,

Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να Σκαλίζουμε συχνότερα τη Μύτη μας. Ο Λόγος; Δεν πάει το Μυαλό σας!


Θεωρείται αρκετά αηδιαστικό να βάζεις τα χέρια σου στη μύτη σου. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι ανθυγιεινό, αηδιαστικό και σημάδι κακής ανατροφής. Αλλά είναι αλήθεια τόσο κακό; Ένας ερευνητής πιστεύει ακριβώς το αντίθετο, πως ουσιαστικά είναι κάτι πολύ καλό!

Θεωρείται αρκετά αηδιαστικό να βάζεις τα χέρια σου στη μύτη σου. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι ανθυγιεινό, αηδιαστικό και σημάδι κακής ανατροφής. Αλλά είναι αλήθεια τόσο κακό; Ένας ερευνητής πιστεύει ακριβώς το αντίθετο, πως ουσιαστικά είναι κάτι πολύ καλό! Ο Scott Napper είναι καθηγητής της Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Saskatchewan του Καναδά. Ισχυρίζεται πως όχι μόνο δεν είναι κάτι κακό, αλλά έχει οφέλη για όλο το σώμα.

Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να Σκαλίζουμε συχνότερα τη Μύτη μας. Ο Λόγος; Δεν πάει το Μυαλό σας!

Αρχικά υποστήριξε αυτή τη θέση το 2013 και πολλοί παραξενεύτηκαν. Για να καταλάβουμε πού το πάει, πρέπει να ρίξουμε μια ματιά πρώτα στο τι το προκαλεί.

Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να Σκαλίζουμε συχνότερα τη Μύτη μας. Ο Λόγος; Δεν πάει το Μυαλό σας!

Η πλειοψηφία του “χρυσού’είναι εκκρίσεις της μύτης που έχουν σκληρύνει κατεβαίνοντας από το φάρυγγα στον οισοφάγο. Στη συνέχεια μπορεί να κολλήσει πάνω και σκόνη ή βρωμιά, αλλά στο 90% είναι απλά νερό, που είναι προφανώς ακίνδυνο.


Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να Σκαλίζουμε συχνότερα τη Μύτη μας. Ο Λόγος; Δεν πάει το Μυαλό σας! Αλλά ο Napper πάει το πράγμα ένα βήμα παραπέρα και λέει πως αυτή η σκόνη και η βρωμιά είναι αυτό που τις κάνεις υγιείς και σημαντικές. “Έχοντας μία πιο εξελικτική ματιά, έχουμε καταφέρουμε να επιβιώσουμε από πολύ δύσκολες συνθήκες. Αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα με το να έχουμε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον,” είπε ο Napper.

Συνεχίζει λέγοντας πως περίπου το 1% των εκκρίσεων αυτών είναι φτιαγμένο από αντισώματα που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Καθησυχάζεται που έρευνες δείχνουν πως το 91% των ανθρώπων σκαλίζουν τη μύτη τους. Τώρα, ψάχνει για εθελοντές για να κάνει μία μακροχρόνια μελέτη στα αποτελέσματα του να σκαλίζεις τη μύτη σου και να τρως τα “ευρήματα” . Οι συνάδελφοί του στο πανεπιστήμιο είναι σκεπτικοί, αλλά οι μαθητές του τον ενθαρρύνουν να συνεχίζει την έρευνά του.Ατάραχη γάτα μένει ακίνητη στο σεισμό της Ιταλίας ενώ η ιδιοκτήτρια τρέχει πανικόβλητη!

Αυτός ο άντρας έχει ακραίες δεξιότητες! Δείτε τι κάνει πάνω σε διάδρομο γυμναστηρίου!