,

Το σύνδρομο της ωραίας κοιμωμένης – 22χρονη κοιμάται 22 ώρες την ημέρα


Πριν από πέντε χρόνια, μια νύχτα του Νοεμβρίου, η 17χρονη τότε Μπεθ Γκούντιερ έπεσε για ύπνο. Πέρασαν έξι μήνες μέχρι να μπορέσει να ξυπνήσει κανονικά.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από το σύνδρομο Kleine-Levin, γνωστό και ως σύνδρομο της «Ωραίας Κοιμωμένης». Πρόκειται για μια νευρολογική διαταραχή που συνήθως εμφανίζεται στην ηλικία της εφηβείας και προκαλεί στον ασθενή συνεχή ύπνο που μπορεί να διαρκέσει ακόμα και είκοσι δύο ώρες την ημέρα.

Η Μπεθ είχε ξεκινήσει της σπουδές τις στην παιδική ψυχολογία στο κολέγιο σηκώνονταν μόνο για να φάει λίγο φαγητό και για να πάει στο μπάνιο.

Σύμφωνα με την μητέρα της που άφησε τη δουλειά της για προσέχει την κόρη της η Μπέθ τα τελευταία πέντε χρόνια περνάει στο κρεβάτι το 75% του χρόνου της. Δεν μπορεί να βγει έξω και να συνεχίσει τις σπουδές της. Το πρόβλημα είναι ότι ο ασθενής ακόμα και τις δύο ώρες που δεν κοιμάται βρίσκεται σε μία κατάσταση σύγχυσης που με δυσκολία μπορεί να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από το όνειρο και χρειάζεται 24ωρη φροντίδα.

beth-2

Πάνω από 100 νέοι άνθρωποι στη Βρετανία νοσούν αυτή τη στιγμή από το σύνδρομο του KLS. Λίγα είναι γνωστά για το τι προκαλεί τη διαταραχή και ακόμα λιγότερα για το πως το «σύνδρομο της ωραίας κοιμωμένης» μπορεί να θεραπευτεί.


Αυτό που γνωρίζουν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είναι ότι η διαταραχή πλήττει κυρίως τους εφήβους -ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 16 έτη-και διαρκεί περίπου 13 χρόνια, καταστρέφοντας τα πιο παραγωγικά χρόνια των νεαρών ατόμων και κάθε ελπίδα για επαγγελματική σταδιοδρομία.

Εδώ και δυόμιση μήνες η Μπεθ βρίσκεται σε «νάρκη». Οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, δυνατός θόρυβος ή ερεθίσματα από το περιβάλλον δεν μπορούν να την ξυπνήσουν και περνάει τη ζωή της μεταξύ κρεβατιού και καναπέ.

«Μπορεί να ξυπνήσει αύριο και τότε ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για να καλύψει όλα όσα δεν έζησε ενώ κοιμόταν. Θέλει να δει τους φίλους της να φτιάξει τα μαλλιά της. Κανείς δεν ξέρει πότε θα εκδηλωθεί και πάλι το σύνδρομο και θα πέσει για ύπνο» δηλώνει η μητέρα της στη Daily Mail.Γνωρίστε το χωριό στην Ελλάδα όπου επικοινωνούν με σφυρίγματα!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ που όλοι οι γονείς πρέπει να δουν: Πόσο εύκολα ένας παιδόφιλος μπορεί να προσεγγίσει ανήλικο;