Αγωγή ενός εκατομμυρίου δολαρίων για κανιβαλισμό κατέθεσε η οικογένεια του 22χρονου Ezequiel Cordoba τον οποίο, όπως υποστηρίζουν, έφαγε ο 36χρονος Salvador Alvarenga για να επιζήσει μετά από την 15μηνη περιπέτειά τους στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η υπόθεση των δύο ναυαγών είχε συγκλονίσει τον κόσμο, όταν ο πρώτος βρέθηκε ζωντανός στο νησάκι Tile στα Νησιά Μάρσαλ μετά από 15 μήνες περιπλάνηση στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι δυο τους είχαν ξεκινήσει για μια ήσυχη μέρα ψαρέματος το Νοέμβριο του 2012, όμως η ξαφνική κακοκαιρία οδήγησε το σκάφος τους στα ανοιχτά, χωρίς δυνατότητα να επιστρέψουν.

Κατάφεραν να ζήσουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τρώγοντας ψάρια και πίνοντας το αίμα από θαλάσσιες χελώνες και τα ούρα τους.

Κάποια στιγμή όμως ο 22χρονος έπαθε κατάθλιψη καθώς δε συμμεριζόταν την αποφασιστικότητα του Alvarenga να μείνουν ζωντανοί. Αρνήθηκε την τροφή και μετά πέθανε.

Η μέχρι σήμερα εκδοχή της ιστορίας, λέει ότι ο Alvarenga κράτησε το πτώμα για έξι μέρες πάνω στη βάρκα πριν το πετάξει για να απελευθερωθεί από το φορτίο.

Ο δικηγόρος του 36χρονου δήλωσε ότι η αγωγή έρχεται σε ένα πολύ ύποπτο χρονικό σημείο, λίγες ημέρες μετά από την δημοσίευση ενός βιβλίου με την περιπέτεια του ναυαγού.

Μιλώντας στην El Diario de Hoy υποστηρίζει ότι η οικογένεια του 22χρονου θέλει να πάρει κάποια από τα χρήματα των δικαιωμάτων που θα κερδίσει ο Alvarenga πουλώντας την ιστορία του. Πάντως όπως υποστήριξε τα χρήματα που βγάζει από το βιβλίο δεν είναι και τόσο πολλά που να δικαιολογούν μια τέτοια κατηγορία εναντίον του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

loading...