,

Μέσω ενός εντυπωσιακού 3D βίντεο μπορεί κανείς να δει πώς έμοιαζε η αρχαία Ρώμη!


Η προσπάθεια ενός ερευνητικού ακαδημαϊκού project είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογη και λειτουργεί σαν μια… μηχανή του χρόνου που μας γυρίζει πίσω στο μεγαλείο της εποχής του 320 μ.Χ.

Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα πανομοιότυπο μοντέλο της Ρώμης με όλες τις ιστορικές απεικονίσεις, που πιθανότατα όλο αυτό να συμβάλει και στο έργο των ιστορικών.

Οι καθηγητές εξηγούν ότι επέλεξαν για απεικόνιση αυτή την περίοδο (320 μ.Χ.), (λατ: Anno Domini) διότι επρόκειτο για την έξαρση της αστικής ανάπτυξης στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Οι τεράστιες εκτάσεις και η ομορφιά της πόλης πραγματικά κερδίζουν κάθε θεατή και είναι σίγουρα άκρως ενδιαφέρον να περιηγηθείτε στο Πάνθεον της Ρώμης και το Κολοσσαίο.

 

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν το κράτος των αρχαίων Ρωμαίων (imperium), μετεξέλιξη της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας όταν και οι περισσότερες εξουσίες συγκεντρώθηκαν στα χέρια ενός ανθρώπου, του Καίσαρα ή αυτοκράτορα (imperator). Το κράτος που είχαν δημιουργήσει οι αρχαίοι Ρωμαίοι πέρασαν αρκετοί αιώνες μέχρι να αποκτήσει το πολίτευμα της αυτοκρατορίας, με το οποίο το θυμούνται οι σημερινοί λαοί, αλλά έχει επικρατήσει να αναφερόμαστε με τον όρο «ρωμαϊκή αυτοκρατορία» για όλη την περίοδο της αρχαίας ρωμαϊκής ιστορίας.


Το Πάνθεον της Ρώμης είναι αρχαία θρησκευτική κατασκευή η οποία βρίσκεται στην Piazza della Rotonda (Ρώμη).

Το Κολοσσαίο άρχισε να κατασκευάζεται στην εποχή του Βεσπασιανού το 72 μ.Χ., συνεχίστηκε την εποχή του Τιτου και ολοκληρώθηκε όταν ήταν αυτοκράτορας ο Δομιτιανός 80 μ.Χ. Ονομαζόταν αμφιθέατρο των Φλαβίων, από το όνομα της δυναστείας των αυτοκρατόρων που το έκτισαν. Για να κατασκευαστεί, εργάστηκαν χιλιάδες Ιουδαίοι αιχμάλωτοι που είχαν συλληφθεί από τον Τίτο μετά την καταστροφή των Ιεροσολύμων. Πήρε το όνομά του από το κολοσσαίο άγαλμα του Νέρωνα (Ο Κολοσσός), που βρισκόταν στην τοποθεσία που χτίστηκε.Άγγλοι vs Αλκοόλ, σημειώσατε διπλό…

Η θεαματική πτώση ενός αθλητή που κατέγραψε η κάμερα!