Τα έμβρυα βρέθηκαν μέσα στο νεογέννητο μεταξύ ήπαρ και νεφρού, και ήταν συνδεδεμένα με τον ομφάλιο λώρο.

Αυτή είναι μία είδηση που η ιδέα μίας εγκυμοσύνης έχει πάει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.  Ένα μωρό που γεννήθηκε πρόσφατα στο Χονγκ Κονγκ κατά την γέννησή του, βρέθηκε να είναι ήδη έγκυος  στα δίδυμα αδέρφια του, όπως αναφέρει η LiveScience.

Οι γιατροί λένε ότι η παράξενη αυτή κατάσταση είναι ένα παράδειγμα μιας εξαιρετικά σπάνιας αναπτυξιακής ανωμαλίας που ονομάζεται fetus-in-fetu, όπου ένα μικροσκοπικό έμβρυο (ή έμβρυα) αναπτύσσει νέα μέσα στο σώμα του. Δεν είναι εντελώς σαφές τι προκαλεί, αλλά πιστεύεται πως συμβαίνει σε περίπου 1 στις 500.000 γέννες.

Αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τυπικά κατηγοριοποιεί τα έμβρυα που μεγαλώνουν μέσα από τα βρέφη σε όγκους, αυτή η κατάσταση διαφέρει. Και τα δύο μικροσκοπικά έμβρυα βρέθηκαν μεταξύ συκώτι του κοριτσιού και νεφρού, και το καθένα από αυτά συνδέονται με τον ομφάλιο λώρο, ο οποίος  συνδέεται με μια μάζα που μοιάζει με πλακούντα στην κοιλιά του μωρού. Τα έμβρυα ήταν ανίκανα να αναπτυχθούν και αυτό οφείλεται στη μη φυσιολογική τους κατάσταση – και προφανώς το κοριτσάκι δεν θα ήταν σε θέση να τα φέρει εις πέρας.

Πιστεύεται ότι το μωρό ξεκίνησε ως ένα από τα τρίδυμα, αλλά για κάποιο λόγο τα δύο υπανάπτυκτα έμβρυα απορροφήθηκαν από το σώμα του παιδιού. Έτσι, οι γιατροί υποθέτουν ότι τα δύο μικροσκοπικά έμβρυα είναι στην πραγματικότητα τα αδέλφια του κοριτσιού.

Ακολουθήστε μας!

Αφήστε το σχόλιό σας