Connect with us

LIFE

Ανθρώπους που φωνάζουν μην τους φοβάσαι… Πάσχουν!

Published

on


Κάθε άνθρωπος λίγο-πολύ έχει συναντήσει έναν άνθρωπο νευρικό και φωνακλά. Ένας τέτοιος χαρακτήρας, που βγαίνει εύκολα έξω από τα ρούχα του, που υψώνει τη φωνή του με το παραμικρό, που είναι μόνιμα επιθετικός και γκρινιάρης δηλώνει πως κάθε άλλο παρά δυνατός είναι. Μια τέτοια συμπεριφορά δείχνει πως είναι βαθιά αδύναμος και δέσμιος του ίδιου του του εαυτού. Δεν ξέρει να επιχειρηματολογεί, δεν έχει βιώσει την αγάπη και μονίμως κάτι τον τρώει βαθιά μέσα του. Έναν τέτοιον άνθρωπο μην τον φοβάσαι, απλά βοήθησέ τον!

Ο Sigmund Freud (ο Φρόιντ), ο οποίος εφηύρε την ψυχανάλυση, επινόησε τον όρο κάθαρση. Για τον Φρόιντ, η κάθαρση συμπεριλάμβανε την φυσική έκφραση ενός συναισθήματος με την ενθύμηση ενός τραυματικού γεγονότος, η οποία συχνά, οδηγούσε στην ανακούφιση από το ενοχλητικό σύμπτωμα. Στον σημερινό λαϊκό πολιτισμό, ο όρος κάθαρση αναφέρεται στην «έκφραση» των συναισθημάτων κάποιου ως ένας τρόπος μείωσης της εχθρότητας και της επιθετικότητας. Τα βιβλία αυτοβοήθειας, μας προτρέπουν να δώσουμε διέξοδο στην οργή ξεσπώντας σε κάποιο άψυχο αντικείμενο, χτυπώντας ένα μαξιλάρι, σπάζοντας ένα πιάτο, ή χτυπώντας ένα σάκο του μποξ. Μήπως αυτό δουλεύει; Μήπως η εξωτερική επιθετική εκτόνωση μειώνει τα αρνητικά συναισθήματα; Η απάντηση είναι όχι. (Αν και η κάθαρση είναι μια αποτελεσματική παρέμβαση σε πολλές συναισθηματικές διαταραχές).


Για αυτό κάθε φορά που συναντάται έναν αλλόκοτο και νευρικό άνθρωπο μην αντιδράτε απλά απαντήστε του με τον πιο γαλήνιο τρόπο, αυτό ίσως τον κάνει να αντιληφθεί την ανωμαλία που τον χαρακτηρίζει τη δεδομένη στιγμή στη συμπεριφορά του και να κάνει την ένταση της φωνής του να γίνει πρώτα εκκωφαντική για τον ίδιο και μετά για τους υπόλοιπους. LIFE

Ποιο είναι το πνευματικό σας ζώο ανάλογα με τα γενέθλιά σας και τι αποκαλύπτει αυτό για τον χαρακτήρα σας!

Published

on

By


Ενώ πολλοί άνθρωποι ξέρουν για τους φύλακες αγγέλους, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι όλοι γεννιόμαστε με ένα πνευματικό ζώο, που μας μεταδίδει ένα ειδικό μήνυμα σχετικά με τα σημαντικά μαθήματα που θα πρέπει να μάθουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Ανάλογα με την εβδομάδα του μήνα στην οποία έχετε γεννηθεί, θα έχετε μια ειδική σειρά μαθημάτων για να μάθετε, καθώς μεγαλώνετε σε αυτή τη ζωή.

Πρώτη εβδομάδα: 1-7

Εάν γεννηθήκατε την πρώτη εβδομάδα του μήνα, το πνευματικό σας ζώο είναι η ισχυρή αρκούδα.

Οι άνθρωποι με πνευματικό ζώο την αρκούδα, τείνουν να περνούν από κύματα υψηλής και χαμηλής ενέργειας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι προτιμάτε να ξοδεύετε τους χειμερινούς μήνες σε νάρκη, ενώ το καλοκαίρι είστε έξω και όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τα μαθήματα που σχετίζονται με την αρκούδα περιλαμβάνουν:

 • Αναπτύξτε τη δύναμη και τη σιγουριά σας
 • Μάθετε να αναλαμβάνετε δράση και να πασχίζετε ενάντια στις αντιξοότητες
 • Το ταξίδι σας είναι ένα είδος θεραπείας και χρήσης των θεραπευτικών ικανοτήτων σας, για να βοηθήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους
 • Μάθετε πώς να γειώνετε τον εαυτό σας σε καταστάσεις υψηλού άγχους

Δεύτερη εβδομάδα: 8 – 14

Εάν γεννηθήκατε τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα, το πνευματικό σας ζώο είναι το χαριτωμένο άλογο.

Οι άνθρωποι με αυτό το ζώο, έχουν έναν ισχυρό προσωπικό οδηγό, ένα πάθος και μια όρεξη για πάθος. Έχετε ένα ισχυρό κίνητρο που κουβαλάτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας, που θα σας βοηθήσει όταν σταματήσετε να σχεδιάζετε τα έργα.

Τα μαθήματα που σχετίζονται με το άλογο περιλαμβάνουν:

 • Μάθετε την ισορροπία μεταξύ ενστίκτου και λογικής
 • Κατανοήστε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προχωρήσετε ανάμεσα στις δύσκολες καταστάσεις
 • Μάθετε τα δυνατά σας συναισθήματα και τις παθιασμένες επιθυμίες σας

Τρίτη εβδομάδα: 15-21

Εάν γεννηθήκατε την τρίτη εβδομάδα του μήνα, το πνευματικό σας ζώο είναι το ιπτάμενο γεράκι.


Αυτοί που έχουν το γεράκι ως πνευματικό τους ζώο, έχουν έντονο όραμα και διαίσθηση. Προτιμάτε να σταθείτε πίσω και να ρίξετε μια ματιά στη συνολική εικόνα, προτού μηδενίσετε την αλήθεια.

Τα μαθήματα που σχετίζονται με το γεράκι περιλαμβάνουν:

 • Μάθετε να ενισχύετε την επικοινωνία σας με τον κόσμο του πνεύματος
 • Ενισχύστε την αυτοσυγκέντρωσή σας και ορίστε το όραμά σας
 • Αναπτύξτε μια πιο έντονη αίσθηση του χρόνου – εμπιστευθείτε τα ένστικτά σας.

Τέταρτη εβδομάδα: 22-30

Εάν γεννηθήκατε την τέταρτη εβδομάδα του μήνα, το πνευματικό σας ζώο είναι το διαισθητικό ελάφι.

Οι άνθρωποι που έχουν το ελάφι ως πνευματικό τους ζώο, είναι πολύ ευαίσθητοι και αβίαστα διαισθητικοί. Έχετε την ικανότητα να αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις χαριτωμένα και να παίρνετε τα πάντα στα χέρια σας.

Πάντα σε επαγρύπνηση, κινήστε γρήγορα και εμπιστεύεστε τα ένστικτά σας για να σας καθοδηγήσουν στις δύσκολες καταστάσεις.

Τα μαθήματα που σχετίζονται με το ελάφι περιλαμβάνουν:

 • Μάθετε να αντλείτε δύναμη από την ευγένειά σας
 • Συνδεθείτε με το εσωτερικό σας παιδί και αναπτύξτε συμπόνια για τον εαυτό σας
 • Εκπαιδευτείτε στο να αφιερώνετε χρόνο για να αναγεννηθείτε και να θεραπεύεστε μετά από αγχωτικές καταστάσεις
 • Αναπτύξτε τις ικανότητες ακρόασης και παρατηρητικότητας

viaContinue Reading

LIFE

Oι γυναίκες φεύγουν από μια σχέση ή απατούν τον σύντροφό τους, ακόμη κι αν έχουν αισθήματα γι’ αυτόν. Πότε όμως το κάνουν αυτό;

Published

on

By


Oι γυναίκες φεύγουν από μια σχέση ή απατούν τον σύντροφό τους, ακόμη κι αν έχουν αισθήματα γι’ αυτόν. Πότε όμως το κάνουν αυτό;

Για ν’ αναλύσει κανείς την ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης μιας γυναίκας, θα πρέπει να αναλώσει τόνους μελανιού και χαρτιού. Εξάλλου, η καθεμιά είναι διαφορετική, όλες όμως χρειάζονται το ίδιο πράγμα σε μία σχέση: έντονη παρουσία. Οτιδήποτε λιγότερο απ’ αυτό προκαλεί κακές αντιδράσεις, τάσεις φυγής και δυστυχία.

Κι εδώ μπαίνει τελεία, καθώς η πιο πάνω δήλωση δεν είναι καν συζητήσιμη. Είναι από τις λίγες φορές που μπορούμε να είμαστε απόλυτοι σε κάτι που αφορά τις γυναίκες. Ακόμη κι αν ένας άνδρας βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά λόγω επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων ή ζει στο ίδιο σπίτι μαζί της, πρέπει να βρει τρόπους να υπενθυμίζει στη σύντροφό του ότι νοιάζεται, ότι τη σκέφτεται και γενικά να κάνει έντονη την παρουσία του στη ζωή της.

Μία γυναίκα επιλέγει να είναι μ’ έναν άνδρα πρώτα απ’ όλα επειδή θέλει να περνάει χρόνο μαζί του. Έχει αυτή την ανάγκη να μοιράζεται το χρόνο της με κάποιον που την κάνει να γελάει και να βγαίνει απ’ τη ρουτίνα, που της δίνει κίνητρα και την ευκαιρία να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον. Ίσως να είναι εγωιστικό εκ μέρους της, όμως κάθε άνθρωπος είναι απόλυτα ευτυχισμένος μόνο όταν νιώθει ότι έρχεται πρώτος στη ζωή του ανθρώπου που αγαπά.

Θέλει να νιώθει ότι κι αυτός γουστάρει να περνάει χρόνο μαζί της. Θέλει να της προσφέρει απλόχερα το χρόνο του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αποκλειστικότητα στη ζωή του. Θέλει να της προτείνει νέα πράγματα κι αποδράσεις, θέλει πάντα τον ίδιο ενθουσιασμό στο κρεβάτι, αυτόν που υπήρχε τον πρώτο καιρό και το ίδιο έντονο πάθος. Κάθε γυναίκα θέλει να την θέλεις! Είναι τόσο απλό, αρκεί να το νιώθεις.

Αλλιώς κι η ίδια κάποια στιγμή κουράζεται. Κουράζεται να είσαι συνεχώς απών. Να σκέφτεσαι συνεχώς τα οικονομικά κι επαγγελματικά σου προβλήματα και να μην αφήνεις χώρο στο μυαλό σου γι’ αυτήν. Κουράζεται να νιώθει ότι έρχεται τελευταία, μετά την οικογένεια και τους φίλους σου. Να προσπαθεί να σε ξυπνήσει απ’ τον καναπέ για να πάτε για έναν καφέ ή για ένα δείπνο. Κουράζεται να σου υπενθυμίζει τις επετείους σας κι όλες αυτές τις αφορμές που βρίσκει για να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί. Κουράζεται να είναι αυτή που πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση στο κρεβάτι κάθε βράδυ και κουράζεται να τρέχει ξοπίσω σου.


Κι όταν μία γυναίκα κουράζεται να σ’ αγαπά, κάποια στιγμή θα ξεσπάσει και θα γίνει στα μάτια σου ο χειρότερος άνθρωπος στη Γη. Θα βγάλει τον κακό της εαυτό, αυτόν που εσύ ο ίδιος δημιούργησες, μέσα από την αδιαφορία και την αδιαλλαξία σου.

Μπορεί και να πιστέψεις στο τέλος ότι είσαι το θύμα αν αυτή σε απατήσει ή σε εγκαταλείψει, όμως είσαι το ίδιο και περισσότερο ένοχος μ’ αυτήν. Γιατί δεν αφουγκράστηκες τη σιωπή και τα παράπονά της. Αρνήθηκες να δεις τη δυστυχία στα μάτια της, γιατί δεν ήσουν πρόθυμος ν’ αλλάξεις. Την έσπρωξες μακριά σου ή στην αγκαλιά κάποιου που την κάνει να νιώθει και πάλι ποθητή και μοναδική. Κάποιος που κατάφερε ό,τι δεν κατάφερες εσύ. Να διώξεις το αίσθημα της μοναξιάς μακριά.

Γιατί αν είναι να την αγαπάς με το δικό σου τρόπο κι όχι με τον τρόπο που αυτή χρειάζεται, τότε τι έκανες; Αν χρειάζεται προσπάθεια για να την βάλεις στο «πρόγραμμά» σου ή στις καθημερινές σου σκέψεις, μήπως θα ‘πρεπε εσύ ο ίδιος να την απαλλάξεις από την παρουσία σου που ήταν πάντα απουσία;

Εξάλλου, αν εσύ δε φύγεις, κάποια στιγμή θα βρει η ίδια τη δύναμη να φύγει. Γιατί κανένας άνθρωπος κι ειδικά καμία γυναίκα, δε γεννήθηκε για να στριμώχνεται στη ζωή κάποιου άλλου.

viaContinue Reading

LIFE

Εσύ το ήξερες; Το χρώμα των ματιών σου αποκαλύπτει τα πάντα για τον χαρακτήρα σου.

Published

on

By


Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρείτε σε κάποιον είναι τα μάτια του και όταν πολλοί από εμάς έχουν άμεση επαφή με ένα άλλο πρόσωπο, πάντα κοιτάμε τα μάτια του και το τι εκπέμπουν. Για αυτό, συχνά λέγεται ότι «τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής», αφού αποκαλύπτουν λεπτομερώς κάθε είδους πληροφορίες για το άτομο.

Σκεφτείτε το, όταν κοιτάξετε τα μάτια κάποιου άλλου, μπορείτε να καταλάβετε αν είναι ευτυχισμένος ή θυμωμένος, λυπημένος ή αδιάφορος, ή οποιαδήποτε άλλο συναίσθημα μπορεί να νιώθει εκείνη τη στιγμή.

Με απλά λόγια, τα μάτια μας είναι εκφραστικά και ικανά να μεταφέρουν ακούσια μηνύματα! Ακόμη και όταν προσπαθούμε να αποκρύψουμε ορισμένα πράγματα, τα μάτια μας συχνά καταλήγουν να μας προδίδουν. Πάρτε για παράδειγμα όταν ένα άτομο έχει ψεύτικο χαμόγελο και προσποιείται ότι είναι ευτυχισμένο. Μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν είναι ειλικρινής επειδή ένα πραγματικό χαμόγελο φαίνεται από τα μάτια, γι ‘αυτό λένε μερικές φορές «χαμογελούν τα μάτια σου».

Το χρώμα των ματιών μας μπορεί επίσης να αποκαλύψει την προσωπικότητα μας σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Με τα χρόνια, ειδικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα μας έχουν συνδεθεί με το χρώμα των ματιών μας και αυτό μας επιτρέπει να διαβάζουμε τους ανθρώπους. Ενώ τα μάτια δύο ανθρώπων δεν αποτελούνται από το ίδιο ακριβές χρώμα, το ανθρώπινο μάτι εμφανίζεται με λίγα διαφορετικά χρώματα. Αυτές οι κατηγορίες χρωμάτων των ματιών περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: καφέ, φουντουκί, μπλε, πράσινο, γκρι και μαύρο.

Τα καστανά μάτια είναι μακράν τα πιο κοινά σε ολόκληρο τον κόσμο, με πάνω από το 55% του πληθυσμού του πλανήτη να τα έχει. Τα μάτια κάποιων ανθρώπων είναι τόσο σκούρο καφέ που μπορεί να φαίνονται μαύρα, έτσι βγαίνουν τα μαύρα μάτια. Τα μπλε μάτια είναι το δεύτερο κυρίαρχο χρώμα των ματιών, με περίπου το 8% των ανθρώπων που τα έχουν. Το μπλε συμβαίνει να είναι το πιο δημοφιλές χρώμα σε φακούς επαφής, καθώς είναι και το πιο επιθυμητό. Τα πράσινα μάτια είναι ακόμη λιγότερο συνηθισμένα, μόνο το 2% των ανθρώπων τα έχουν, και τα σπανιότερα χρώματα όλων είναι τα γκρι μάτια.

Όλα αυτά έχουν πολύ ενδιαφέρον να τα ξέρετε, αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι αυτό που μπορεί να αποκαλύψει το χρώμα των ματιών σας για το ποιοι είστε. Για να μάθετε το νόημα πίσω από το χρώμα των ματιών σας, διαβάστε παρακάτω τι αποκαλύπτουν σχετικά με την προσωπικότητά σας!

Μπλε μάτια

1


 • Διορατικοί
 • Αισιόδοξοι
 • Ενεργητικοί
 • Πάντα νέοι
 • Έξυπνοι
 • Ευγενικοί
 • Λατρεύουν τις σχέσεις
 • Εξωστρεφείς
 • Πιστοί

Πράσινα μάτια

2

 • Ισχυροί
 • Ευφυείς
 • Μυστηριώδεις
 • Συμπονετικοί
 • Περίεργοι
 • Ζήλο και όρεξη για ζωή
 • Ηγέτες
 • Ζηλιάρηδες
 • Μαγευτικοί

Γκρι μάτια

3

 • Με καλή ψυχή
 • Ήρεμοι
 • Δημιουργικοί
 • Σοφοί
 • Ονειροπόλοι
 • Ρομαντικοί
 • Με θετική σκέψη
 • Αρεστοί

Καφέ μάτια

4

 • Ελκυστικοί
 • Με αυτοπεποίθηση
 • Ανεξάρτητοι
 • Κοινωνικοί
 • Ευγενικοί
 • Αφοσιωμένοι
 • Δύσκολα εκφράζονται
 • Εξωστρεφείς
 • Ταπεινοί

Φουντουκί μάτια

5

 • Αυθόρμητοι
 • Ακολουθούν την εποχή
 • Περιπετειώδεις
 • Οξύθυμοι
 • Με ταπεραμέντο
 • Διασκεδαστικοί
 • Συναισθηματικοί
 • Με ισχυρή γνώμη

Μαύρα μάτια

6

 • Με καλό ένστικτο
 • Άξιοι εμπιστοσύνης
 • Υπεύθυνοι
 • Μυστικοπαθείς
 • Οξύθυμοι
 • Ευκολόπιστοι
 • Εργατικοί
 • Πνευματώδεις
 • Παθιασμένοι

viaContinue Reading

LIFE

7 Σημάδια στη Σχέση σου που δείχνουν ότι έφτασε η ώρα να Χωρίσεις. Εάν δεις το 4ο τότε ο Χωρισμός είναι μονόδρομος…

Published

on

By


Πιθανότατα έχετε κάνει κλικ σε αυτό το άρθρο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί σας εκφράζει ο τίτλος και ο δεύτερο είναι γιατί πιθανώς βρίσκεστε σε μια σχέση όπου είστε δυσαρεστημένοι και θέλετε να μάθετε αν είστε μόνο εσείς που αισθάνεστε έτσι.

Όλοι μας βρεθήκαμε σε μακροχρόνιες σχέσεις στη ζωή μας όπου υπερεβαίναμε την παραμονή μας σε αυτές. Μερικές φορές, υπάρχουν προειδοποιητικά σήματα και κόκκινες σημαίες που βρίσκονται ακριβώς μπροστά μας, αλλά μένουμε στην σχέση από συνήθεια και από τον φόβο του να είμαστε μόνοι. Για αυτούς τους λόγους, κολλάμε στη σχέση μας και ίσως χάνουμε ευκαιρίες να συναντήσουμε καλύτερους ανθρώπους στη ζωή μας.

Υπάρχουν πολλά ενδεικτικά σημάδια που δείχνουν ότι μια σχέση τελειώνει, αλλά ορισμένοι άνθρωποι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια.

1. Έχετε χάσει το συναίσθημα της αγάπης.

Όταν κοιτάτε τον σύντροφό σας και δεν χαμογελάτε αμέσως, οι πιθανότητες να έχετε ξενερώσει μαζί του είναι πολλές. Όσο περισσότερο δεν νιώθετε πλέον την αγάπη, τόσο λιγότερη αγάπη θα βιώνετε. Όλοι γνωρίζουμε πώς πρέπει να αισθανόμαστε όταν κοιτάξουμε κάποιον που αγαπάμε. Γελάμε, είμαστε χαρούμενοι και ήρεμοι. Αλλά, όταν αισθανόμαστε αδιάφοροι απέναντί του, πρέπει να μας κάνει να αναρωτηθούμε αν αξίζει να συνεχίσουμε σε αυτή τη σχέση.

2. Δεν νιώθετε πλέον οικεία μεταξύ σας.

Το σεξ δεν είναι τα πάντα σε μια σχέση, αλλά είναι σημαντικό. Εάν οι ανάγκες σας δεν πληρούνται πλέον και μόλις φτάσετε στην κρεβατοκάμαρα σας απλώς κοιμάστε, υπάρχει πρόβλημα. Όταν είστε νέοι και ερωτευμένοι με κάποιον, θα πρέπει κανονικά να βράζει το αίμα σας και όχι απλά να κοιμάστε.

Ακόμα και μικρά πράγματα στις σχέσεις είναι σημαντικά, όπως το φιλί ή το κράτημα των χεριών. Εάν αυτές οι συνήθειες δεν υπάρχουν πια, είναι ένα σημάδι ενός μεγαλύτερου προβλήματος. Ίσως δεν έλκεστε ο ένας από τον άλλο πια.

3. Δεν εξαρτάστε πλέον από την υποστήριξη του συντρόφου σας.

Όταν είστε σε μια σχέση με κάποιον, είναι συνήθως ένας από τους πρώτους ανθρώπους που συμβουλεύεστε για τα σημαντικά πράγματα στη ζωή. Αλλά εάν δεν αισθάνεστε πλέον την ανάγκη να απευθυνθείτε σε αυτούς για τις ανάγκες σας και βασίζεστε σε άλλους περισσότερο, προφανώς δεν υπάρχει ευημερία στη σχέση σας.

4. Ψάχνετε υποσυνείδητα λόγους για καυγάδες.

Κανείς δεν θέλει τους καυγάδες, αλλά όταν δεν θέλετε να είστε με κάποιον, ψάχνετε λόγους συνειδητά είτε υποσυνείδητα για να αρχίζετε να τους δυσανασχετείτε. Είναι τοξικό το να παραμείνετε σε μια σχέση που βασίζεται στους καυγάδες.


5. Όλοι γύρω σας ανησυχούν.

Εάν οι φίλοι και η οικογένειά σας επισημαίνουν τις ανησυχίες τους για εσάς και τη σχέση σας, είναι επειδή σας γνωρίζουν καλύτερα από οτι εσείς τον εαυτό σας. Ίσως να έχουν δει τη συμπεριφορά του συντρόφου σας και να μην τους αρέσει. Ίσως να σας πουν ότι δεν είστε οι ίδιοι χαρούμενοι άνθρωποι και ότι είστε περισσότερο καταθλιπτικοί από ποτέ. Πρέπει να δώσετε προσοχή στα λόγια τους.

6. Θα προτιμούσατε να ξοδέψετε χρόνο μόνοι σας, παρά με τον σύντροφο σας.

Σε οποιαδήποτε σχέση, ακόμη και στις υγιείς, οι σύντροφοι θα πρέπει να περνούν χρόνο και μαζί και χωριστά. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, θα τρελαθείτε. Ο χώρος σε μια σχέση είναι υγιής και φυσιολογικός . Είναι ανθυγιεινό να ξοδεύετε κάθε στιγμή της ζωής σας με κάποιον.
Αλλά αν προτιμάτε να κάνετε οτιδήποτε άλλο από το να δείτε τον σύντροφό σας, αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Καμία σχέση δεν πρέπει να εμποδίζει την ανεξαρτησία, τις φιλίες ή την οικογένειά σας, αλλά θα πρέπει να έχετε αρκετό χρόνο και για τον σύντροφό σας.

7. Δεν μπορείτε να σταματήσετε να εστιάζετε σε αυτά που δεν έχει.

Κανείς δεν είναι τέλειος και η τελειότητα υπάρχει μόνο στα παραμύθια. Κανένας σύντροφος δεν πρόκειται να έχει κάθε χαρακτηριστικό που θέλετε ή χρειάζεστε από κάποιον, αλλά θα πρέπει να έχει αρκετά για να σας κάνει ευτυχισμένους. Εάν συνεχώς εστιάζετε σε αυτά που δεν έχουν, είναι πιθανόν καιρός να βρείτε κάποιον άλλον. Δεν είναι μόνο άδικο για τον εαυτό σας, είναι άδικο και για τον σύντροφό σας.

Οι ανάγκες όλων μας είναι διαφορετικές. Μην καταστρέφετε τη ζωή του ή τη δική σας, προσποιούμενοι ότι είστε ευτυχισμένοι.

viaContinue Reading

LIFE

Aυτό είναι το σημείο του σώματος σας που αποκαλύπτει πόσο θα ζήσετε!

Published

on

By


Σύμφωνα με μελέτες της κλινικής Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, διαπιστώθηκε πως  ότι όσοι διαθέτουν ένα συγκεκριμένο σωματικό χαρακτηριστικό έχουν μειωμένο προσδόκιμο επιβίωσης.

Για τις ανάγκες της μελέτης τους, οι ερευνητές ανέλυσαν συνδυαστικά 11 προγενέστερες μελέτες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν, η μεγάλη περίμετρος μέσης μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης, ακόμα και αν κάποιος δεν διαθέτει περιττά κιλά και έτσι δεν θεωρείται υπέρβαρος ή παχύσαρκος.

Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings», οι άντρες με περίμετρο μέσης άνω των 108 εκατοστών διέτρεχαν 50% περισσότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου συγκριτικά με όσους είχαν περίμετρο μέσης κάτω από 88 εκατοστά.

Συνολικά, η μεγάλη κοιλιά τους κόστιζε 3 χρόνια ζωής μετά την ηλικία των 40 ετών, λόγω των αυξημένων πιθανοτήτων εκδήλωσης καρδιοπάθειας, αναπνευστικών προβλημάτων και καρκίνου.


Το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και για τις γυναίκες. Συγκεκριμένα, όσες είχαν περίμετρο μέσης πάνω από 92 εκατοστά είχαν κατά 80% περισσότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αύξηση του κινδύνου είναι γραμμική. Αναλυτικά, για κάθε 5 εκατοστά αύξηση στην περίμετρο της μέσης, ο κίνδυνος θανάτου αυξάνεται έως 7% για τους άντρες και έως 9% για τις γυναίκες.

Ως φυσιολογική περίμετρος ορίζονται τα 88 εκατοστά για τους άντρες και 67 εκατοστά για τις γυναίκες.

viaContinue Reading

LIFE

11 Παράξενες και Αηδιαστικές Συνήθειες που έχουν όλα τα Ζευγάρια, αλλά ποτέ δε θα τις Παραδεχτούν!

Published

on

By


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ζευγάρια μπορεί να είναι αρκετά περίεργα αυτές τις μέρες. Αλλά προφανώς, όσο πιο περίεργοι είστε ο ένας στον άλλο τόσο πιο ερωτευμένοι είστε. Είναι αστείο το πόσο περίεργοι είμαστε όταν γνωρίζουμε κάποιον. Είμαστε επιφυλακτικοί στο τι σκέφτονται, αν το κάνουμε σωστά και πώς μας βλέπουν εκείνοι.

Είναι αστείο, επειδή είναι το ίδιο πρόσωπο που κάποτε μας έκανε να νιώθουμε αμήχανα, ενώ τώρα έχει αποδεχθεί ο ένας τον άλλον. Οι άνθρωποι γίνονται άνετοι με έναν περίεργο τρόπο και όσο πιο κοντά είναι, τόσο πιο άνετα νιώθουν μαζί. Όλοι μας κάνουμε κάποια περίεργα πράγματα με τους συντρόφους μας είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι.

1. Κουτσομπολεύουν αρκετά.

1

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι τα ζευγάρια ασχολούνται με τα κουτσομπολιά. Μιλούν για άλλα ζευγάρια και πάντα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι οι καλύτεροι από όλους τους άλλους.

2. Σκέφτονται τα ονόματα των παιδιών τους!

2

Ορισμένοι από εσάς το θεωρείτε ανόητο. Αλλά, όντως, κάθονται και συζητούν ποια θα είναι τα ονόματα από τα παιδιά τους.

3. Αποκαλεί ο ένας τον άλλον με χαζά παρατσούκλια!

3

Τα χαζά παρατσούκλια υπάρχουν μεταξύ των ζευγαριών, αλλά δεν το λένε παρά έξω.

4. Αποστέλλουν ο ένας τον άλλο γυμνές φωτογραφίες!

4

Ω ναι! Δεν τους νοιάζει αν το άλλο τους μισό βρίσκεται σε μια συνάντηση ή σε ένα πάρτι. Δεν το σκέφτονται καν και στείλουν ο ένας στον άλλο ερωτικά μηνύματα ή γυμνές φωτογραφίες.

5. Ζητάνε την προσοχή του άλλου.

5

Διαμαρτύρονται για κάτι για να κάνουν τον σύντροφός τους να τους λυπηθεί όπως θα έκανε σε ένα παιδί. Και έτσι αγαπούν να κερδίζουν τη προσοχή του άλλου.

6. Κοιτούν το πίσω μέρος του άλλου!

6


Ω ναι! Ρωτάει ο ένας τον άλλον να ελέγξει τι είναι αυτό το πράγμα στην πλάτη του. Επειδή έχουν μια οικειότητα, αυτή η συνήθεια είναι πολύ φυσιολογική.

7. Μυρίζει ο ένας τα ρούχα του άλλου.

7

Μυρίζουν τα ρούχα του συντρόφου τους όταν εκείνος λείπει. Τους κάνει να αισθάνονται καλά όταν δεν είναι κοντά ο ένας στον άλλον.

8. Τρώνε από το στόμα του άλλου!

8

Κρατούν κάτι νόστιμο μεταξύ των δοντιών τους και αφήνουν τον σύντροφό τους να το δαγκώσει. Κάθε ζευγάρι το κάνει αυτό.

9. Κάνουν χαζές φατσούλες στις σέλφι φωτογραφίες τους!

9

Είμαστε σίγουροι ότι όλα τα ζευγάρια το κάνουν αυτό.

10. Γλυκοί καυγάδες!

10

Τα ζευγάρια μαλώνουν για ασήμαντα πράγματα, γιατί είναι ωραίο το συναίσθημα του να φιλιώνουν μετά τον καυγά. Αυτοί οι καυγάδες είναι οι καλύτεροι.

11. Σκέφτονται ότι θα είναι για πάντα μαζί μέχρι τα βαθιά γεράματα.

11

Σκέφτονται πως θα είναι η σχέση τους όταν θα είναι πια γέροι. Τα πλάνα για το μέλλον είναι πάντα για καλό.

viaContinue Reading

LIFE

Να αγκαλιάζεστε σφιχτά: Η αγκαλιά είναι φάρμακο βάλσαμο λύτρωση και σωτηρία!

Published

on

By


Αν και γένους θηλυκού, η αγκαλιά δεν έχει φύλο. Όλοι τη χρειάζονται, ο καθένας μπορεί να την προσφέρει, ψιθυρίζει και στους δύο τα ίδια λόγια.

Αν ήταν χρώμα, θα ήταν το δικό σου αγαπημένο· γιατί καμιά αγκαλιά δεν είναι ίδια. Κάθε μία είναι ξεχωριστή και μοναδική, σχεδιασμένη για σένα.

Δεν έχει φωνή κι όμως ηχεί σαν την πιο δυνατή χαρμόσυνη καμπάνα. Δεν έχει λέξεις κι όμως απ’ αυτήν θα ακούσεις τις ομορφότερες κουβέντες. Αν είχε πάλι άρωμα, θα ήταν αυτό της παιδικής ασφάλειας κι ανεμελιάς, κάτι σαν βανίλια-καραμέλα. Γλυκό και δυνατό!

Η αγκαλιά λοιπόν είναι φάρμακο, είναι βάλσαμο, λύτρωση και σωτηρία.

Μιας και τις πρώτες σου ζεστές βρεφικές αγκαλιές, θα τις θυμάσαι μονάχα αποτυπωμένες σε κιτρινισμένες ξεθωριασμένες φωτογραφίες, αναλογίσου εκείνες των παιδικών σου χρόνων. Την πρώτη εκείνη μέρα στο σχολείο· που μόνο με οξυγονοκόλληση θα κατάφερναν να σε ξεκολλήσουν απ’ τη μητρική σου αγκαλιά.

Στις γιορτές, στις επιτυχίες, στις αποτυχίες, στα σκισμένα γόνατα, στα πρώτα δάκρυα παραπόνου κι απογοήτευσης, μία ήταν η αλάνθαστη συνταγή· η αγκαλιά του μπαμπά και της μαμάς κι όλη η ασφάλεια και γαλήνη που προσέφεραν. Κι όσο τα χρόνια περνούσαν και τη θέση των σκισμένων γονάτων, έπαιρναν ραγισμένες καρδιές, πάλι το παυσίπονό σου ήταν αυτή η γονική αγκαλιά που σαν παπάκι σε έκλεινε στις φτερούγες τους και κανείς δεν μπορούσε να σε βλάψει. Κι ακόμα κι αν έχεις πλέον αποκτήσει τα δικά σου παπάκια, θα εξακολουθείς να χρειάζεσαι αυτήν την αγκαλιά που θα σβήσει κάθε ανησυχία.

Εξίσου όμορφη και σημαντική για την ψυχική σου γαλήνη και πληρότητα αποτελεί και η φιλική αγκαλιά. Εκείνη η συνωμοτική σιωπηλή συμφωνία στις κοινές παιδικές σκανταλιές ή η μετέπειτα αγκαλιά στοργής κι αγάπης.

Οι φίλοι είναι κομμάτι του εαυτού μας και κάθε αγκαλιά που μοιραζόμαστε μας κολλάει πιο δυνατά. Εκείνοι θα σου προσφέρουν αγκαλιά ανακούφισης στις ανησυχίες σου, αυτές θα χρειαστείς για να διώξεις τις μαύρες σκέψεις.

Με μια αγκαλιά προσφέρεις την πιο άμεση κι απόλυτη εκδήλωση συναισθημάτων τρυφερότητας κι αγάπης που τρέφεις για κάποιον, χωρίς καμία λέξη αφού αποτελεί μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας, ιδανική για περιπτώσεις που τα λόγια δεν αρκούν.

Αν μιμούμασταν όλοι το αρσενικό παράδειγμα χαιρετισμού (την αγκαλιά) και δίναμε τέλος στα δίχως νόημα φιλιά στον αέρα, σίγουρα η ψυχή μας θα τρεφόταν καλύτερα.


Όλοι αισθανόμαστε ομορφότερα μετά από μια αγκαλιά και δεν είναι τυχαίο. Έρευνες έχουν δείξει πως η αγκαλιά αυξάνει την αιμογλοβύνη στο αίμα και κατά συνέπεια δημιουργεί ευεξία και βοηθά στο να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Ακόμα παράγει οξυτοκίνη, ορμόνη που μας προκαλεί καλή διάθεση. Η αγκαλιά λοιπόν είναι σημαντική για την πνευματική και σωματική μας υγεία καθώς είναι θεραπευτική.

Κατά τη διάρκεια μιας αγκαλιάς, ο χρόνος σταματά κι οι σκέψεις παγώνουν· κατά συνέπεια μας απελευθερώνει απ’ οποιαδήποτε σκέψη μας κρατά δέσμιους.

Πέρα απ’ όλα αυτά είναι το πιο δίκαιο μοντέλο δούναι και λαβείν. Χρειάζεται πάντα δύο (τουλάχιστον) και ταυτόχρονα αυτός που δίνει, παίρνει. Είναι το ομορφότερο παράδειγμα για να κατανοήσουμε πως η αγάπη είναι συναίσθημα διπλής ροής.

Όσο σημαντική είναι η σεξουαλική επαφή για ένα ζευγάρι, τόσο και περισσότερο είναι και το να αγκαλιάζονται. Ζευγάρια που αγκαλιάζονται συχνότερα τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα και δε χρειάζεται καμία έρευνα να μας το αιτιολογήσει. Αρκεί να αναλογιστούμε πόσο όμορφο είναι να κοιμάσαι και να ξυπνάς σε μια αγκαλιά, καθώς το σώμα του συντρόφου σου θα είναι πάντα το καλύτερο μαξιλάρι.

Σκέψου ακόμη τη δύναμη εκείνης της αγκαλιάς, μετά από έναν καυγά· γι’ αυτήν και μόνο άξιζε να σκοτωθείτε. Η αγκαλιά του «άλλου σου μισού» είναι αυτή που θα κολλήσει όλα τα σπασμένα σου κομμάτια και θα κουμπώσει ιδανικά με τη δική σου. Εκείνη θα σου προσφέρει όλη τη δύναμη και την αντοχή να προσπαθείς, αρκεί να ‘ναι σφιχτή, πολύ σφιχτή.

Μην κάνετε από κείνες τις αγκαλιές τις ξενέρωτες, τις χλιαρές. Να αγκαλιάζεστε σφιχτά, δυνατά. Δεν είναι γυάλινοι οι άνθρωποι, δεν σπάνε, έτσι κολλάνε. Να αγκαλιάζεστε στήθος με στήθος και να ακουμπάτε ο ένας την καρδιά του άλλου.

Αγκαλιές απρόσμενες, που σας ζητήθηκαν, φιλικές, αδελφικές, μητρικές, πατρικές, ερωτικές, στιγμιαίες κι αμήχανες, διαρκείας-παθιασμένες, όλες μας φτιάχνουν τη μέρα. Ν’ αγαπάτε και να αγκαλιάζεστε!

κείμενo: Πωλίνα Πανέρη

viaContinue Reading

LIFE

Τι να κάνετε αν ο άντρας σας δεν σας ελκύει πια!

Published

on

By


Το πρόβλημα είναι περισσότερο σύνηθες από όσο μπορεί να φαντάζεται κανείς. Μία μαμά το περιγράφει όπως ακριβώς το νιώθουν αμέτρητες άλλες: «ο άντρας μου και εγώ παντρευτήκαμε σχετικά μικροί. Πλέον ήμαστε σχεδόν δέκα χρόνια μαζί. Τον αγαπάω πολύ –είναι ο καλύτερός μου φίλος. Όμως δεν με ελκύει πια σεξουαλικά. Προσπάθησα να το συζητήσω μαζί του κάποια στιγμή, αλλά είδα πόσο τον δυσκόλευε αυτή η συζήτηση οπότε σταμάτησα. Αποκτήσαμε δύο παιδιά –θεώρησα ότι η έλλειψη ερωτικού πάθους δεν ήταν αρκετή ώστε να μας εμποδίσει να γίνουμε γονείς. Είναι ένας εξαιρετικός πατέρας και σύζυγος. Δουλεύει σκληρά για την οικογένειά του και με βοηθά πάντα με τις δουλειές στο σπίτι. Έχουμε ερωτικές επαφές, καθώς δεν θέλω να του τις στερήσω. Από την άλλη, ούτε να χωρίσουμε θέλω. Απλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου με κάποιον με τον οποίον δεν είμαι ερωτευμένη.»  Τι γίνεται, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση;

Στα πρώτα βήματα μιας σχέσης, ακόμα και τον πρώτο καιρό του γάμου, όλοι πιστεύουμε πως θα είμαστε για πάντα ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι. Η ζωή, ωστόσο, συχνά εξελίσσεται διαφορετικά. Εκείνη γίνεται γκρινιάρα και νευρική. Εκείνος γίνεται αδιάφορος και ψυχρός. Και έρχεται κάποια στιγμή που το πάθος φεύγει και μαζί με αυτό το σεξ, αλλά και… η ελπίδα. Δεν θέλετε, όμως, να χωρίσετε και αυτό είναι μία καλή βάση για να βρείτε μια λύση που θα σας φέρει ξανά κοντά.

Γιατί φεύγει η έλξη

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια σταματούν να είναι ερωτευμένα. Μπορεί να φταίει η «κακή αρχή» -ότι, δηλαδή, παντρευτήκατε έναν άνθρωπο για λάθος λόγους, μπορεί να φταίνε οι υπερβολικά υψηλές προσδοκίες που σας δημιουργούν οι ρομαντικές ταινίες ή μπορεί -απλά και ρεαλιστικά- να αλλάξατε τόσο εσείς όσο και εκείνος. Να μην είστε πια τόσο ανέμελη και ευδιάθετη, να μην είναι πια τόσο τρυφερός. Μπορεί, επίσης, να εμφανίστηκε ένα τρίτο πρόσωπο στη ζωή σας, με το οποίο να φαντάζεστε ότι θα μπορούσατε να είστε πιο ευτυχισμένη. Αν ανατρέξετε, ωστόσο, στα διάσημα ζευγάρια (τα πανέμορφα και λαμπερά) που κάθε λίγους μήνες βρίσκουν έναν νέο παρτενέρ θα διαπιστώσετε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι –και πως ούτε ένας τέτοιος τρόπος ζωής σας γοητεύει.

Η σπίθα μπορεί, ακόμα, να έχει σβήσει γιατί δεν έχετε φροντίσει να επενδύσετε σε συνήθειες που θα την κρατήσουν αναμμένη: Δεν περνάτε αρκετό χρόνο οι δυο σας –μόνοι σας, δεν είστε φίλοι –δηλαδή δεν συζητάτε τα πάντα ή δεν δείχνετε με πράξεις και λόγια την εκτίμησή σας προς τον άλλον. Τα καλά νέα είναι ότι, εφόσον είστε και οι δύο πρόθυμοι για κάτι τέτοιο, μπορείτε πάντα να κάνετε την αρχή και να φτιάξετε αποθέματα αγάπης και τρυφερότητας.

Ταξίδι στο παρελθόν

Κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να θυμηθείτε: Τι ήταν αυτό που αρχικά ερωτευτήκατε στον άντρα σας; Πώς ήταν οι πρώτες μέρες ή μήνες της σχέσης σας; Πώς ήταν το σεξ; Με ποιους τρόπους σας διέγειρε σεξουαλικά; Ποιες ήταν οι πιο αξιομνημόνευτες ερωτικές σας στιγμές; Απαντήστε με το χέρι στην καρδιά: Είχατε ποτέ ερωτευτεί πραγματικά αυτόν τον άνθρωπο; Είχατε νιώσει την καρδιά σας να χτυπά δυνατά και το στομάχι σας να σφίγγεται για εκείνον; Γιατί αν η απάντηση είναι θετική και αν μπορείτε να ανασύρετε πολλές όμορφες αναμνήσεις από τα παραπάνω, τότε είστε σε πολύ καλό δρόμο. Σημαίνει ότι μέσα σας υπάρχει ακόμα μια μικρή φλογίτσα που σιγοκαίει. Σημαίνει ότι κάποτε είχατε σπείρει καρπούς που έβγαλαν ρίζες και, ακόμα κι αν το δέντρο σας… κλαδεύτηκε, οι ρίζες είναι εκεί και περιμένουν πότισμα! Οι πρώτες σας αναμνήσεις θα γίνουν έτσι μια καλή βάση για να θυμηθείτε πόσο καλά μπορείτε να είστε μαζί. Σκάψτε, λοιπόν, βαθιά μέσα σας και ξετρυπώστε συναισθήματα που ίσως έχετε ξεχάσει. Σίγουρα θα βρείτε κάτι για να μπολιάσετε ξανά.


Επιστροφή στο παρόν

Παρατηρήστε άλλους άντρες. Σίγουρα έχετε υπ’όψιν σας κάποιους που ίσως σας έχουν γοητεύσει ή που έχετε σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή μαζί τους. Παρατηρήστε τους λίγο πιο προσεκτικά –έχουν κι αυτοί ελαττώματα ικανά, με τον καιρό, να σας απωθήσουν. Σκεφτείτε πως και η δική τους γυναίκα μπορεί να νιώθει ακριβώς όπως εσείς. Σκεφτείτε τους στο σπίτι, με τις παντόφλες και τις πυτζάμες ή κολλημένους πίσω από τον υπολογιστή. Δεν μοιάζουν πια τόσο ελκυστικοί, ε;

Στη συνέχεια παρατηρήστε τον άντρα σας. Προσπαθήστε να τον «δείτε» όχι ως άντρα σας αλλά ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα –όπως θα τον έβλεπε μια γυναίκα που δεν τον γνωρίζει. Είναι σχετικά γοητευτικός. Είναι εργατικός και τίμιος και ευγενικός και με χιούμορ και… όλα αυτά μπορεί να του δημιουργούν ένα αρρενωπό στιλ, το οποίο μπορεί εύκολα να γοήτευε κάποιες γυναίκες. Μήπως τελικά ο άντρας σας έχει περισσότερα ελκυστικά στοιχεία από όσα ‘βλέπετε’ ύστερα από χρόνια γάμου; Αφιερώστε χρόνο στο να επικεντρωθείτε σε αυτά και βάλτε στην άκρη όσα σας ενοχλούν ή σας θυμώνουν. Θα δείτε ότι θα αρχίσετε να βλέπετε τον άντρα σας με άλλο μάτι.

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη!

Ο έρωτας ξεκινά από τον εγκέφαλο, λένε οι επιστήμονες και… πόσο δίκιο έχουν! Και ναι, μπορεί ο άντρας σας να μην είναι πια ο γοητευτικός νέος που υπήρξε κάποτε –μπορεί να πάχυνε ή να έχασε τα μαλλιά του, όμως -μεταξύ μας- κι εσείς δεν είστε ίδια! Ξεκινήστε, λοιπόν, να προσέχετε την δική σας εμφάνιση, φροντίζοντας το σώμα και το πρόσωπό σας και όχι μόνο θα βελτιωθεί η ερωτική σας επιθυμία, αλλά και θα προσέξετε πως κι ο άντρας σας κοιτάζει διαφορετικά.

Μην περιμένετε, όμως, να έρθει αυτή η στιγμή. Όσο κουρασμένη ή ανόρεχτη κι αν είστε, δοκιμάστε να πάρετε εσείς την πρωτοβουλία στο σεξ και να κάνετε το πρώτο βήμα. Προσελκύστε ερωτικά τον άντρα σας όπως κάνατε παλιά και το πιθανότερο είναι ότι σιγά σιγά θα βρείτε την ερωτική σας διάθεση και θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας που το κάνατε. Μελέτες, μάλιστα, λένε ότι όσο πιο συχνά κάνετε σεξ -ακόμα κι αν κάποιες φορές χρειάζεται να πιέσετε λίγο τον εαυτό σας για να ‘πάρει μπρος’- τόσο πιο ευτυχισμένος πρόκειται να γίνει ο γάμος σας. Είστε πρόθυμοι να το δοκιμάσετε;

viaContinue Reading

LIFE

Θέλετε να πίνετε χωρίς να παχαίνετε; Αυτά είναι τα αλκοολούχα ποτά που αδυνατίζουν!

Published

on

By


Θέλεις να βγεις και να πιείς ένα ποτό χωρίς να σκέφτεσαι τις θερμίδες που θα πάρεις; Μπορείς, γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχουν δυο ποτά που δεν έχουν θερμίδες. Πρόκειται για την τεκίλα και το τζιν.

Αποτέλεσμα εικόνας για τεκιλα

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αμερικάνικη Χημική Εταιρία, η τεκίλα μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ενώ παράλληλα έχει πολύ λίγες θερμίδες σε σχέση με πολλά άλλα ποτά.

Αποτέλεσμα εικόνας για τζιν τονικ

Επιπλέον, έρευνα που έγινε σε ποντίκια, έδειξε πως η τεκίλα μπορεί να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους. Το τζιν από την άλλη μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να βοηθήσει το σώμα σου να κάψει περισσότερες θερμίδες. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες του Πανεπιστημίου της Sigulda στη Λετονία, το συγκεκριμένο ποτό μπορεί να αυξήσει τη διαδικασία του μεταβολισμού κατά 17% για μέχρι και μία ώρα μετά την κατανάλωσή του.


Τώρα πια μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό ή μερικά σφηνάκια χωρίς να σκέφτεστε τη σιλουέτα σας!Continue Reading

LIFE

9+1 Χαρακτηριστικές Συνήθειες των Πανέξυπνων Ανθρώπων. Εσείς τις Έχετε;

Published

on

By


Είστε πραγματικά πιο έξυπνοι από ό,τι νομίζατε; Για να το μάθετε, δεν χρειάζεται να κάνετε τεστ IQ. Αν έχετε κάποια από τις παρακάτω 10 συνήθειες, τότε μπορείτε να θεωρείτε τον εαυτό σας έξυπνο.

3

Σκεφτείτε όμως κι αυτό: δεν είναι πάντα προτέρημα να είστε ο πιο έξυπνος από τους γύρω σας.

1. Οι έξυπνοι άνθρωποι μένουν ήρεμοι

Οι άνθρωποι με υψηλό δείκτη IQ χάνουν την ηρεμία τους, αλλά λιγότερο συχνά από τους ανθρώπους με χαμηλό δείκτη. Έχουν καλύτερο έλεγχο του εαυτού τους. Σύμφωνα με έρευνα, τα παιδιά που μαθαίνουν από μικρά να αντιδρούν με θυμό και μεγαλώνουν σε περιβάλλον με καβγάδες, παρουσιάζουν μικρότερη αναπτυξη στον εγκέφαλο.

2. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους

4

Οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι δεν έχουν καθαρή εικόνα των ταλέντων τους και πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους. Τείνουν συχνότερα να είναι ομοφοβικοί και ρατσιστές και να κατηγοριοποιούν τους ανθρώπους πρόωρα. Οι έξυπνοι, από την άλλη, γνωρίζουν την αξία τους και δεν χρειάζονται την επιβεβαίωση των άλλων. Το αντίθετο: είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και τους άλλους να πετύχουν.

3. Οι έξυπνοι άνθρωποι παραδέχονται τα λάθη τους

Οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι φορτώνουν στους άλλους τις δικές τους αποτυχίες. Οι γονείς που θεωρούν τα λάθη σαν αμαρτίες κάνουν κακό στα παιδιά τους, γιατί τους δημιουργούν στρες. Οι έξυπνοι έχουν μάθει να παραδέχονται τα λάθη τους και να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την συμπεριφορά τους. Δεν βλέπουν τα λάθη σαν κάτι κακό, αλλά σαν ευκαιρία να μάθουν.

4. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι συμπονετικοί

5

Οι άνθρωποι με μικρότερο IQ συχνά νοιάζονται μόνο για τα δικά τους συναισθήματα και δεν μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των άλλων. Δεν έχουν την ικανότητα να προβάλλουν τις εμπειρίες των άλλων πάνω τους ώστε να τους καταλάβουν. Η συμπόνια είναι απαραίτητη για μια αρμονική σχέση. Οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν από μικρή ηλικία να αισθάνονται συμπόνια και να προσφέρουν την βοήθεια τους. Στην πραγματικότητα, η σχέση με τους γονείς και το μεγάλωμα των παιδιών επηρεάζει τον τρόπο που αναπτύσσεται ο εγκέφαλος και κατά συνέπεια, ολόκληρη την ζωή μας.

5. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι ανήσυχοι και δεν εμπιστεύονται εύκολα

6


Οι έξυπνοι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο και τους παίρνει περισσότερο καιρό να κάνουν φίλους. Δεν εμπιστεύονται τους άλλους ευκόλα. Επίσης, εχουν την ικανότητα να κατανοούν σύνθετες έννοιες και να βλέπουν στο μέλλον – φαντάζονται ότι όλα μπορούν να πάνε στραβά.
Ωστόσο, είναι καλοί και στο να αναλαμβάνουν δράση ώστε να κάνουν σχέδια για το μέλλον και να απογεύγουν λάθη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν την ικανότητα να χτίζουν γερές φιλίες.

6. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι ακατάστατοι

7

Η ακαταστασία δεν είναι απαραίτητα σημάδι τεμπελιάς. Κοιτάξτε τα γραφεία των φίλων και των συναδέλφων σας και θα καταλάβετε ποιος είναι έξυπνος και ποιος όχι. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι εκτιμούν λιγότερο την τάξη, τείνουν να είναι πιο δημιουργικοί και πρόθυμοι να δοκιμάσουν κάτι καινούριο.

7. Οι έξυπνοι άνθρωποι βρίζουν περισσότερο

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν θυμώνουν εύκολα, αλλά όταν θυμώνουν, βρίζουν. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά σύμφωνα με έρευνες, αυτό είναι σημαδι εξυπνάδας. Ίσως η διαφορά είναι ότι ξεσπάνε με λέξεις και όχι με βία ή θυμό.

8. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι νυχτοπούλια

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που μένουν ξύπνιοι ως αργά είναι πιο έξυπνοι.

9. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι τεμπέληδες

Το περιμένατε; Οι άνθρωποι που μερικές φορές κάθονται χωρίς να κάνουν τίποτα είναι πιο έξυπνοι. Σύμφωνα με έρευνα, οι έξυπνοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτόν τον χρόνο για να σκεφτούν, ενώ οι λιγότερο έξυπνοι βαριούνται και θέλουν να κάνουν κάτι.

10. Οι έξυπνοι άνθρωποι πατάνε αναβολή στο ξυπνητήρι

8

Και ποιος δεν γνωρίζει αυτή την κατάσταση: όταν χτυπά το ξυπνητήρι και δεν μπορείς να σηκωθείς. Έτσι, πατάς αρκετές φορές αναβολή. Και δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι άσχημα γι’αυτό, γιατί σύμφωνα με έρευνα, οι έξυπνοι άνθρωποι αγνοουν το ξυπνητήρι τους πιο συχνά.

Αν είστε χαλαροί, συμπονετικοί, ακατάστατοι, τεμπέληδες, νυχτοπούλα και εμπιστεύεστε δύσκολα, υπάρχει πιθανότητα να είστε πανέξυπνοι. Όσοι πάλι δεν είστε, μην ανησυχείτε. Το σημαντικό είναι να είστε ο εαυτός σας, όπως κι αν είστε!

viaContinue Reading
DIY19 ώρες ago

Ψεκάζει το στρώμα της με οινόπνευμα και περιμένει. Μόλις δείτε τον λόγο, θα θέλετε να το κάνετε και εσείς!

VIRAL17 ώρες ago

Μπαμπάς τραβάει βίντεο την κόρη του μέσα στο αυτοκίνητο. Λίγες μέρες μετά, το έχουν δει πάνω από 6.000.000 άνθρωποι!

LIFESTYLE23 ώρες ago

Δεν έχουν καμία αίσθηση των χρημάτων! 15 Πανάκριβα αλλά ανούσια πράγματα που αγόρασαν διάσημοι celebrities..

SPORTS22 ώρες ago

Η φωτογραφία αυτού του νεαρού άντρα θα σας κάνει να δακρύσετε! Μόλις την δείτε ολόκληρη θα καταλάβετε..

HUMOR6 ώρες ago

Ανέκδοτο: Ο Γιωρίκας κάνει τα χαρτιά του για να πάρει την σύνταξη

HUMOR20 ώρες ago

Είχαν να κάνουν μόνο μια δουλειά και απέτυχαν όσο δεν πάει!

SPORTS24 ώρες ago

Ράφτινγκ όπως δεν έχετε ξαναδεί..

VIRAL18 ώρες ago

Χίλια μπράβο! 12χρονος από την Ξάνθη δημιούργησε καπέλο με γυαλιά για τυφλούς!

HUMOR21 ώρες ago

Φάρσες που θα εύχεσαι να μην σου κάνουν ποτέ!

VIRAL4 ώρες ago

Βρήκε μία εγκαταλειμμένη έπαυλη, όταν αποφάσισε να την εξερευνήσει δεν πίστευε στα μάτια του..

ΠΕΡΙΕΡΓΑ3 ώρες ago

Δημιουργεί τέχνη με 20.000 βίδες! Δεν θα μπορείτε να πιστέψετε στα μάτια σας..

ΠΕΡΙΕΡΓΑ5 ώρες ago

Περίεργες συμπτώσεις που δεν βλέπεις κάθε μέρα..

ΠΕΡΙΕΡΓΑ2 ώρες ago

Σούζες με μηχανή που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί! Το τερμάτισε ο άνθρωπος…

HUMOR39 λεπτά ago

Θεούλης! Παππούς την «πέφτει» σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ σε ζωντανή μετάδοση!

HUMOR39 λεπτά ago

Θεούλης! Παππούς την «πέφτει» σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ σε ζωντανή μετάδοση!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ2 ώρες ago

Σούζες με μηχανή που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί! Το τερμάτισε ο άνθρωπος…

ΠΕΡΙΕΡΓΑ3 ώρες ago

Δημιουργεί τέχνη με 20.000 βίδες! Δεν θα μπορείτε να πιστέψετε στα μάτια σας..

VIRAL4 ώρες ago

Βρήκε μία εγκαταλειμμένη έπαυλη, όταν αποφάσισε να την εξερευνήσει δεν πίστευε στα μάτια του..

ΠΕΡΙΕΡΓΑ5 ώρες ago

Περίεργες συμπτώσεις που δεν βλέπεις κάθε μέρα..

HUMOR6 ώρες ago

Ανέκδοτο: Ο Γιωρίκας κάνει τα χαρτιά του για να πάρει την σύνταξη

VIRAL17 ώρες ago

Μπαμπάς τραβάει βίντεο την κόρη του μέσα στο αυτοκίνητο. Λίγες μέρες μετά, το έχουν δει πάνω από 6.000.000 άνθρωποι!

VIRAL18 ώρες ago

Χίλια μπράβο! 12χρονος από την Ξάνθη δημιούργησε καπέλο με γυαλιά για τυφλούς!

DIY19 ώρες ago

Ψεκάζει το στρώμα της με οινόπνευμα και περιμένει. Μόλις δείτε τον λόγο, θα θέλετε να το κάνετε και εσείς!

HUMOR20 ώρες ago

Είχαν να κάνουν μόνο μια δουλειά και απέτυχαν όσο δεν πάει!

HUMOR21 ώρες ago

Φάρσες που θα εύχεσαι να μην σου κάνουν ποτέ!

SPORTS22 ώρες ago

Η φωτογραφία αυτού του νεαρού άντρα θα σας κάνει να δακρύσετε! Μόλις την δείτε ολόκληρη θα καταλάβετε..

LIFESTYLE23 ώρες ago

Δεν έχουν καμία αίσθηση των χρημάτων! 15 Πανάκριβα αλλά ανούσια πράγματα που αγόρασαν διάσημοι celebrities..

SPORTS24 ώρες ago

Ράφτινγκ όπως δεν έχετε ξαναδεί..

SPORTS1 ημέρα ago

Μαχητής ΜΜΑ μπαίνει με προκλητικό τρόπο στο ρινγκ αλλά τις τρώει για τα καλά!

Trending