,

ΠΡΟΣΟΧΗ- Μια ακόμη απάτη like-farming με ψεύτικο διαγωνισμό, εμφανίστηκε στο facebook.


ΑΠΑΤΗ

«Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία όπου εμείς στη εταιρεία Mercedes-Benz θα δώσουμε 3 Εκπληκτικές Mercedes-Benz E63 AMG σε τρεις νικητές που θα επιλέξουμε τυχαία στις 31 Ιουνίου 2016
Θέλετε να μπείτε σε αυτή την καταπληκτική κλήρωση για να έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε μια ολοκαίνουργια Mercedes-Benz E63 AMG?
Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μπείτε στον διαγωνισμό μας:
Κάντε «Μου αρέσει!» στην Σελίδα θαυμαστών μας
Κάντε «Μου αρέσει!» σε αυτή τη φωτογραφία της Mercedes-Benz
«Κοινοποιήστε» αυτήν τη φωτογραφία της Mercedes-Benz
Σχολιάστε: «Μαύρο» ή «Ασπρο»
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: http://amgdealer.com/


https://archive.is/eiIDQ»

 

40906a

 

Για τον συγκεκριμένο ψεύτικο διαγωνισμό έβγαλε ανακοίνωση και η Mercedes-Benz Hellas

40908

 

Όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί που υπόσχονται υπέρογκα δώρα, όπως αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρονικές συσκευές, ταξίδια πολύ μεγάλης αξίας, κτλ. είναι μια απάτη. Δημιουργούνται για να μπορέσουν οι επιτήδειοι να μαζέψουν χιλιάδες οπαδούς στη σελίδα τους και μετά να προωθήσουν στους χιλιάδες οπαδούς που εξαπάτησαν με τους ψεύτικους διαγωνισμούς ότι θέλουν, ή να πουλήσουν αυτές τις σελίδες στην μαύρη αγορά. Η συγκεκριμένη απάτη, like-farming scam, δεν είναι ευρέως γνωστή στην Ελλάδα.

Όσοι περιμένουν την 31 Ιουνίου, για να δουν αν κερδίσουν στο συγκεκριμένο «διαγωνισμό», θα περιμένουν πολύ. Ο Ιούνιος έχει 30 ημέρες.

Ας δούμε, τι θα κερδίσει ο απατεώνας μέχρι την 31 Ιουνίου. Ζητάει τα like, τις κοινοποιήσεις και τα σχόλια, για να διαδοθεί και στους φίλους σας η απάτη του. Εκτός από αυτά ζητάει να επισκεφθείτε τη σελίδα, amgdealer.com που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με την Mercedes-Benz.

Μόλις επισκεφτείτε τη σελίδα θα δείτε την παρακάτω εικόνα και θα πατήσετε το κουμπάκι που γράφει «Συνέχεια»

40902

 

Αν πατήσετε το κουμπάκι που γράφει «Συνέχεια» θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε μία από τις παρακάτω προσφορές για να μπείτε στο διαγωνισμό.

40903


 

Όλες αυτές οι «προφορές» είναι με εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία και χρέωση στα κινητά σας.

40901-e1465409999658

 

40905-e1465410213479

 

Έτσι ο απατεώνας με τον ψεύτικο διαγωνισμό, κερδίζει από τα κλικ που έχετε κάνει στις «προφορές» με εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία κινητών, μέσω affiliate marketing.

Τι είναι όμως το affiliate marketing;
Affiliate Marketing είναι ένας τύπος Performance based Marketing και αφορά προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Affiliate είναι ο Συνεργάτης ενός Δικτύου Συνεργατών (Affiliate Network), ο οποίος προωθεί προϊόντα ή υπηρεσίες ενός Διαφημιζόμενου στο διαδίκτυο. Το Affiliate Marketing λειτουργεί ως εξής: Μια εταιρία ή επιχείρηση (Διαφημιζόμενος) ανταμείβει τους Συνεργάτες (Affiliates) για κάθε πελάτη ή επισκέπτη που οδηγούν στην διαδικτυακή τους ιστοσελίδα. Η ανταμοιβή μπορεί να είναι ένα ποσοστό προμήθειας από μια επιτυχημένη online πώληση (CPS), είτε ένα ποσό για μια συγκεκριμένη ενέργεια, όπως μια εγγραφή μέλους ή newsletter (CPL). Ο Affiliate προωθεί διαφημιζόμενες εταιρίες, χρησιμοποιώντας διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες ή μεθόδους marketing μέσα από διαδικτυακές πηγές όπως ιστοσελίδες, ιστολόγια, ηλεκτρονικά μηνύματα και άλλα πολλά.
https://el.wikipedia.org/wiki/Affiliate

Εκτός από το κέρδος του από το Affiliate Marketing, ο απατεώνας με τα like, τις κοινοποιήσεις και τα σχόλια που έχετε κάνει, σας έχει βάλει να προωθήσετε την απάτη του, στους φίλους σας στο facebook που θα ενημερωθούν και ενδεχομένως μερικοί να την πατήσουν και κάνουν εγγραφή στη συνδρομητική υπηρεσία.

Οι απατεώνες δημιουργούν εκατοντάδες σελίδες στο facebook και υπόσχονται υπέρογκα δώρα για να ξεγελάσουν τους χρήστες, που κοινοποιούν και σχολιάζουν την απάτη με τους ψεύτικους διαγωνισμούς, και έτσι βοηθούν στην εξάπλωση.

Κανείς δεν θα σας χαρίσει αυτοκίνητο για ένα like ή κοινοποίηση. Ούτε οι ίδιες, αυτοκινητοβιομηχανίες.

 

ΠηγήΑνέκδοτο: Τρέχα Τζον…….

Που πας κοπελιά με λυμένα κορδόνια; Τρελό γέλιο με επική σαβούρα σε κυλιόμενες σκάλες!