,

Ο πρώην σύντροφος της Μαντόνα θα πληρώσει ένα ευρώ για την selfie που έβγαλε με τον Ζαν Μαρι Λεπέν!


Η γαλλική Δικαιοσύνη διέταξε σήμερα τον 29χρονο χορευτή Brahim Zaibat να αποσύρει από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μία selfie όπου απεικονίζεται ο πρώην ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Εθνικού Μετώπου Ζαν Μαρί Λεπέν, ενώ κοιμάται στο κάθισμα του αεροπλάνου και αναρτήθηκε την παραμονή των εκλογών τον περασμένο χρόνο.

Την 12η Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν από τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, ο Γάλλος χορευτής του break dance ανήρτησε στο Διαδίκτυο μία φωτογραφία όπου διακρίνεται ο ίδιος μαζί με τον ιστορικό ηγέτη της γαλλικής ακροδεξιάς ενώ είχε αποκοιμηθεί, με το στόμα του μισάνοικτο. Την φωτογραφία συνόδευε το σχόλιο: «Βγάλτε τους νοκ άουτ αύριο πηγαίνοντας όλοι σας να ψηφίσετε. Για να διαφυλάξουμε την αδελφική μας Γαλλία!!!».

Τον πρώτο γύρο των εκλογών, την 6η Δεκεμβρίου, είχε σηματοδοτήσει το ποσοστό ρεκόρ που είχε συγκεντρώσει το Εθνικό Μέτωπο σε εθνικό επίπεδο, με επικεφαλής την κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν, τη Μαρίν. Εντούτοις το Εθνικό Μέτωπο δεν κατάφερε να κερδίσει σε καμία περιφέρεια στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης. Μετά τη δημοσίευση αυτού του φωτογραφικού στιγμιότυπου, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ηλικίας 87 ετών, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας τον 29χρονο για παραβίαση της προσωπικής του ζωής, ζητώντας εκτός από την απόσυρση της επίμαχης φωτογραφίας που είχε τραβηχτεί πριν από δύο χρόνια, το ποσό των 50.000 ευρώ.


Το Πρωτοδικείο του Παρισιού υπογραμμίζει στην απόφασή του ότι η selfie, στην οποία διακρίνεται ο αυτουργός της «εμφανώς χαρούμενος με το σκηνικό που φωτογραφίζει» συνιστά «μια επίθεση στο αποκλειστικό δικαίωμα που έχει ο Λεπέν αναφορικά με την εικόνα του». Για τον δικαστή, η φωτογραφία αυτή «τραβήχτηκε και δημοσιεύτηκε χωρίς την άδεια του ενάγοντα και χωρίς να δικαιολογείται με την πολιτική επικαιρότητα με την οποία δεν συνδέεται παρά μόνο τεχνητά».

Ωστόσο εξηγώντας ότι η φωτογραφία, που αιφνιδίασε τον Λεπέν «σε μία προσωπική του στιγμή» δεν «τον υποβιβάζει ούτε είναι κακόβουλη» σε αντίθεση με όσα διατείνεται ο ενάγων κι επομένως το Δικαστήριο καταδίκασε τον χορευτή να καταβάλει ως πρόστιμο το συμβολικό ποσό του 1 ευρώ. Επέβαλε εντούτοις στον Ζaibat να αποσύρει την φωτογραφία εντός 48 ωρών και του απαγόρευσε να τη δημοσιεύσει εκ νέου.

Ο γόνος αλγερινού πατέρα και Γαλλίδα μητέρας, γνωστός ευρέως από τη σχέση του με τη Μαντόνα και άσκησε έφεση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του, Βενσάν Τολεντανό.Εξαγριωμένος ελέφαντας σχεδόν κατέστρεψε μια πόλη της Ινδίας!

Η καλοσύνη μιας ηλικιωμένης γυναίκας σε τρένο έχει συγκινήσει τον κόσμο!