,

Τα ιστορικά κάστρα της Τσεχίας πουλιούνται για λιγότερο από 12000 ευρώ!


Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, η Τσεχία διαθέτει εκπληκτικές ευκαιρίες όσον αφορά τις αγορές ακινήτων, καθώς, όπως φαίνεται, μπορεί κανείς να αγοράσει εκεί ολόκληρα κάστρα, με αντάλλαγμα μόλις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η Natalia Makovik, μεσίτρια από την εν λόγω χώρα, εξηγεί ότι αμέτρητα κάστρα παραμυθένιας ομορφιάς στην Τσεχία αρκετές φορές κοστίζουν λιγότερο και από ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν. Βέβαια, πρέπει να αναφερθεί πως τα περισσότερα από αυτά τα κτίσματα είναι εγκαταλελειμμένα και πως μόνο τα έξοδα για την επισκευή τους μπορούν να κοστίσουν στον ιδιοκτήτη τους μέχρι και δέκα φορές την τιμή που αγοράστηκαν.

Εκτιμήσεις δείχνουν πως στην Τσεχία υπάρχουν περισσότερα από 2.000 κάστρα και παλάτια, τα οποία αποτελούν την κληρονομιά μιας ιστορίας με πρωταγωνιστές βασιλείς και αυτοκράτορες. Πολλά από αυτά τα κτήρια ανήκουν πλέον στο δημόσιο, με αποτέλεσμα οι μεσίτες που θέλουν να τα πουλήσουν για να τους δώσουν ζωή, να έρχονται σε διαπραγματεύσεις με τους δημάρχους. Κάποιες φορές, περνούν ολόκληροι μήνες, μέχρι οι τοπικοί άρχοντες να δεχτούν να δώσουν μέρος της κληρονομιάς τους, όμως ο πραγματικός αγώνας ξεκινά μετά την παραχώρηση του δήμου.


Όπως λέει η Makovik, για να πουλήσει ένα κάστρο χρειάζεται να είναι περισσότερο ψυχολόγος, παρά μεσίτρια, καθώς μπορεί να περάσουν ακόμα και κάποια χρόνια μέχρι να πειστεί ο πελάτης και να βρεθεί η κατάλληλη ιδιοκτησία.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί ότι πολλά από τα κάστρα είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση, που πωλούνται για μερικές χιλιάδες ευρώ, π.χ. το 2010 η Makovik πούλησε ένα κάστρο του 16ου αιώνα σε έναν Ρώσο επενδυτή για σχεδόν 300.000 τσέχικες κορόνες, δηλαδή ποσό μικρότερο των 12.000 ευρώ.

 

 Ο Conor McGregor δείχνει σε τηλεοπτική εκπομπή με τι κίνηση θα νικήσει τον αντίπαλό του Nate Diaz!

Απίστευτο πείραμα: Δείτε το αποτέλεσμα όταν νερό και ήχος συνδυάζονται!