,

Το αλλόκοσμο σύννεφο – ρολό στον ουρανό της Ουρουγουάης μοιάζει με εφέ ταινίας


Η NASA μοιράζεται καθημερινά με το κοινό μια φωτογραφία από το «μαγευτικό σύμπαν», όπως το αποκαλεί, μαζί με μια μικρή εξήγηση δια χειρός επαγγελματία αστρονόμου για το φαινόμενο. Xθες την τιμητική του είχε ένα άκρως εντυπωσιακό σύννεφο, που απαθανατίστηκε τον Ιανουάριο του 2009 στην Ουρουγουάη.

Το ασυνήθιστο φαινόμενο που καταγράφηκε στην παραλία Las Olas αποτελεί ένα είδος σύννεφου Arcus, το οποίο ονομάζεται «σύννεφο ρολό».

Τα σπάνια αυτά μακρυά σύννεφα δημιουργούνται συνήθως κοντά σε ψυχρά μέτωπα. Συγκεκριμένα, σχηματίζονται συνήθως όταν ένα καθοδικό ρεύμα από ένα ταχέως κινούμενο μέτωπο καταιγίδας προκαλεί τον υγρό ζεστό αέρα να ανέβει. Όταν αυτό συμβεί ομοιόμορφα, κατά μήκος ενός εκτεταμένου μετώπου, το σύννεφο αυτό μπορεί να πάρει το σχήμα ενός κυλίνδρου.

Τα «roll clouds», όπως ονομάζονται, μπορεί στην πραγματικότητα να περιέχουν αέρα που κυκλοφορεί κατά μήκος του μεγάλου οριζόντιου άξονα του νέφους αλλά δεν μπορούν να μετατραπούν σε ανεμοστρόβιλο


1013798_rollcloud_eberl_2572ΠηγήΟ κολλητός τους ακύρωσε το ταξίδι στο Euro για να περάσει περισσότερο χρόνο με την κοπέλα του και οι φίλοι του τον δουλεύουν

Η παρουσιάστρια που ανέβασε αρετουσάριστο βίντεο, μας απέδειξε ότι είναι αληθινή γυναίκα