Tumbleweed Homes

Από το 1997, ο Jay Shafer ο οποίος εργάζεται για την εταιρεία Tumbleweed Tiny House Company ζει σε σπίτια μικρότερα από τα ντουλάπια των περισσότερων ανθρώπων. Αν και μικρό, αυτό το ζεστό, σπιτάκι διαθέτει κατά κάποιο τρόπο όλα όσα χρειάζεται ένα σπίτι, όπως ένα χώρο εργασίας, υπνοδωμάτιο, μπάνιο (με τουαλέτα και ντους) και χώρο καθιστικού.

A Tumbleweed House

Micro Compact Home

Διαθέτει χώρο για δύο διπλά κρεβάτια, ένα μπάνιο, σαλόνι, τραπεζαρία για 4-5 άτομα, κουζίνα και κορυφαία τεχνολογία για λόγους ψυχαγωγίας. Είναι αρκετό να σας κάνει να θέλετε να μείνετε εκεί μέσα.

Micro Compact Home

Toronto’s Little House

Aυτό το μικροσκοπικό σπίτι δεν είναι το μικρότερο στον κόσμο, αλλά είναι πιθανό το μικρότερο στο Τορόντο του Καναδά. Oι διαστάσεις του μόλις που αγγίζουν τα 28.99 τετραγωνικά μέτρα περίπου και έχει ήδη μονοπωλήσει το ενδιαφέρον πολλών για την αγορά του.

Toronto's Little House

Rollit Homes

Αυτά τα σπίτα σχεδιάστηκαν από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου  Karlsruhe στη Γερμανία, τα οποία είναι χτισμένα μέσα σε ένα καθιστικό χώρο για πολλαπλές χρήσεις. Οι σπίτι λειτουργεί σαν «ένα ποντίκι μέσα σε έναν τροχό», ο ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να αλλάξει τη δομή του σπιτιού με τα πόδια στο κέντρο του και να το περιστρέφει . όσοι μένουν εκεί μπορούν να «γυμνάζονται» καθημερινά την ώρα που θα «αποκαλύπτουν» το κρεβάτι, την πολυθρόνα, το τραπέζι, το ντους, την τουαλέτα ή τον νεροχύτη της κουζίνας και βρίσκονται όλα στον ίδιο χώρο!

Rollit Home

Eco Bike Trailer

Ο Paul Elkins αρχικά είχε σχεδιάσει αυτό το «σπίτι» για να πάει στο φεστιβάλ Burning Man. Ο χώρος που διαθέτει είναι μόνο για ένα άτοο, και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα θα πρέπει να καταφύγουν στην ύπαιθρο, αλλά είναι πλήρως εξοπλισμένο από ηλιακό φούρνο και θέρμανση τροφοδοτείται από μια ανεμογεννήτρια. Σε αυτόν τον μικρό χώρο ίσως να μην χρειάζεται τίποτα αλλό εκτός από την θερμότητα του σώματος.

Eco Bike Trailer

Smallest House in Great Britain

Επίσης γνωστό ως το Quay House, το μικρότερο σπίτι στη Βρετανία είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο στην περιοχή Conwy, στην Ουαλία. Είναι δύκολο να πιστέψει κανείς ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για  μια σόμπα, μία βρύση, κομοδίνο και ένα κρεβάτι.

Smallest House in Great Britain

Twelve Cubed Mini Home

Σύμφωνα με τους Twelve Cubed σχεδιαστές αυτά τα μικροσκοπικά σπίτια διαθέτουν πλυντήριο πιάτων, φούρνο μικροκυμάτων και φούρνο σύγχρονο – σύνθετο, μπάνιο, ντουλάπα και άπλετο φυσικό φως. Η αποστολή αυτών των σχεδιαστών είναι να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να ζουν με περισσότερο βιώσιμο τρόπο.

Twelve Cubed Mini Home

Nano House

Δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην επίλυση της παγκόσμιας κρίσης σε σχέση με την στέγαση. Αυτά τα σπίτια 25 τετραγωνικών μέτρων σχεδιάστηκαν για να στεγάσουν μια τετραμελή οικογένεια. Το σύστημα διαβίωσης των σπιτιών Nano είναι εξοπλισμένο με state-of-the-art μόνωση και παθητικά ηλιακά συστήματα θέρμανσης για εξοικονόμηση ενέργειας. Τα δωμάτια αξιοποιούν στο έπακρο το μικρό χώρο.

Nano House

Tiny Texas Houses

Δεν είναι όλα μεγάλα στο Τέξας. Τα μικροσκοπικά σπίτια στην περιοχή Luling του Τέξας είναι χτισμένα από την εταιρεία «Χτίζοντας το μέλλον με το παρελθόν.» Κάθε ένα από τα μικροσκοπικά σπίτια είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά διάσωσης. Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της: «Μετά από μια γενιά που τα έχει όλα και σπαταλάει τόσο πολύ, ίσως είναι καιρός να εξετάσουμε τι έχουμε πριν σπαταλήσουμε και τους περιορισμένους πόρους μας.»

Tiny Texas Houses

Single Hauz

Αυτά τα σχέδια σπίτια, εμπνευσμένα από τις πινακίδες οδικής βοήθειας.

Single Hauz from Front ArchitectsΑφήστε το σχόλιό σας