Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε από τα πιο όμορφα και τα πιο εξωπραγματικά φαινόμενα του πλανήτη.

Γιγάντιες… φουσκάλες
Οι πίδακες, όπως όλοι ξέρουμε, εκρήγνυνται με τεράστια δύναμη. Αν, όμως τους πετύχετε λίγο πριν την «έκρηξη» θα δείτε ότι μοιάζουν με τεράστιες φουσκάλες νερού, δημιουργώντας ένα πολύ περίεργο θέαμα. Στην Ισλανδία μπορείτε να βρείτε πολλούς θεαματικούς πίδακες, όπως για παράδειγμα το διάσημο Strokkur, το οποίο «σκάει» κάθε 5 με 10 λεπτά, ενώ και στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone του Wyoming των Η.Π.Α. το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει.

Δίνες
Μπορεί να μην μοιάζουν με τις δίνες που διαβάζουμε στα παραμύθια, οι οποίες ρουφάνε ολόκληρα πλοία και τέρατα, αλλά και πάλι είναι πολύ εντυπωσιακές. Η Saltstraumen στη Νορβηγία είναι η μεγαλύτερη και δυνατότερη δίνη του κόσμου και το πιο ισχυρό παλιρροιακό ρεύμα της γης. Ακόμη κι όταν η θάλασσα φαίνεται ήρεμη, υπάρχουν επικίνδυνα ρεύματα στο βυθό της γι’ αυτό αν ποτέ βρεθείτε εκεί.

Κινούμενες… πέτρες
Οι πέτρες δεν κινούνται, σωστά; Όχι ακριβώς, τουλάχιστον στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια. Για δεκαετίες, οι πέτρες στην κοιλάδα αποτελούν τεράστιο μυστήριο για τους επιστήμονες, αφού κινούνταν μόνες τους μακριά από τις άκρες των βουνών απ’ όπου προέρχονται. Η εξήγηση που έχει δοθεί είναι ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην πτώση της θερμοκρασίας και στους κρυστάλλους που σχηματίζονται κάτω από τις πέτρες, οι οποίοι λιώνοντας τις κάνουν να γλιστράνε.

Βόρειο και Νότιο Σέλας
Όσοι έχουν δει από κοντά το ουράνιο αυτό φαινόμενο, γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται για ένα θέαμα μαγευτικό, με έντονα, λαμπερά φώτα σε νυχτερινό ουρανό. Στη Σκανδιναβία, πάνω από τον αρκτικό κύκλο, είναι το καλύτερο μέρος για να επισκεφτείτε προκειμένου να γίνετε κι εσείς θεατές αυτού του συναρπαστικού θεάματος, αλλιώς, σε κάποια μέρη της Σκωτίας . Για το Νότιο Σέλας θα πρέπει να κατευθυνθείτε στο νότιο ημισφαίριο, στη Νότια Αμερική, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και την Ανταρκτική.

Ηλιακή και σεληνιακή έκλειψη
Το Μάρτιο του 2015 πρόκειται να έχουμε μια ορατή από την Ελλάδα έκλειψη ηλίου, η οποία θα φαίνεται γενικότερα από την Ευρώπη, ενώ η έκλειψη που θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2015, θα είναι ορατή μόνο από Αφρική, Ινδία και Ανταρκτική. .

Ασυνήθιστα δέντρα
Εκ πρώτης όψεως, τα εν λόγω δέντρα μπορεί να μη δείχνουν ιδιαίτερα περίεργα. Πολλά από αυτά, όμως, έχουν περίεργα σχήματα κι ασυνήθιστα χρώματα, όπως το Rainbow Eucalyptus, το οποίο –όπως υπονοεί και το όνομα- παρουσιάζει διάφορα χρώματα στον κορμό του. Τέτοια δέντρα μπορείτε να δείτε στην Ινδονησία,και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Ιριδίζοντα σύννεφα
Παρ’ όλο που δεν είναι ακριβώς σύννεφα αφού δεν προέρχονται από υδρατμούς, αλλά από νιτρικό και σουλφουρικό οξύ, τα ιριδίζοντα σύννεφα αποτελούν ένα υπέροχο θέαμα που μπορεί να δει κάποιος κατά τη διάρκεια της ανατολής και της δύσης του ηλίου σε χώρες με χαμηλές θερμοκρασίες.Αφήστε το σχόλιό σας