Έρευνα από το πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, έδειξε ότι όταν τρώμε σε εστιατόριο, το μέγεθος της παραγγελίας μας εξαρτάται από το βάρος τους σερβιτόρου. Όσο περισσότερο βάρος έχει ο σερβιτόρος τόσο περισσότερα παραγγέλνουμε!

Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου οι πελάτες έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να παραγγείλουν επιδόρπιο, όταν ο δείκτης μάζας σώματος του σερβιτόρου είναι υψηλότερος από το μέσο όρο. Επίσης η ίδια έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες κατά 20% οι πελάτες του υπέρβαρου σερβιτόρου να πιουν περισσότερο αλκοόλ.

Στην έρευνα όπου συμμετείχαν και επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Jena της Γερμανίας, αποδείχθηκε ότι οι πελάτες έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να παραγγείλουν γλυκό και 17,65% πιθανότητες να παραγγείλουν περισσότερα αλκοολούχα ποτά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ