,

Εκδρομή στα χιόνια; Δείτε τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας!


Ο κρύος και παγωμένος καιρός των γιορτών ανοίγει την όρεξη για μια εκδρομή σε χιονισμένα τοπία, γι’ αυτό κι εγώ σας μάζεψα τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας για να κάνετε την σωστή επιλογή!

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού: Μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, αυτό όμως το κάνει και από τα πιο πολυσύχναστα και ανεβάζει κάπως τις τιμές (30€ η είσοδος, 27€ αν αγοράσετε το ski pass σας online, 23€ αν έρθετε μετά το μεσημέρι).

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας: Γνωστό για τις άριστες υποδομές και την απίστευτη ποιότητα χιονιού τοποθετημένο στις πλαγιές της Πίνδου, και με τις καλύτερες τιμές( 12€ το ημερήσιο εισιτήριο τις καθημερινές, 15€ τα Σαββατοκύριακα, 12€ αν έρθετε μετά τις 13.00). 

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων: Βρίσκεται 200 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Στα συν, η πληθώρα δραστηριοτήτων που οργανώνει όπως  βραδινό σκι μέχρι πεζοπορίες στην ειδυλλιακή φύση. Οι τιμές κυμαίνονται στα  25€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και όλη την περίοδο των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου), και 15€ όλες τις υπόλοιπες μέρες. 

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν: Βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο σε σχέση με τα άλλα χιονοδρομικά, με πίστες μεγάλου πλάτους και ήπιας κλίσης. Το αρνητικό είναι πως βρίσκεται, εκεί που λέμε, στην πινέζα του χάρτη, οπότε είναι πολύ μακριά εκτός κι αν μένετε στη Βόρεια Ελλάδα(15€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, από 10€ έως 13€  τις καθημερινές). 


Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια: Με συστήματα τεχνητής χιονόπτωσης, εξασφαλίζει άριστη ποιότητα και φιλοξενεί διεθνείς αγώνες. Βέβαια, δεν βρίσκεται τόσο κοντά στην Αθήνα(Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 16€ τα Σαββατοκύριακα, και 12€ τις καθημερινές). 

Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου (στο Καρπενήσι): Εύκολα προσβάσιμο, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι, με καλή οργάνωση και πολλές δραστηριότητες. Αρκετά πολυσύχναστο με καλές τιμές(16€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, 12€ τις καθημερινές).

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου: Βρίσκεται σε απόσταση σχετικά μικρή τόσο από Αθήνα όσο και Θεσσαλονίκη, και θα έχετε και την ευκαιρία να επισκεφτείτε το υπέροχο Πήλιο. Πρόκειται για χιονοδρομικό τσέπης καθώς έχει μόλις 3 πίστες. Να το προτιμήσετε, αν είστε αρχάριος. Τιμές: 11€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, 9€ τις καθημερινές.Του έκλεψε το κινητό και την έκανε μπουχός με το σκούτερ του – Μία Kung Fu κλωτσιά όμως ήταν αρκετή για να ζητήσει έλεος!

Αστυνομικίνα από την Κένυα προκάλεσε παραμιλητό με τη…στενή στολή της!