,

Νικητές των λαχείων στην Κίνα εμφανίζονται με στολές και μάσκες, μια παράδοση που κρατάει 25 χρόνια


Ένας άνδρας από την Κίνα έγινε πρώτο θέμα στην χώρα του, όχι μόνο επειδή κέρδισε εκατομμύρια γιεν χάρη στο τυχερό λαχείο που είχε, αλλά και για το παράξενο κοστούμι που επέλεξε να φορέσει όταν πήγε να παραλάβει το βραβείο του. Φαίνεται ότι ο λόγος της εκκεντρικής του εμφάνισης, ήταν ο φόβος του μήπως και αναγνωριστεί από τον κόσμο, για αυτό και αποφάσισε να ντυθεί σαν τον δημοφιλή χαρακτήρα της Disney, Baymax. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο περίπου 40χρονος – όπως υπολογίζεται η ηλικία του – κέρδισε 170 εκατομμύρια γιεν, σχεδόν 27 εκατομμύρια δολάρια δηλαδή και υπεύθυνη για το παράξενο κοστούμι του, ήταν η γυναίκα του, η οποία τον ανάγκασε να το φορέσει φοβούμενη ότι οι παλιοί τους φίλοι, αλλά και οι «χαμένοι» και μακρινοί τους συγγενείς πιθανότατα να εμφανίζονταν με σκοπό να ζητήσουν ένα μερίδιο από τα κέρδη τους.

Δυστυχώς όμως, κανένα κοστούμι δεν μπορεί να τον προφυλάξει από το να πληρώσει 20% φορολογία, κάτι που σε μετάφραση σημαίνει ότι θα επιστρέψει στο κράτος περίπου 34 εκατομμύρια γιεν. Όμως αυτός ο άντρας δεν είναι ο πρώτος που υιοθέτησε μεταμφίεση προκειμένου να λάβει χρηματικό έπαθλο, καθώς πολλοί Κινέζοι που τυχαίνει να βρεθούν στην ίδια θέση, θέλουν να προστατεύσουν την ταυτότητα τους για να μη γίνουν λεία ληστών και συγγενών. Επομένως, συχνά εμφανίζονται με στολές και μάσκες σούπερ ηρώων.


Μάλιστα, η συγκεκριμένη παράδοση κρατάει εδώ και 25 χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2014, ένας άντρας από την επαρχία Σανξί, παρέλαβε το έπαθλο των 520 εκατομμυρίων γιεν (85 εκατομμύρια δολάρια), φορώντας τη στολή μιας κίτρινης αρκούδας και εμφανίστηκε έτσι και στη συνέντευξη τύπου που έγινε μετά. Σε αντίθεση βέβαια με τον κύριο που ντύθηκε Baymax, αυτός ο τύπος είπε ότι κάθε χρόνο ξοδεύει περίπου 20.000-30.000 γιεν σε λαχεία και τελικά αυτά τον αντάμειψαν, αφού κέρδισε το τρίτο μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία της Κίνας. Τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς, ένας άλλος άντρας με στολή Mickey Mouse παρέλαβε 398 εκατομμύρια γιεν, ενώ ένας άλλος ντυμένος πάντα παρέλαβε το τζακ ποτ των 565 εκατομμυρίων γιεν το 2011.  Χιλιάδες είναι οι φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα της Κίνας με άλλους νικητές να φοράνε μάσκες από πάρτι γενεθλίων, από νίτζα, ακόμα και από τον Μπάτμαν.Απίθανο: Ολόκληρο χωριό έπινε νερό με…. μαριχουάvα

Το μπούστo της Όλγα Λαφαζάνη δεν άντεξε και «ξεχείλισε»