,

Τελικά αυτός που έδωσε την λύση για αυτό το μυστήριο αντικείμενο, ήταν το ίδιο Facebook!


Έξι μήνες προσπαθούσαν να ανακαλύψουν περί τίνος πρόκειται και τελικά την απάντηση την έδωσε το μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

8eb0743c-8ada-4fc3-a24a-78f407591200

Ένα λαμπερό αντικείμενο που είχε βρει θαμμένο σε παλιό κτήριο, σε νεκροταφείο του Τελ Αβίβ ταλαιπωρούσε για 6 μήνες τους επιστήμονες του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της χώρας αφού δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είναι.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε ένα ανάλογο αντικείμενο ενώ όπως υποστήριξε το νεκροταφείο του Τελ Αβίβ είναι ένας χώρος με σημαντικά και πολύτιμα αντικείμενα από την ρωμαϊκή και την βυζαντινή εποχή καθώς και από την περίοδο των Σταυροφόρων.

Το αντικείμενο μοιάζει με πλάστη για ζύμη ή με κορίνα με δύο λαβές και με δακτυλίους στο μέσο, είναι από ατόφιο χρυσάφι 24 καρατίων και η αξία του ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.


Μετά από έξι μήνες άκαρπων ερευνών των επιστημόνων το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Ισραήλ απευθύνθηκε για βοήθεια στους χρήστες του Facebook με μια φωτογραφία του μυστηριώδους αντικειμένου. Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν εκατοντάδες. Ένας χρήστης ανέφερε ότι πρόκειται για όργανο γονιμοποίησης βοοειδών, άλλος είπε ότι είναι ρολόι και κάποιος υποστήριξε ότι πρόκειται για όργανο για μασάζ.Δείτε τι συμβαίνει στο καλύτερο full moon πάρτι στην Ταϊλάνδη!

Δείτε μερικές παραξενες φωτογραφίες που δεν καταλαβαίνεις τι είναι με την πρώτη ματιά…