,

Είναι δυνατόν αυτό το υπέροχο κτίριο να βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας; Δείτε ένα ιστορικό κτίριο να μεταμορφώνεται!


Ένα από τα ιστορικά κτίρια της Αθήνας, το Μινιόν (αν ανήκετε στις νέες γενιές μάλλον δεν θα το έχετε ακουστά), και ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της τότε Αθήνας απέκτησε νέα όψη δίνοντας χρώμα και ομορφαίνοντας το κέντρο της πόλης!

Το έργο ανήκει στον Έλληνα εικαστικό Γιάννη Κόττη και τον Όμιλο FF του οποίο το κτίριο αποτελεί ιδιοκτησία. Το εντυπωσιακό πανό, διαστάσεων 140Χ28 μέτρων, καλύπτει μία επιφάνεια 4.000 τ.μ. και είναι εμπνευσμένο από την φύση.

Ο ίδιος ο εικαστικός δήλωσε για το έργο του: «… δίνει μια δροσερή πνοή στον χώρο. Η αποτύπωση φρούτων και καρπών λειτουργεί ως αντίστιξη στο χώρο της Ομόνοιας. Είναι μια έκπληξη για τον περιπατητή…»

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Κόττη:

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα εικαστικός κύκλος ο Γιάννης Κόττης γεννήθηκε στο Κοκκώνι Κορινθίας το 1949. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου στο προκαταρκτικό έτος (1974 – 1979). Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας. Συνέχισε τις σπουδές του στη Beaux – Arts στο Παρίσι για τρία χρόνια. Από το 1982 εκθέτει στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και από το 1987 έως και σήμερα στην Γκαλερί Samy Kinge – Παρίσι.


Η νέα όψη του ιστορικού Μινιόν με έργο του εικαστικού Γιάννη Κόττη

Η νέα όψη του ιστορικού Μινιόν με έργο του εικαστικού Γιάννη Κόττη

Η νέα όψη του ιστορικού Μινιόν με έργο του εικαστικού Γιάννη Κόττη

Η νέα όψη του ιστορικού Μινιόν με έργο του εικαστικού Γιάννη ΚόττηΤο να προσπαθείς να μπεις στο μετρό του Τόκιο εν ώρα αιχμής είναι μία πάρα πολύ άσχημη ιδέα!

Χιονάνθρωποι από άλλο πλανήτη! Όταν η έμπνευση συναντάει την τρέλα!