Συγκλονιστικές εικόνες έχουν προκύψει από ένα αιματοβαμμένο τελετουργικό που πραγματοποιείται σε όλη τη Μέση Ανατολή από νέους άνδρες να κόβουν σε φέτες το κεφάλι  τους και άλλα μέρη του σώματός τους σε τρομακτικές πράξεις αυτοτραυματισμού.

Η ιερή ημέρα της Ασούρα βλέπει εκατομμύρια άνδρες και αγόρια από όλο τον κόσμο να λαμβάνουν μέρος στη βασανιστικά επίπονη πράξη ως μέρος μιας δραματικής θρησκευτικής τελετής. Το φεστιβάλ των 10 ημερών – το οποίο πραγματοποιήθηκε για να θρηνήσουν το θάνατο του εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ Ιμάμη Χουσεΐν – τηρείται και από τις δύο αιρέσεις, τους Σουνίτες και τους Σιίτες, της μουσουλμανικής κοινότητας.

Οι φρικιαστικές εικόνες δείχνουν το τελετουργικό του τρέχοντος έτους στο Ιράκ, με τους δρόμους εμποτισμένους στο αίμα και τους νέους άνδρες να φοράνε λευκές στολές γεμάτες κι αυτές στα αίματα. Εκείνοι που δεν είναι αυτοτραυματισμένοι χαστουκίζουν το στήθος τους,λένε το σύνθημά τους και ενεργούν σε θεατρικά έργα του δρόμου.

Πολλοί προσκυνητές προσκυνούν επίσης στο Mασχάντ αλ-Χουσεΐν στο Ιράκ, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο τόπος ανάπαυσης του εγγονού του Προφήτη. Το Αφγανιστάν, το Μπαχρέιν το Ιράν, το Ιράκ, το Λίβανος, το Πακιστάν σηματοδοτούν την ημέρα της Ασούρα ως δημόσια αργία.

UNILADs Blood Soaked Religious Festival Sees Boys Cut Themselves With Machetes image

UNILADs Blood Soaked Religious Festival Sees Boys Cut Themselves With Machetes image

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Αφήστε το σχόλιό σας