOR16 ώρες ago

Ζήτησαν βοήθεια από το λάθος άτομο και αυτό που πήραν δεν τους άρεσε καθόλου..

VIRAL10 ώρες ago

Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε ποτέ με χαρτί κουζίνας!

LIFE11 ώρες ago

Oι γυναίκες φεύγουν από μια σχέση ή απατούν τον σύντροφό τους, ακόμη κι αν έχουν αισθήματα γι’ αυτόν. Πότε όμως το κάνουν αυτό;

STORIES13 ώρες ago

Οι αστυνομικοί έψαχναν το παρκαρισμένο φορτηγάκι του! Όταν τους ρώτησε τι συμβαίνει δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά του..

VIRAL9 ώρες ago

14 απλά πράγματα που αρχικά είχαν σχεδιαστεί για κάποιον άλλο λόγο..

STORIES14 ώρες ago

Η φωτογραφία αυτού του πιτσιρικά θα σας κάνει να δακρύσετε..

VIRAL8 ώρες ago

Αυτό σημαίνει επαγγελματίας οδηγός..

VIRAL8 ώρες ago

Βιντεοσκόπησαν σκοτεινά σύννεφα να πλησίαζαν. Αυτό που συνέβη στην πισίνα; Συγκλονιστικό!

VIRAL8 ώρες ago

Αυτό σημαίνει επαγγελματίας οδηγός..

VIRAL8 ώρες ago

Βιντεοσκόπησαν σκοτεινά σύννεφα να πλησίαζαν. Αυτό που συνέβη στην πισίνα; Συγκλονιστικό!

VIRAL9 ώρες ago

14 απλά πράγματα που αρχικά είχαν σχεδιαστεί για κάποιον άλλο λόγο..

VIRAL10 ώρες ago

Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε ποτέ με χαρτί κουζίνας!

LIFE11 ώρες ago

Oι γυναίκες φεύγουν από μια σχέση ή απατούν τον σύντροφό τους, ακόμη κι αν έχουν αισθήματα γι’ αυτόν. Πότε όμως το κάνουν αυτό;

SPORTS12 ώρες ago

Muhammad Ali: Τα 10 καλύτερα ΝΟΚ-ΑΟΥΤ του ανθρώπου που άφησε ιστορία!

STORIES13 ώρες ago

Οι αστυνομικοί έψαχναν το παρκαρισμένο φορτηγάκι του! Όταν τους ρώτησε τι συμβαίνει δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά του..

STORIES14 ώρες ago

Η φωτογραφία αυτού του πιτσιρικά θα σας κάνει να δακρύσετε..

ΠΕΡΙΕΡΓΑ15 ώρες ago

Πατέρας και γιος τεμαχίζουν την ουρά ενός Κροταλία! Σίγουρα δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ανακαλύπτουν..

HUMOR16 ώρες ago

Ζήτησαν βοήθεια από το λάθος άτομο και αυτό που πήραν δεν τους άρεσε καθόλου..

LIFESTYLE17 ώρες ago

Θυμάστε την πρωταγωνίστρια από την «Λάμψη» και το «Καλημέρα Ζωή»; Δείτε πως είναι σήμερα και τι κάνει!

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ18 ώρες ago

Την έσυρε από τα μαλλιά, αλλά δεν ήξερε ότι την παρακολουθούσαν..

ΠΕΡΙΕΡΓΑ18 ώρες ago

Τέτοιο συνεπιβάτη σε μηχανή μόνο στη Ρωσία θα δείτε..

LIFESTYLE19 ώρες ago

Ελληνίδα τραγουδίστρια βαφτίζεται στον Ιορδάνη ποταμό! Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας..

VIRAL20 ώρες ago

Η εικόνα σόκαρε τους γείτονες αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται..

Trending