,

Πλασματάκι με υδροκεφαλία υπερνικά την κατάσταση του και καταφέρνει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή!


Όταν η Jillian Hartman ανακάλυψε ότι πρόκειται να φέρει στο κόσμο ένα πλασματάκι, έπλεε σε πέλαγα ευτυχίας. Στη συνέχεια όμως, κατά τη διάρκεια μιας ρουτίνας τσεκάπ, η ευτυχία της Hartman μετατράπηκε σε ανησυχία, όταν οι γιατροί της είπαν ότι το μωρό της, ο Robert, είχε διαγνωστεί με υδροκεφαλία.

01

 

Να σημειώσουμε πως η υδροκεφαλία πρόκειται για μια κατάσταση  του εγκεφάλου που χαρακτηρίζεται από παθολογική συγκέντρωση εγκεφαλονωτιαίου υγρού (ΕΝΥ). Το μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων υδροκεφαλίας συναντάται στην παιδική ηλικία.  Η ανάπτυξη υδροκεφαλίας που δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα μπορεί να έχει τραγικές επιπτώσεις στην υγεία και την ανάπτυξη ενός παιδιού. Η αύξηση της ενδοκράνιας πίεσης μπορεί να απειλήσει άμεσα τη ζωή του παιδιού και να απαιτεί επείγουσα νευροχειρουργική αντιμετώπιση.

Αφού ενημέρωσαν την μητέρα για την κατάσταση, οι γιατροί πρότειναν στη Jillian να τερματίσει την εγκυμοσύνη της. Οι γιατροί ενημέρωσαν την Jillian ότι ακόμα και αν ο Robert κατάφερνε να επιβιώσει κατά τη διάρκεια του τοκετού, δεν θα είχε καλή ποιότητα ζωής!

Παρόλα αυτά η μητέρα μαζί με την υποστήριξη των αγαπημένων της προσώπων αψήφησε τα λόγια των γιατρών και θέλησε να φέρει στη ζωή το υπέροχο αυτό πλάσμα.

03

jillian_hartman_robert_hydrocephalus_featured


 

Έξι χρόνια αργότερα, ο Robert πάει στην πρώτη τάξη και είναι υγιής. Είναι ευφυής, κοινωνικός και αγαπάει τη μουσική. Αν και ο Robert πάσχει από κάποιες αναπτυξιακές καθυστερήσεις, η μητέρα του λέει ότι είναι σε θέση να διαβάσει και να μετρήσει. Ο Robert ξέρει επίσης όλα τα ζώα, τα σχήματα και τα χρώματα.

06

Ο Robert έχει υποστεί αμέτρητα χειρουργεία. Μετά από δύο διαφορετικά κράνη για να βοηθηθεί να αναμορφώσει το κεφάλι του, ο Robert συνεχίζει να κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο.

Σήμερα η μητέρα του δηλώνει: Ο Robert έχει μια αναπηρική καρέκλα. Είναι πολύ ισχυρογνώμων και θέλει να κινηθεί μόνος την καρέκλα. Απογοητεύεται έντονα όταν οι άλλοι προσπαθούν να την κινήσουν.

Εμείς δεν μένει παρά να συγχαρούμε αυτή την άξια μητέρα που παρά τα σκληρά λόγια των γιατρών αποφάσισε να δώσει ζωή σ’ αυτό το αγγελούδι και να του δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσει τον κόσμο και να τον ομορφύνει με την παρουσία του!Πήρες τη θέση ενός τζιπ; Τώρα θα δεις τι θα πάθεις!

Καθηγητής τσιτσιδώνεται εν ώρα μαθήματος!