,

Το γηραιότερο ζώο στον πλανήτη άλλαξε την διατροφής της και αυτό της «έσωσε» την ζωή…


Νέα πνοή ζωής απέκτησε μια χελώνα 183 ετών, χάρη σε αλλαγή της διατροφής της, που όρισε ο κτηνίατρος της.

IMG_9170

Η διάσημη, υπεραιωνόβια, γιγάντια χελώνα, με το όνομα Τζόναθαν, ζει στο νησί της Αγίας Ελένης στον Ατλαντικό από το 1882, όταν μεταφέρθηκε εκεί σε ηλικία 50 ετών από τις Σεϋχέλλες.

Σήμερα ζει στην επίσημη κατοικία του κυβερνήτη της βρετανικής υπερπόντιας κτήσης κι υποφέρει από διάφορα προβλήματα υγείας, έχοντας περιορισμένη όραση και έχοντας απωλέσει την αίσθηση της όσφρησης.

Ο υπεύθυνος κτηνίατρος Τζο Χόλλινς, αποφάσισε να βάλει τη χελώνα σε μία υγιεινή διατροφή, με υψηλή θερμιδική αξία, αφού πρώτα συμβουλεύθηκε ειδικούς από τις Σεϋχέλλες και τον ζωολογικό κήπο του Μπρίστολ στην Αγγλία.

«Παρατηρώντας τον Τζόναθαν και τη συμπεριφορά του, ήταν σαφές ότι αγωνιζόταν να ικανοποιήσει την όρεξή του», δήλωσε ο Χόλλινς, συμπληρώνοντασς «επειδή είναι σχεδόν τυφλός, λόγω καταρράκτη και στα δύο μάτια, μασούσε συχνά ακατάλληλες τροφές, όπως λάσπη και αγριόχορτα».


_73544274_tortoise_jb464

«Εδώ και τέσσερα χρόνια τον ταΐζω μία φορά την Κυριακή κάθε εβδομάδα, συνήθως με καρότα για ίνες, αγγούρι για την υγρασία, μπανάνες για τις θερμίδες, και ένα μείγμα από άλλα τρόφιμα τοπικής παραγωγής, όπως γκουάβα, μαρούλι, λάχανο, και μούσμουλα», δήλωσε ο Χόλλινς, προσθέτοντας πως τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες του.

Το ράμφος του Τζόναθαν τώρα έχει αναπτύξει και πάλι μια αιχμηρή άκρη, και γενικά η γιγάντια χελώνα έχει πάρει κιλά και έχει γίνει πιο ενεργή. Ο κτηνίατρος πλέον ταΐζει τη χελώνα με χοντρά γάντια καθώς μία φορά τον δάγκωσε και έχασε ένα νύχι.

«Λογικά αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι έλειπαν από τη διατροφή του όχι μόνο θερμίδες, αλλά και βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, στοιχεία που έχουμε όλοι ανάγκη για υγιείς ιστούς», κατέληξε ο Χόλλινς.Κλέφτης διέρρηξε γραφείο για να πάρει τα Μπότοξ…

Η πτήση στο εκπληκτικό Βόρειο Σέλας είναι ότι πιο μαγικό έχετε δει!