,

Μάθετε την ιστορία της μικρής Μερσέντες που έδωσε το όνομά της στα διάσημα πολυτελή αυτοκίνητα!


Ο Καρλ Μπενζ γεννήθηκε το 1844. Ο πατέρας του εργαζόταν ως μηχανοδηγός και πέθανε από πνευμονία, όταν ο Καρλ ήταν σε μικρή ηλικία. Ο Μπενζ ήταν καλός μαθητής και σπούδασε μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης. Σε ηλικία 26 ετών δημιούργησε τη δική του εταιρεία και άρχισε να σχεδιάζει μεταλλικές κατασκευές. Αρχικά κατασκεύασε όλους τους μηχανισμούς που χρειαζόταν το καινούργιο όχημα το οποίο ονειρευόταν να φτιάξει. Αργότερα, εγκατέλειψε την πρώτη εταιρεία και δημιούργησε μια άλλη μαζί με τους Μαξ Ροζ Φρίντριχ και Βίλχελμ Έμπλινγκερ. Την ονόμασαν «Benz & Cie».

Τπ αυτοκίνητο που χρηιμοποίησε το 1888 η γυναίκα του Μπενζ για να κάνει το πρώτο της ταξίδι. Μετά την κατασκευή και την παρουσίαση του πρώτου αυτοκινήτου, η εταιρεία σημείωσε μεγάλη άνοδο. Το 1899 είχαν παραγγελίες 572 οχημάτων ενώ το 1904 κατασκεύασαν 3.480 οχήματα. Μέσα σε λίγο διάστημα ξεκίνησαν και τις εξαγωγές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Αργότερα, ο Καρλ δημιούργησε μια νέα εταιρεία με τους γιους του. Το 1926, μετά την οικονομική κρίση που έπληξε την Γερμανία, συγχωνεύτηκε με την εταιρεία του Γκότλιμπ Νταίμλερ που ονομάστηκε Daimler – Benz. Τότε, δημιουργήθηκε το σήμα με το αστέρι που συμβόλιζε την κυριαρχία της Mercedes σε γη, νερό και αέρα και κυκλοφόρησαν τα αυτοκίνητα «Mercedes- Benz».Mercedes Simplex είχε κινητήρα 5.319 κυβικών με απόδοση 40 ίππων, και μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 75 χιλιομέτρων την ώρα«Mercedes» ονομάζονταν ήδη από τις αρχές του περασμένου αιώνα, τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα της εταιρείας του Νταίμλερ, τα οποία είχαν κατασκευαστεί για τον Αυστριακό επιχειρηματία Εμίλ Γέλινεκ. Ο Γέλινεκ είχε παραγγείλει 36 αυτοκίνητα, συνολικής αξίας 550.000 χρυσών μάρκων για να τα μεταπωλήσει στο εξωτερικό, θέτοντας ως όρο όλα τα μοντέλα να πάρουν το όνομα της κόρης του, η οποία ονομαζόταν Μερσέντες. Η επιθυμία του εκπληρώθηκε και το πρώτο μοντέλο Mercedes Simplex κυκλοφόρησε το 1902….


Η "Mercedes" είχε γεννηθεί το 1889 στη ΒιέννηΗ Μερσέντες ήταν η τρίτη κόρη του Γέλινεκ, ο οποίος στην έκθεση αυτοκινήτων του Παρισιού το 1901 είχε δίπλα από τα αυτοκίνητα μια μεγάλη φωτογραφία της. Η Μερσέντες πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στη Βιέννη και το 1909 παντρεύτηκε στη Νίκαια της Γαλλίας έναν άντρα αριστοκρατικής καταγωγής. Απέκτησε δύο παιδιά και ζούσε πλουσιοπάροχα μεταξύ Γαλλίας και Αυστρίας. Το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου κατέστρεψε οικονομικά  την οικογένεια. Ο πατέρας της θεωρήθηκε κατάσκοπος των Γερμανών. Τον συνέλαβαν και κατάσχεσαν όλη του την περιουσία στη Γαλλία. Η Μερσέντες αναγκάστηκε να ζητιανεύει στους δρόμους για να επιβιώσει και αργότερα εγκατέλειψε τον άντρα και τα παιδιά της. Αργότερα, παντρεύτηκε έναν φτωχό γλύπτη και πέθανε το 1929 σε ηλικία 39 ετών από  καρκίνο. Την ίδια xρονιά πέθανε και ο Καρλ Μπενζ, ο οποίος ήταν πια 84 ετών. Η εταιρεία του συνέχισε την ανοδική πορεία με αποκορύφωμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πλέον εκτός από αυτοκίνητα κατασκεύαζε αεροσκάφη,  κινητήρες υποβρυχίων και μηχανισμούς για όπλα. Τα εργοστάσια της επανδρώθηκαν με κρατούμενους από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι οποίοι εργάζονταν 18 ώρες την ημέρα υπό άθλιες συνθήκες. Πολλοί εξ αυτών πέθαιναν από την πείνα και τις κακουχίες. Μετά τον πόλεμο, τα μοντέλα της Mercedes εξελίχθηκαν και σήμερα θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πολυτελών αυτοκινήτων!

ΠΗΓΗ: mixanitouxronou.grΈνα συγκλονιστικό μήνυμα που πρέπει να δείτε όσοι έχετε γιους: Αφήστε τους να κλάψουν!

Τυπάρα κατάφερε να κλέψει κουβά με χρυσό μπροστά στα μάτια των περαστικών!