,

Το παράξενο κτίριο στην Κίνα που θυμίζει λίγο… τουαλέτα!


Το συγκρότημα του πανεπιστημίου «Διατήρησης Υδάτινων Πόρων και Ηλεκτρικής Ενέργειας» στην πόλη Heinan της Κίνα απέκτησε πρόσφατα ένα ολοκαίνουργιο κτίριο.

Φαίνεται όμως ότι οι αρχιτέκτονες που το σχεδίασαν έλαβαν σοβαρά υπόψη το αντικείμενο των μαθημάτων που διδάσκονται εκεί και φρόντισαν το κτίριο να μοιάζει με τεράστια τουαλέτα. Ή αυτό, ή έχουν φοβερό χιούμορ.

Το συγκεκριμένο κτίριο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά περίεργων κτιρίων που έχουν ξεφυτρώσει σε διάφορα σημεία της Κίνας τα τελευταία χρόνια, αναγκάζοντας την κυβέρνηση της χώρας (σ.σ. σύμφωνα με το Shanghaiist) να απαγορέψει την ανέγερσής τους και να πιέσει τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν κτίρια που είναι «λειτουργικά, οικονομικά, φιλικά προς το περιβάλλον και ευχάριστα στην όψη».

 


 

Συγχαρητήρια λοιπόν στον αρχιτέκτονα του συγκεκριμένου κτιρίου που αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρεύμα και να αψηφήσει την κινεζική κυβέρνηση.

«Από άποψη φενγκ – σούι, ο σχεδιασμός του κτιρίου είναι ιδιαίτερα ευοίωνος. Ας του δώσουμε λίγο χρόνο» ήταν το σχόλιο ενός αναγνώστη στην ιστοσελίδα Shanghaiist, με έναν δεύτερο σχολιαστή να δηλώνει κατηγορηματικά: «Ναι, πρόκειται σίγουρα για τουαλέτα».Η αγάπη και η αγκαλιά του ζευγαριού που συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους!

Ανέκδοτο: Το μηχάνημα αναψυκτικών