Αυτή η νέα ανακάλυψη που έγινε στη Νότια Αφρική έχει σοβαρές επιπτώσεις για όλα όσα ξέρουμε για την ανθρώπινη κληρονομιά.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Witwatersrand, σε συνεργασία με το National Geographic, φένεται ότι έχουν ανακαλύψει ένα νέο είδος ανθρώπου. Τους naledi Homo.

Τα λείψανα τους βρέθηκαν τυχαία από ερασιτέχνες σπηλαιολόγους πριν από δύο χρόνια. Μια εκστρατεία στη συνέχεια έθεσε ως στόχο να ανακτήσει τους σκελετούς, περιμένοντας να βρουν έστω και έναν  ακόμη έμειναν έκπληκτοι όμως όταν ανακάλυψαν ότι υπήρχαν 15 άτομα.

Φαίνεται πως αυτού του «είδους» άνθρωποι  έθαβαν τους νεκρούς σε έναν απομονωμένο θάλαμο. Τα απολιθώματα βρέθηκαν σε μία σκοτεινή, απομονωμένη σπηλιά που είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση. Έχοντας ήδη αποκλείσει όλες τις άλλες δυνατότητες για το πώς έφτασαν εκεί, η ομάδα έβγαλαν το ότι την σπηλιά την είχαν για τελετουργία.

Οι ηλικίες ποικίλουν, υπήρχαν από βρέφη μέχρι εφήβους, νέους ενήλικες και ηλικιωμένους. Οι Homo naledi ήταν αρκετά ψηλοί, με μικρά κεφάλια. Επίσης, τα χέρια και οι ώμοι, μοιάζανε περισσότερο με των σημερινών ανθρώπων γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να ήταν ορειβάτες.

Προς το παρόν οι επιστήμονες δεν ξέρουν πόσο χρονών είναι τα απολιθώματα – ή πόσο καιρό υπήρχαν εκεί – αλλά εκτιμούν ότι πρόκειται για μια ελάχιστη περίοδο περίπου δύο εκατομμυρίων ετών, αν όχι τρία.

UNILADs Huge Discovery As New Species Of Human Found In South Africa image

UNILADs Huge Discovery As New Species Of Human Found In South Africa image

UNILADs Huge Discovery As New Species Of Human Found In South Africa image

 Αφήστε το σχόλιό σας