,

Μέσα στο ιστορικό ατελιέ του οίκου Louis Vuitton στο Παρίσι


Ο ιδρυτής του ομώνυμου γαλλικού οίκου Louis Vuitton, επέλεξε το 1859 την περιοχή Asnières-sur-Seine του Παρισιού ως στέγη για το ιστορικό εργαστήριο του brand. Ο 54χρονος Éric Leroux εργάζεται χρόνια για την κατασκευή θρυλικών μπαούλων του οίκου και μάλιστα το 2013 χρίστηκε Ιππότης του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών από το γαλλικό κράτος για το έργο του όλα αυτά τα χρόνια. Η στιγμή που του έμεινε χαραγμένη στη μνήμη είναι όταν ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Keith Richards, του ζήτησε να του φτιάξει μια θήκη για την κιθάρα του, για την οποία ο Leroux χρειάστηκε 6 μήνες για να ολοκληρώσει.

Το εργαστήριο του οίκου αποτελείται από 200 άριστα εκπαιδευμένους τεχνίτες που είναι υπεύθυνοι για την χειροποίητη κατασκευή των χαρακτηριστικών τσαντών του Louis Vuitton. Ο CEO του brand, Michael Burke, αναφέρει ότι παρόλο που τα μπαούλα και οι θήκες αποτελούν σύμβολο για τον οίκο, δεν έχουν πλέον την ίδια ζήτηση με παλιά. Αντιθέτως, το clutch bag Petite Malle που δημιούργησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Nicolas Ghesquière, έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις.


Οι εργασίες μέσα στο workshop είναι μοιρασμένες ανάλογα με τις αρμοδιότητες του κάθε υπαλλήλου. Υπάρχουν τεχνίτες που εργάζονται αποκλειστικά στην κοπή των δερμάτων, άλλοι είναι υπεύθυνοι για τα πλαίσια των μπαούλων και άλλοι για την συναρμολόγησή τους. Με αυτή την κατανομή στην διαδικασία της κατασκευής ο οίκος Louis Vuitton καταφέρνει να παράγει υψηλής ποιότητας τσάντες και να διατηρεί την κληρονομιά 163 χρόνων.Ψαράς έπαθε σοκ όταν είδε τι έπιασε στο καλάμι του χωρίς καν να το καταλάβει..

Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές στις Σέρρες – Δεκατέσσερις τραυματίες