Κάποιες χώρες αξίζει να τις ταξιδέψει κανείς απ’ άκρη σ’ άκρη με το τρένο.

Προκειμένου να δει την κάθε ομορφιά τους από κοντά.

Καναδάς: απέραντη ομορφιά

Από τις χώρες που πραγματικά ενδείκνυνται να τις γυρίσει κανείς με το τρένο, ο Καναδάς διαθέτει διαδρομές για κάθε γούστο, δίνοντας την ευκαιρία στους ταξιδιώτες του να απολαύσουν εικόνες φύσης, βουνά, πάγο και θάλασσα, με χρώματα διαφορετικά από το συνηθισμένο. Από τα Rocky Mountains μέχρι την ακτή και από τις λίμνες μέχρι τον πάγο της Βρετανικής Κολομβίας

scot

Σκωτία: στο δρόμο για το παραμύθι

Σαφώς μικρότερη χώρα (στο μάτι), αλλά με μεγαλειώδεις εικόνες φύσης που δύσκολα θα διαγράψετε από τη μνήμη σας –και τη μηχανή σας.Η  Σκωτία σίγουρα αποτελεί μια καλύτερη επιλογή για όσους επιθυμούν μικρότερα ταξίδια. Οι λάτρεις του Χάρι Πότερ θα λατρέψουν τη διαδρομή που περνάει από τη γέφυρα Glenfinnan από την ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά», ενώ στη Σκωτία βρίσκουμε κι ένα από τα πιο διάσημα τρένα του κόσμου, το Royal Scotsman

india

Ινδία: ταξίδι στις αντιθέσεις

Με το πιο ακριβό σιδηροδρομικό δίκτυο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες , η Ινδία αποτελεί must για όσους αγαπούν τα ταξίδια με το τρένο. Κι ενώ όλοι έχουμε δει, δυστυχώς, εικόνες με ανθρώπους στριμωγμένους στα τρένα της Ινδίας, που να κάθονται ακόμη και στην οροφή τους, υπάρχουν και οι πιο πολυτελείς επιλογές για όσους θέλουν να κάνουν ένα άνετο ταξίδι.

sibirt

Σιβηρία: με τον ξακουστό υπερσιβηρικό

Το ταξίδι με τον υπερσιβηρικό αποτελεί ένα ταξίδι-όνειρο ζωής για τους λάτρεις του τρένου και ένα από τα πιο ξακουστά ταξίδια ακόμη και γι’ αυτούς που δεν επιλέγουν τέτοιου είδους περιπέτειες. Υπάρχουν διάφορες διαδρομές που επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να επισκεφτούν χώρες τόσο διαφορετικές όσο η Μογγολία και η Κίνα. Η πλήρης διαδρομή καλύπτει περισσότερα από 9.600 χιλιόμετρα, ενώ το ταξίδι αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε από κοντά τη λίμνη Βαϊκάλη και το Ulan Bator.

japan

Ιαπωνία: σε μεγάλες ταχύτητες

Ιδανική επιλογή γι’ αυτούς που λατρεύουν τόσο τα τρένα, αλλά και την ταχύτητα, σε αυτό το ταξίδι το διάσημο Shinkansen θα αποτελέσει εμπειρία ζωής. Η Ιαπωνία είναι επίσης ό,τι πρέπει για όσους θέλουν συνέπεια στα ταξίδια τους, αλλά και εικόνες που δύσκολα θα ξανασυναντήσουν. Όπως και σε άλλες χώρες, μπορείτε να αγοράσετε πάσο και να ταξιδέψετε σε όλη τη χώρα, αλλά αν επιθυμείτε το ταξίδι με το Shinkansen.

swed

Σουηδία: σε βολικές αποστάσεις

Άλλη μια χώρα όπου η συνέπεια θα ευχαριστήσει τους πιο οργανωτικούς και τα τοπία τους πιο ονειροπόλους, η Σουηδία προσφέρει διαδρομές με εκπληκτικές εικόνες. Δοκιμάστε το ταξίδι με το Glacier Express, το οποίο ταξιδεύει από το Ζερμάτ μέχρι το Σεντ Μόριτζ σε 7 ώρες.

usa

Η.Π.Α: αντί για road trip

Μπορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες οι περισσότεροι να επιλέγουν την εξερεύνηση με το αυτοκίνητο, λίγοι όμως ξέρουν για τις υπέροχες επιλογές που δίνει το τρένο σε μια χώρα τέτοιας έκτασης. Υπάρχουν πολλές διαδρομές που θα μπορούσε να ακολουθήσει κάποιος, μια, όμως, από τις πιο διάσημες είναι με το California Zephyr, το οποίο συνδέει το Σικάγο με το Σαν Φρανσίσκο, ενώ μπορείτε ταυτόχρονα να δείτε την οροσειρά της Σιέρα Νεβάδα .

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Αφήστε το σχόλιό σας