,

Η συγκινητική έκκληση ενός πατέρα φωτογραφίζοντας τον καρκίνο της κόρης του!


Ο φωτογράφος Andy Whelan απαθανάτισε με ένα μόνο κλικ την πιο «σκληρή» εικόνα του καρκίνου μέσα από την κορούλα του, Τζέσικα που έδινε μάχη για τη ζωή της!

Το πιο δύσκολο πορτρέτο γι’ αυτόν τραβήχτηκε λίγες μέρες αφότου το ιατρικό προσωπικό τον ενημέρωσε πως η κόρη του έχει 4 βδομάδες ζωής! Δυστυχώς η Τζέσικα έχασε τον πόλεμο με το νευροβλάστωμα σε 4ο στάδιο.

 

Στην εικόνα που θα δείτε το μικρό πλάσμα παλεύει με τον πόνο και ο πατέρας της σχολιάζει μέσω της ανάρτησης της φωτογραφίας στο facebook του: Οι φλέβες του μωρού μου διακρίνονται κάτω από το δέρμα της, ένα μόνο δάκρυ κυλά στο μάγουλό της, το σώμα της σφίγγεται και το πρόσωπό της παραμορφώνεται από τον πόνο. Με τη φωτογραφία αυτή δεν θέλω να προσβάλω ή να ενοχλήσω κανέναν. Ίσως βλέποντάς την κάποιοι άνθρωποι να καταλάβουν πόσο εφιαλτικός είναι ο παιδικός καρκίνος και ίσως οι ίδιοι άνθρωποι να μπορέσουν να κάνουν κάτι στο μέλλον, ώστε κανένα παιδί να μη χρειάζεται να βιώνει τέτοιον πόνο και κανένας γονιός να μην αναγκάζεται να βλέπει το ίδιο του το αίμα και την σάρκα να διαλύονται καθημερινά!

Ενώ συνεχίζει λέγοντας: Αυτό το θέαμα που βλέπετε δεν είναι σπάνιο για την οικογένεια μας. Αυτό είναι πλέον μια οικεία εικόνα που βλέπουμε κανονικά μέρα και νύχτα, η συχνότητα είναι πλέον μεγαλύτερη. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου. Πριν από λίγες μέρες μας είπαν ότι έχει μόνο λίγες εβδομάδες ζωής. Αυτή τη στιγμή ως γονείς δεν μπορούμε να της προσφέρουμε καμία βοήθεια. Η Τζέσικα μας σπρώχνει μακριά, ο πόνος της την οδηγεί στη μοναξιά. Ζητάω συγχώρεση μόνο απ’ όσους γνωρίζουν την Τζέσικα, κατανοώ ότι αυτή η φωτογραφία είναι πολύ δύσκολο να την κοιτάξουν και ακόμα δυσκολότερο να την δεχθούν… Δεν χρωστάω όμως καμία συγγνώμη σε όσους δεν την γνωρίζουν. Πριν τη διάγνωσή της ήμουν και εγώ ένας από τους αδαείς ως προς τη σκοτεινιά του παιδικού καρκίνου, δεν είχα ιδέα την κόλαση που φέρνει.. ‘Δεν θα συμβεί σε εμάς!’ πιστεύαμε. Τώρα δίνω στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας το σεβασμό που του αναλογεί, καθώς βλέπω πόσα πολλά παιδιά υποφέρουν την ίδια μοίρα και πόσες οικογένειες διαλύονται! 


Κλείνει δηλώνοντας: Αν αυτή η φωτογραφία εξυπηρετεί έναν σκοπό αυτός είναι να κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται διπλά αυτό το κακό και να λαμβάνουν υπόψη τι κάνει σε ένα παιδί. Πρέπει να γίνουν έρευνες, να βρεθούν θεραπείες- αυτό το πράγμα το επιτρέπουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ, σαν ένας συντετριμμένος πατέρας, είναι πολύ αργά για την κόρη μου, αλλά ο παιδικός καρκίνος πρέπει να θεραπευθεί. Καμία οικογένεια δεν θα έπρεπε να περνάει αυτήν την κόλαση!Η τρομακτική στιγμή που πεινασμένα φίδια κατασπαράζουν ένα ιγκουάνα!

Έμαθε ότι τρώει το κέρατο της αρκούδας και η αντίδρασή της ήταν όλα τα λεφτά!