Δύο άνδρες, και οι δύο σοβαρά άρρωστοι, έμεναν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. O ένας, του οποίου το κρεβάτι ήταν δίπλα στο μοναδικό παράθυρο που είχε το δωμάτιο, είχε πρόβλημα με τους πνεύμονες του, ο άλλος ήταν τυφλός.

Οι δύο άντρες μιλούσαν ώρες ατελείωτες. Κάθε απόγευμα,  ο άνδρας που ήταν δίπλα στο παράθυρο περνούσε την ώρα του περιγράφοντας στον συγκάτοικό του όλα όσα έβλεπε έξω από το παράθυρο. Ο τυφλός άντρας άρχιζε να χει μέσα από τις περιγραφές του.

Έξω από το παράθυρο έβλεπε ένα πάρκο με μια όμορφη λιμνούλα. Πάπιες και κύκνοι που έπαιζαν στα νερά ενώ μικρά παιδιά αρμένιζαν τα καραβάκια τους. Ερωτευμένοι νέοι περπατούσαν χέρι-χέρι ανάμεσα σε κάθε χρώματος λουλούδια και μια ωραία θέα αχνοφαινόταν στο βάθος.

Καθώς ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραφε όλο αυτό το θεσπέσιο θέαμα με λεπτομέρεια, ο άνδρας ο οποίος δεν μπορούσε να δει, έκλεινε τα μάτια του και φανταζόταν το γραφικό σκηνικό.

Ένα ζεστό απόγευμα ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραφε μία παρέλαση που περνούσε.

Αν και ο άλλος άνδρας δεν μπορούσε να ακούσει τη φιλαρμονική – μπορούσε να τη δει. Με τα μάτια του μυαλού του καθώς ο κύριος δίπλα στο παράθυρο το περιέγραφε πολύ παραστατικά.

Ο καιρός πέρναγε και δυστυχώς ο άντρας δίπλα στο παράθυρο απεβίωσε.

Όταν ο τυφλός άντρας ρώτησε την νοσοκόμα να του πει τι βλέπει έξω από το παράθυρο η απάντηση της δεν είχε καμία σχέση με αυτά που του έλεγε ο φίλος του. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και τελικά κατάφερε να δει έξω από το παράθυρο αλλά δυστυχώς συνειδητοποίησε πως η νοσκόμα είχε δίκιο.

 Αφήστε το σχόλιό σας