,

Ο Ομπάμα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για τη Δημοκρατία, με φόντο τον Παρθενώνα!


Ο Μπαράκ Ομπάμα, στην τελευταία τους επίσκεψη ως πλανητάρχης, επιλέγει τη χώρα μας εξυμνώντας τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας.

Με φόντο τον Παρθενώνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στέλνει ένα μήνυμα για τη δημοκρατία μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook! Το βίντεο έχει την λεζάντα: Στο τελευταίο μου ταξίδι ως πρόεδρος, είχα τελικά την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα και να γνωρίσω την πανέμορφη ιστορία της χώρας αυτής. Στεκούμενος στην Ακρόπολη, στο χώρο γέννησης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών που μοιραζόμαστε ως Αμερικανοί, αντιλαμβάνεσαι την αξία μιας κυβέρνησης του λαού, από το λαό, για τον λαό , και πώς οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως του έθνους στο οποίο ανήκουν, θα αποφασίζουν το είδος των χωρών στις οποίες θέλουν να ζουν, τα ιδεώδη που θα επιδιώκουμε και τις αξίες που θα μας ορίζουν!


Αναφέρει μεταξύ άλλων: Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είσαι πρόεδρος είναι ότι έχεις τη δυνατότητα να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο, να συναντήσεις διαφορετικές κουλτούρες και να έρχεσαι σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Έχουμε πίσω μας τον Παρθενώνα, την Ακρόπολη και ένα μέρος της Αθήνας. Εδώ στην Αθήνα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται ιδέες όπως η δημοκρατία και η έννοια του πολίτη. Όταν επισκέπτεσαι ένα μέρος σαν αυτό καταλαβαίνεις καλύτερα την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό για τον πρόεδρο των ΗΠΑ να στέλνει μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η πολιτιστική κληρονομιά μιας χώρας!

Απολαύστε το βίντεο:Ο Tom Hanks χορεύει σε Ελληνικό γλέντι και δηλώνει: Είναι ωραίο να είσαι Έλληνας!

Θάνος Πλεύρης: Τι αναφέρει το σκληρό ιατρικό ανακοινωθέν!