,

Πατέρας από τη Συρία πουλούσε στυλό για να θρέψει τα παιδιά του – Τώρα ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης 3 επιχειρήσεων!


Ο Abdul Halim al-Attarm, ήταν πρόσφυγας από τη Συρία και για να ζήσει πουλούσε στυλό στους δρόμους του Beirut. Χάρη στη γενναιοδωρία των άλλων και τη δική του σκληρή δουλειά είναι τώρα ιδιοκτήτης τριών επιχειρήσεων και είναι πολύ υπερήφανος γι αυτό.

Ο 33 ετών, πατέρας δύο παιδιών, ήταν τόσο απελπισμένο για να βρει χρήματα, ώστε να βγάλει προς το ζην και για να στηρίξει τα παιδιά του. Αλλά μια φωτογραφία της κόρης του την ώρα που κοιμόταν έγινε viral και πυροδότησε μια εκστρατεία για την υποστήριξη Abdul και της οικογένειάς του.

Screen Shot 2015-12-03 at 16.15.43

Ο Gissur Simonarson ένας Νορβηγός προγραμματιστής Ιστού ήταν τόσο συγκινημένος από την ιστορία του, που ξεκίνησε μια εκστρατεία απλά δίνοντας του χρήματα μέχρι τη στιγμή που έπεισε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να κάνουν το ίδιο και το ποσό που δώρισαν έφτασε τα  $ 191.000. Αφού έλαβε τα χρήματα ο Abdul άνοιξε ένα αρτοποιείο, κατάστημα κεμπάπ και ένα άλλο τοπικό εστιατόριο.

Syria-Lebanon1

«Όχι μόνο άλλαξε η ζωή μου, αλλά και η ζωή των παιδιών μου καθώς και η ζωή των ανθρώπων στη Συρία τους οποίους βοήθησα,», είπε.

Syria-Lebanon2


Ο Al-Attar μοίρασε περίπου $ 25.000 σε φίλους και συγγενείς στη Συρία και αυτός απασχολεί δεκαοκτώ άτομα προσωπικού οι οποίοι είναι όλοι πρόσφυγες από τον πόλεμο που ρήμαξε τη χώρα τους. Ο Abdul είχε έρθει από τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στην κοντά στη Δαμασκό, όπου εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο σοκολάτας. Δυστυχώς όμως ο καταυλισμός σβήστηκε από τον χάρτη μετά από σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των τοπικές πολιτοφυλακών.

Screen Shot 2015-12-03 at 16.16.00

Syria-Lebanon3

Ο Abdul τώρα ζει σε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων με τις δύο όμορφες κόρες του. «Όταν ο Θεός σας χαρίζει κάτι, να το πάρετε», είπε. Του ευχόμαστε ό, τι καλύτερο στις προσπάθειές του και ελπίζω ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τους συμπατριώτες του.Παντρεμένο ζευγάρι είναι τόσο υπέρβαροι που είναι ακόμη παρθένοι!

Όταν στα πάρτι γίνετε υπερβολική χρήση αλκοόλ τα πάντα μπορούν να συμβούν!