,

Αυτοί οι γονείς σκαρφάλωσαν στο σχολείο για να δώσουν στα παιδιά τους τα σκονάκια!


Σκονάκι μπορεί να κάνατε στο σχολείο αλλά σίγουρα αν το ήξεραν οι γονείς σας θα γίνονταν έξαλλοι.
Στην Ινδία όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά! Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, οι γονείς των παιδιών, όχι μόνο υποστηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών τους στο σκονάκι και την «κλεψιά» αλλά ρισκάρουν ακόμα και τις ζωές τους για να τα βοηθήσουν.

Μάλιστα δεν διστάζουν να σκαρφαλώσουν πέντε ορόφους για να υποστηρίξουν και πρακτικά τα παιδιά τους που δίνουν εξετάσεις. 

Αυτό το απίθανο περιστατικό συνέβη στην ανατολική επαρχία Bihar και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας; 600 μαθητές αποβλήθηκαν για αντιγραφή! 

Το βίντεο και οι φωτογραφίες των γονέων διαδόθηκαν εν ριπή οφθαλμού στα κοινωνικά δίκτυα της Ινδίας και έγιναν viral.

Μερικοί σχολιαστές μάλιστα δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν την πράξη ως «οικογενειακές αξίες».

files

Οι συγκεκριμένες εξετάσεις είναι αρκετά σημαντικές για τη μαθητική πρόοδο των παιδιών και παραδοσιακά συμβαίνουν πολλά περιστατικά αντιγραφών αλλά και δωροδοκίας από γονείς σε επιτηρητές, προκειμένου να τους αφήνουν να εισέλθουν στην αίθουσα για να βοηθήσουν τα παιδιά τους.


Ιδίως στις αγροτικές περιοχές, όπου οι θέσεις εργασίας καθώς και οι ευκαιρίας να προαχθεί κάποιος στην ανώτατη εκπαίδευση είναι λίγες και ο ανταγωνισμός σκληρός. Παρόλα αυτά το απονενοημένο διάβημα των γονέων σόκαρε αρκετούς πολίτες της χώρας.

Οι ειδικοί και οι εκπαιδευτικοί ομολογούν πως το σκονάκι είναι σύμπτωμα ενός βαθύτερου προβλήματος που υπάρχει στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ινδίας. Πρόσφατη μελέτη μάλιστα απέδειξε πως μόνο 48% των γονέων παιδιών που πηγαίνουν στην 5η τάξη είναι ικανοί να διαβάσουν ένα βιβλίο της δευτέρας δημοτικού.

Οι γονείς για να δικαιολογήσουν την πράξη τους, δήλωσαν πως ήταν αναγκασμένοι να το κάνουν εφόσον «οι δάσκαλοι δεν μαθαίνουν κάτι ουσιαστικό στα παιδιά τους».

 Αυτοκίνηση club: Είναι σπάνιο βίντεο από μουσικό club της παλιάς Αθήνας!

Σκληρό- Δείτε την στιγμή που δυο ποδηλάτες συγκρούονται στον αέρα…