,

Ο «Τοίχος της Καλοσύνης» έγινε πραγματικότητα και στο Ηράκλειο της Κρήτης!


Η ιδέα αγαπήθηκε άμεσα από τους κατοίκους αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι παρά την οικονομική δυσκολία του καθενός το σύνθημα είναι κοινό: ένας για όλους και όλοι για έναν.

Με τα δεδομένα αυτά και με όσα είχε γράψει πρόσφατα το neakriti.gr, οι πρώτες κρεμάστρες είναι γεγονός σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης εκεί όπου σύμφωνα και με τον κ. Γιάννη μέλος της πρωτοβουλίας «Ο Τοίχος της Καλοσύνης» υπήρχαν πολλά αιτήματα από τον απλό κόσμο για την τοποθέτηση των κρεμαστρών προκειμένου να εναποθέτουν αγαθά και πράγματα που αποτελούν είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας.

CACHE_500X300_1_1298542

Σε πρώτη φάση κρεμάστρες θα τοποθετηθούν την Κυριακή στον τοίχο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αρχής γενομένης από αύριο και θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλοι.

Ωστόσο τα μέλη της πρωτοβουλίας όπως υποστηρίζουν θα πρέπει η κίνηση εναπόθεσης φαγητού και αντικειμένων στους «Τοίχους της Καλοσύνης» να γίνεται με υπευθυνότητα και κυρίως όταν πρόκειται για φαγητά, να είναι αεροστεγώς κλεισμένα και οι κάτοχοι τους να ελέγχουν αν εξακολουθούν να παραμένουν στον χώρο για περισσότερες από δύο μέρες καθώς μετέπειτα θα πρέπει να τα απομακρύνουν.

CACHE_500X300_1_1298774

Την  ιδέα έχουν αγκαλιάσει «ζεστά» και τα σχολεία


Ήδη ο σύλλογος γονέων του 15ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου έχει ήδη ξεκινήσει την σχετική προετοιμασία δημιουργώντας πρωτότυπα και όμορφα κρεμασταράκια που θα τοποθετηθούν σε έναν από τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου (φωτογραφία).

CACHE_500X300_1_1298775

Τα δέκα πρώτα σημεία στο Ηράκλειο στα οποία μπορείτε να κρεμάσετε αντικείμενα για όσους συμπολίτες μας τα έχουν ανάγκη είναι:

1. Κισσαμου 38 Αγια Τριάδα,

2. Σαπουτιε πλησιον παρκινγκ μουσειου

3. Εργατικό Κεντρο,

4. Αριαδνης στον ΟΤΕ,

5. Λεβήνου & Στρυμωνος,

6. S/M ΙΝΚΑ 62 Μαρτυρων,

7. Χαριλάου Τρικούπη & Νταλιάνη,

8. Κονδυλάκη & Ψυλάκη (2ο Λυκειο),

9. Χριστομιχάλη Ξυλουρη 81 απεναντι απο σχολες ΟΑΕΔ,

10. Μ.Αρχαγγελου όπισθεν ΟΤΕ Θερισσου

CACHE_500X300_1_1298776Η ιδιοκτήτρια θέλει να πουλήσει το σπίτι της γιατί όπως ισχυρίζεται την καταδιώκει ένα φάντασμα….

Ανέκδοτο: Η πορδή…