Η 36χρονη Rachel Warman από τη Βρετανία, μητέρα δύο παιδιών υπήρξε τόσο εξαρτημένη από τα ναρκωτικά που χρησιμοποιούσε τα επιδόματα που έπαιρνε για το πρώτο της παιδί για να αγοράζει τις δόσεις της, ακόμα και στη δεύτερη εγκυμοσύνη της.

Η γέννηση της δεύτερης κόρης της και η αγωνία της να μην τη χάσει, την ώθησαν να μείνει μακριά από την ουσία που της κατέστρεφε τη ζωή και να προσπαθήσει να γίνει μια πραγματικά καλή μητέρα.

Παρά το δύσκολο ξεκίνημά της στη ζωή η μικρή Mia γεννήθηκε υγιής πριν από 19 μήνες και η Warman λέει πως το δέσιμο που ένιωσε αμέσως μαζί της ήταν η «σπρωξιά» που χρειαζόταν για να δει τη ζωή της με άλλο μάτι. Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει τη Rachel πως αν το μωρό γεννιόταν με σύνδρομο στέρησης θα της το έπαιρναν.

Με τη βοήθεια της μητέρας της η 36χρονη τα κατάφερε και είναι πλέον «καθαρή» εδώ και 19 μήνες.

«Όλα δείχνουν πόσο χαμηλά είχα βουλιάξει με τον εθισμό μου στην ηρωίνη, χρησιμοποιούσα ακόμα και τα λεφτά από το επίδομα παιδιού για να πάρω ναρκωτικά. Ο μπαμπάς μου έπρεπε να μου παίρνει την κάρτα αναλήψεων για να με εμποδίσει από το να ξοδεύω τα λεφτά σε ναρκωτικά», περιγράφει η Rachel.

«Έφτασαν να δίνω έως 95 ευρώ τη μέρα για την ηρωίνη μου, ξόδευα σε αυτήν όλα μου τα λεφτά. Αλλά όταν γεννήθηκε η μία ξέσπασα σε κλάματα και δεν μπορούσε να σταματήσω, ανησυχούσα πάρα πολύ».

«Ήξερα πως αν γεννηθεί με στερητικά η πρόνοια θα μου την έπαιρνε. Στο μαιευτήριο η Mia γεννήθηκε με χαμηλό βάρος που δεν αυξανόταν, δεν μπορούσε να θηλάσει, εμφάνισε και ίκτερο. Δεν το πίστευα πως έπαιρνα ναρκωτικά στην εγκυμοσύνη μου ήμουν αποφασισμένη να μην τη χάσω».

Η 36χρονη λέει πως ο εθισμός της άρχισε στην εφηβεία της, όταν έμπλεξε με τις λάθος παρέες και ερωτεύτηκε ένα αγόρι που ήταν ήδη χρήστης. «Είπα να δοκιμάσω για να δω τι βίωνε εκείνος αλλά ήταν λάθος, από εκείνο το σημείο άρχισε η κατρακύλα μου», συνεχίζει.

«Δεν έχω πάρει ηρωίνη από τότε που γεννήθηκε η Mia και αποδεικνύω κάθε εβδομάδα πως είμαι καθαρή. Μου έκαναν εξετάσεις δύο φορές την εβδομάδα στην αρχή αλλά πλέον δεν χρειάζεται να κάνω τόσο συχνά. Το κάνω όμως για να δείξω στους φίλους και την οικογένειά μου πως δεν παίρνω πια ναρκωτικά», λέει.

111

1111

 

111111

 

111111111

111111111111

1111111111111

2222222Αφήστε το σχόλιό σας