Σε ένα συναρπαστικό κοινωνικό πείραμα, o Jordan Oram, κινηματογραφιστής από το Τορόντο , ζήτησε από 8 ανθρώπους με δεμένα μάτια να φιληθούν με αγνώστους, οι οποίοι είχαν επίσης καλυμμένα τα μάτια τους με κορδέλα.

Ο Oram δήλωσε ότι έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς παρόμοια βίντεο και πρόσθεσε:  «Κι αν ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι φιλιούνται γίνει κάτι παραπάνω… Αν οι άνθρωποι γνωρίζονταν μετά το πρώτο φιλί; Πως θα ήταν άραγε αυτό το φιλί;Πως θα σου φαινόταν να συναντούσες κάποιον να τον φιλούσες και μετά να σύστηνες τον εαυτό σου και να γνωριζόσασταν καλύτερα».

Οι 8 εθελοντές του βίντεο χωρίστηκαν σε 4 ζευγάρια, κάθε ένα από τα οποία έκλεισε με κορδέλα τα μάτια του και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν μπροστά στην κάμερα. Αμήχανοι μικροί διάλογοι και ησυχία ακολούθησε . Τα ζευγάρια αντάλλαξαν ονόματα, αστεία και μοιράστηκαν το πώς ήταν η διαδρομή τους προς το στούντιο εκείνο το πρωινό.

«Αγγίξτε ο ένας τον άλλο» παροτρύνει  ο σκηνοθέτης.«Δεν θέλω» απαντάει η γυναίκα και ο παρτενέρ της κάνει μια γκριμάτσα δυσαρέσκειας καθώς τραβά τα απλωμένα ήδη χέρια του προς τα πίσω. Όταν αρχίζουν να αγγίζονται αδέξια ο πάγος φαίνεται να σπάει. Αφότου αισθανθούν άνετα με τον παρτενέρ τους το «παιχνίδι» ξεκινά.

«Μπορείς να με αγκαλιάσεις αν θέλεις» λέει η γυναίκα στον άνδρα καθώς εκείνος την πλησιάζει αναζητώντας τα χείλη της.

«Α μπορώ, ωραία, ευχαριστώ πολύ» απαντά εκείνος, μια απάντηση που υπό άλλες συνθήκες θα θεωρούνταν τουλάχιστον ξενέρωτη.

 

Τελικά τα ζευγάρια πληροφορήθηκαν πως μπορούν να βγάλουν την κορδέλα από τα μάτια τους και να δουν επιτέλους τον παρτενέρ τους. Τότε ήταν που η αμηχανία επέστρεψε. Γέλια χαμόγελα και χειραψίες μιας και τότε επισήμως συστήνονταν ακολούθησαν τη μεγάλη αποκάλυψη. «Εισαι πολύ όμορφη είπε ένας από τους συμμετέχοντες στην παρτενέρ του, ενώ εκείνος της τολμηρής γυναίκας που ζήτησε δεύτερο φιλί δήλωσε με χαμόγελο : « χαίρομαι που πήρες την πρωτοβουλία και ζήτησε να με φιλήσεις και δεύτερη φορά».

 Αφήστε το σχόλιό σας