,

10 φωτογραφίες που θα σας αφήσουν «κόκκαλο»….


Ο χειμώνας ήρθε βαρύς. Σε βάζουμε στο κλίμα με μερικές εικόνες από κορυφαίους φωτογράφους.

Μπορεί ο χειμώνας να άργησε φέτος (ειδικά στην Ευρώπη!), και για να μπούμε στο κλίμα μαζέψαμε τις πιο παγωμένες φωτογραφίες.

 

Αναρρίχηση σε (χειροποίητο από πάγο) κτίριο

Στο Harbin Ice Festival βλέπεις εκπληκτικά έργα τέχνης φτιαγμένα χειροποίητα από πάγο – ομοιώματα, αγάλματα, ακόμη και κτίρια. Και αν έχουν αρκετό ύψος γιατί να μην τα αναρριχηθούν κιόλας;

 

Φωτίζοντας τον πάγο

Πάγος και φως, είναι τέλειος συνδυασμός για ένα εξωπραγματικό θέαμα.

 

Σκαρφαλώνοντας τον πάγο

Η Stephanie Maureau σε ένα spot για αναρρίχηση στον πάγο κάτω από το Mer de Glace, του παγωμένου βουνού Mt Blanc

 

Biking μέσα από τον μπλε τοίχο

Δεν ξέρεις τι είναι τα “fat bikes”; Είναι ο ευκολότερος τρόπος να πας για ποδήλατο εκεί που κανονικά θα χρησιμοποιούσες μόνο πέδιλα του ski. Πού βρίσκεται αυτός ο παγωμένος καταρράκτης; Αυτό παραμένει ακόμα μυστικό.

 

Πάνω από τα σύννεφα

Ο Andrej Bargiel φτάνει στην κορυφή του “Kaspowy wierch”, ξεπερνώντας και τα σύννεφα στο Tatry. Η κατάβαση του με τα ski θα είναι σίγουρα πιο γρήγορη.


«Hanging out»

Ο Gordon McArthur ανεβάζοντας θερμοκρασία κρεμασμένος στο χιονισμένο σκηνικό, στην διάρκεια της αναρρίχησης του στο Bull River Canyon, BC, Καναδάς.

Gordon McArthur in Bull River Canyon, BC, Canada

 

Κρύα σπηλιά

Ένας ορειβάτης πάγου εξερευνεί μια πολύ κρύα και πιθανόν παλιά σπηλιά, μέσα στον παγετό.

 

Camping μέσα στο κρύο

Camping στο Manaslu του Nepal, Οκτώβριος 2014. Σε υψόμετρο 5,800 μέτρων. Κάποια μέρη στον κόσμο δεν έχουν ποτέ έλλειψη από χιόνι.

 

“Σπάζωντας τον πάγο”

Ο Pawel Karczmarczyk στο Rjukan. Το ice climbing έχει να κάνει αποκλειστικά με το αν ξέρεις να χειρίζεσαι τα εργαλεία σου. Ένα δυνατό χτύπημα με το πιολέ του και ο πάγος γεμίζει με μικρές ρωγμές.Οι βίδρες θεωρούνται από τα ευφυέστερα ζώα που υπάρχουν, δείτε στο βίντεο το γιατί!

Η αλήθεια πίσω από τις on-line φωτογραφίες. Ένα βίντεο που θα σας ανοίξει τα μάτια!