Ένα πολύπλοκο σύστημα από τούνελ που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι ναρκωτικών έχει ανακαλυφθεί στα σύνορα ΗΠΑΜεξικού. Η σήραγγα είχε περίπου 800 μέτρα μήκος, και με πλάτος στα 10 μέτρα, και θεωρείτε σαν μια από τις μεγαλύτερες διασυνοριακές σήραγγες που έχουν αποκαλυφθεί

 

Το πέρασμα που συνδέει αποθήκες στο Σαν Ντιέγκο και την Τιχουάνα, στο Μεξικό. Είναι φωταγωγημένο, αεριζόμενο και είναι εξοπλισμένα με ένα σιδηροδρομικό σύστημα χαρακτηριστικά είναι από τα πιο εξελιγμένα σήραγγες που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων.

Οι αρχές κατάσχεσαν 12 τόνους μαριχουάνας και συνέλαβε 22 άτομα, μετά την ανακάλυψη.

Η πληροφορία ήρθε όταν ένας μυστικός πράκτορας για τις ΗΠΑ Εσωτερικής Ασφάλειας Έρευνες συμφώνησε να παρέχει υπηρεσίες στους λαθρεμπόρους ναρκωτικών με τους οδηγούς τους, και τη χρήση μιας αποθήκης σε αντάλλαγμα για μια πληρωμή $ 10.000 για κάθε φορτηγό φάρμακα που φτάνουν στον προορισμό τους.

 

Η ανακάλυψη καταδεικνύει τη διαρκή έφεση των σηράγγων από τους λαθρεμπόρους, παρά τη σημαντική δαπάνη χρημάτων και χρόνου  που απαιτούνται για να χτίσει ένα τέτοιο. Δεκάδες σήραγγες έχουν βρεθεί κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού κατά τα τελευταία χρόνια, μερικά είναι εξοπλισμένα με υδραυλικούς ανελκυστήρες και ηλεκτρικά σιδηροδρομικά οχήματα.

Δεν ήταν σαφές ποια οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ανάλαβε την τελευταία διέλευση, αλλά η περιοχή είναι και ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το καρτέλ Σιναλόα του Μεξικού, του οποίου ο ηγέτης Χοακίν «Ελ Chapo» Guzman, και ο οποίος κατάφερε και  δραπέτευσε από φυλακή υψίστης ασφαλείας τον Ιούλιο από ένα πολύπλοκο τούνελ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Αφήστε το σχόλιό σας