,

Η οφθαλμαπάτη που θα σας κάνει να πιστέψετε ότι τυφλωθήκατε!


Η οφθαλμαπάτη που ακολουθεί θα σας κάνει να πιστέψετε μέχρι και οτι τυφλωθήκατε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε επίμονα την τελεία στο κέντρο του σχεδίου και οι άλλες τρεις τελείες θα εξαφανιστούν!

Αν βγάλετε τα μάτια σας από την κεντρική τελεία θα επανεμφανιστούν όπως ήταν στην αρχή. Το φαινόμενο αυτό λέγεται «κίνηση με επαγόμενη τύφλωση» ή πολύ απλά MIB και είναι στην πραγματικότητα ένα τέχνασμα του ματιού που μπορεί να προκαλέσει σε ένα άτομο να χάσει από τα μάτια του ένα ερέθισμα που βρίσκεται σε κοινή θέα.

Οι κουκκίδες στην πραγματικότητα ποτέ δεν εξαφανίζονται, αλλά το μυαλό μας το αντιλαμβάνεται ακριβώς με αυτόν τον τρόπο.

Ενώ μπορεί να φανεί ότι αυτή η προσωρινή «τύφλωση» είναι μια αποτυχία του συστήματος οπτικής επεξεργασίας, μια μελέτη του 2007 από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ δείχνει ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο της «κίνησης με επαγόμενη τύφλωση» μπορεί να είναι ένας τρόπος διαχωρισμού του αμετάβλητου ερεθίσματος του φόντου από τα «αντικείμενα της ζημίας».


Ουσιαστικά σύμφωνα με τους συγκεκριμένους επιστήμονες δεν πρόκειται για μια αποτυχία του συστήματος οπτικής επεξεργασίας αλλά αντίθετα, είναι μια λειτουργική απάντηση, ενεργώντας ως «λογική της αντίληψης». Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία το μυαλό στην πραγματικότητα εξουδετερώνει εν γνώσει του ορισμένα αντικείμενα από την κοινή θέα και επικεντρώνεται σε ένα.

https://www.youtube.com/watch?v=tgdAxmu98_0Ήθελε να του κάνει μια φάρσα αλλά τελικά έφαγε το ξύλο της αρκούδας!

Η πιο συγκινητική φωτογραφία των Χριστουγέννων – Όλοι χρειάζονται λίγη αγάπη