1. Αρσενικό δηλητήριο.

Στα μέσα του 1800 πολλοί άνθρωποι έπιναν αρσενικό, δίχως να τους νοιάζει αν είναι ένα επικίνδυνο δηλητήριο, για να φρεσκάρουν την επιδερμίδα τους.

2. Χ-Ray αποτρίχωση.

Μετά το 1915, οι ακτινογραφίες έγιναν αρκετά δημοφιλής ως μέσο αποτρίχωσης. Το μόνο μειονέκτημα τους ήταν ότι προκαλούσαν βλάβη του δέρματος, έλκος και καρκίνο.

3. Μολυσμένες περούκες από αρουραίους.

Προκειμένου να διατηρηθούν οι μεγάλες, περίτεχνες περούκες τους σε όρθια θέση, το 1800 οι άνθρωποι  άλειφαν τις περούκες τους με λαρδί. Το λαρδί θα προσελκύσει ψείρες, η οποίες με τη σειρά τους προσέλκύουν ποντίκια. Οι κυρίες θα τοποθετούσαν τις περούκες τους σε κλουβιά τη νύχτα για να  κρατήσουν μακριά τα ποντίκια.

4. Κυστοειδείς σκουλήκια για την απώλεια βάρους.

Στις αρχές του 1900, οι διαφημιστές είχα προωθήσει στην αγορά χάπια με  κυστοειδείς σκώληκες ως λύση για την απώλεια βάρους. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι αυτά τα σκουλήκια θα μπορούσαν επίσης να γεννήσουν αυγά και ενώ ένα σκουλήκι δεν θα μπορούσε να είναι πρόβλημα, μια δέσμη αυγών θα ήταν σίγουρα.

5. Πάστωμα προσώπου με μόλυβδο.

Γύρω στο 1500, ένας πολύ δημοφιλής αισθητικός ήταν αυτός που σκέφτηκε μια ψευδαίσθηση για να φαίνεται λευκό το δέρμα. Αν και αυτή η καινοτομία έγινε δημοφιλής και την ζ΄ταγαν πολλοί, προκάλεσε δηλητηρίαση από μόλυβδο, η οποία οδήγησε σε απώλεια βάρους, εγκεφαλική βλάβη, και παράλυση.

6. Beladonna σταγόνες για το μάτι. 

Γνωστές και ως «deadly nightshade,» μια εξαιρετικά τοξική ουσία. Διαστέλει τις κόρες των ματιών και δημιουργεί ένα βλέμα που οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν ειδικά οι γυναικες κατά τη διάρκεια της Ιταλικής Αναγέννησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άτομα που χρησιμοποίησαν αυτές τις σταγόνες τυφλώθηκαν.

7.  Σπάσιμο ποδιών.

Μέχρι το 1911, to «δέσιμο» των ποδιών ήταν νόμιμο στην Κίνα και το θεωρούσαν ως ένα σημάδι του πλούτου και του γάμου υψηλής κοινωνίας. Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη εμφάνιση, τα νεαρά κορίτσια,σε ηλικία περίπου 5 και 6 ετών, θα έχουν σπάσει τα δάχτυλα των ποδιών τους, μέχρι να διπλωθούν προς τα μέσα.

8. Κορσέδες.

Κορσέδες ήταν ένα «ρούχο» το οποίο χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες για να λεπτύνουν τη μέση τους, διατηρώντας παράλληλα τις άλλες καμπύλες, προκειμένου να δημιουργηθεί μια επιθυμητή σιλουέτα. Οι κορσέδες που προκάλεσαν δυσκοιλιότητα και βλάβη των οργάνων.

9. Χειρουργικές επεμβάσεις στους κάλους.

Αυτή η χειρουργική επέμβαση,  υποτίθεται ότι γίνεται για ομορφύνει τα πόδια. Οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις αυτού του τύπου είναι συνήθως γίνονται από ανάγκη. Οι κίνδυνοι, από αυτήν την χειρουργική επέμβαση. είναι λοίμωξη και απροσδόκητη ανάγκη για περαιτέρω χειρουργικές επεμβάσεις.

10. Προσθετική στήθους.

Η σιλικόνη εφευρέθηκε το 1962 και έχει γίνει η δεύτερη πιο δημοφιλής χειρουργική επέμβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μαζί με τους συνήθεις κινδύνους που επέρχονται από αυτήν την χειρουργική επέμβαση, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να «σκιστούν» τα εμφύτευμα σιλικόνης.

11. Καλλυντικά με βάση μόλυβδο.

Το Kohl είναι ένα αρχαίο καλλυντικό για το μάτι που αποτελείται από μόλυβδο. Η πρώτη μη-τοξική μάσκαρα δεν δημιουργήθηκε μέχρι το 1920.

12. Α φαίρεση οργάνων.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατι αφήνει απροστάτευτα όργανα.

13. Προσθετική οπισθίων.

Οι Queens αυτής της τάσης είναι η Nicki Minaj και η Kim Kardashian. Στους άντρες αρέσουν τα μεγάλα οπίσθια. αλλά δεν αξίζει να κάνουν προσθετική εκεί γιατί είναι επίσης γνωστό ότι προκαλούν προβλήματα, όπως η μόλυνση και yπάρχει ο φόβος να χαλάσει η σιλικόνη.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Αφήστε το σχόλιό σας