,

Γιατί τα κουμπιά στα πουκάμισα είναι αντίθετα τοποθετημένα για άντρες και γυναίκες


Στα αντρικά, τα κουμπιά είναι από τη δεξιά πλευρά, ενώ στα γυναικεία, η πλευρά των κουμπιών είναι από την αριστερή. Αλλά γιατί, μιας και η πλειονότητα των γυναικών είναι δεξιόχειρες;

Θεωρία πρώτη: Μητρότητα

Συνήθως, οι μητέρες κρατούν τα παιδιά τους με το αριστερό χέρι έτσι ώστε το δεξί, το «καλό» χέρι, να είναι ελεύθερο. Επιπλέον, για να γίνει ο θηλασμός ευκολότερος, τα κουμπιά ράβονταν στα αριστερά επιτρέποντας στις μαμάδες να τα ξεκουμπώνουν με μεγαλύτερη ευκολία.

Θεωρία δεύτερη: Ιππεύοντας στο πλάι

Τα παλαιά χρόνια, οι γυναίκες ιππείς κάθονταν συνήθως στο πλάι, από την αριστερή πλευρά του αλόγου. Δεδομένου τούτου, προκειμένου να μειώσουν την ποσότητα του αέρα που θα εισχωρούσε μέσα στα πουκάμισά τους, τα κουμπιά ράβονταν στα αριστερά.

Θεωρία τρίτη: Οι υπηρέτες

Οι αριστοκράτισσες πριν πολλές δεκαετίες πριν, δεν ντύνονταν μόνες τους αλλά με τη βοήθεια του υπηρετικού προσωπικού. Οπότε, τα κουμπιά ράβονταν στην αριστερή πλευρά προκειμένου να διευκολυνθούν οι βοηθοί τους.


Σε κάθε περίπτωση εκεί που όλες οι θεωρίες συνηγορούν είναι ότι η διαφορά στη θέση των κουμπιών μεταξύ αντρών και γυναικών είναι μια παλιά παράδοση που έχει διατηρηθεί μέχρι τις ημέρες μας.Τυφλό αγόρι ζητάει από περαστικούς να του χαλάσουν τα χρήματα του – Θα του δώσουν το σωστό ποσό;

Απίστευτη αντίδραση μικρούλας που συναντάει για πρώτη φορά μια μπαλαρίνα!