Η σαλικίνη, το κύριο συστατικό της ασπιρίνης που καταπραΰνει τον πονοκέφαλο, μπορεί να βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες στα αμύγδαλα.

Επίσης μερικοί άνθρωποι που πάσχουν από ημικρανίες έχουν χαμηλότερα επίπεδα μαγνησίου από τους ανθρώπους που δεν έχουν.

Μελέτες δείχνουν ότι το μαγνήσιο μπορεί να μειώσει τη συχνότητα των επιθέσεων της ημικρανίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Maryland. Δεδομένου ότι τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, η κατανάλωσή τους μπορεί να σταματήσει τον πονοκέφαλο!

Δοκιμάστε το! Την επόμενη φορά που θα πονάει το κεφάλι σας, φάτε μια χούφτα από αμύγδαλα (10 περίπου) που ισοδυναμούν με μία ασπιρίνη.