Το τραγούδι «Happy Birthday to you» ακούγεται σε πάρτι γενεθλίων, σχεδόν, σε όλο τον κόσμο, σε αγγλόφωνες και όχι μόνο χώρες. Το γνωστό σε όλους τραγούδι, έχει και αυτό τη δική του, ενδιαφέρουσα ιστορία. Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες (1998), το «Happy Birthday» είναι το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι στην αγγλική γλώσσα, μετά το «For He’s a Jolly good Fellow».

Η μελωδία του γράφτηκε στα τέλη του 19ου , το 1803, αιώνα από δυο αδελφές, τις Patty Hill και Mildred J. Hill, για το τραγουδάκι τους «Good Morning To All». Η Patty ήταν διευθύντρια ενός νηπιαγωγείου στο Λουισβιλ στο Κεντάκι των ΗΠΑ και ανέπτυσσε μια σειρά από διάφορες μεθόδους διδασκαλίας, ενώ η Mildred ήταν πιανίστρια και συνθέτης. Οι δυο γυναίκες, έγραψαν το «Good Morning to All», με εύκολους και χαρούμενους στίχους, προκειμένου τα παιδιά να το τραγουδούν με ευκολία.

Οι στίχοι του «Good Morning to All»:

Good morning to you,

Good morning to you,

Good morning, dear children.

Good morning to all.

Η μελωδία και οι στίχου του «Happy Birthday to You», εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έντυπη μορφή το 1912. Σε κανένα από αυτές τις πρώτες εμφανίσεις, δεν γινόταν αναφορά για πνευματικά δικαιώματα ενώ σύμφωνα με το BBC, το 1935 η εταιρεία Summy, ανέφερε ότι οι κύριοι κληρονόμοι των πνευματικών δικαιωμάτων ήταν οι συγγραφείς R.R. Forman και Preston Ware Orem. Τ

ο 1988, η Warner αγόρασε την εταιρεία έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων, με την αξία του «Happy Birthday» να υπολογίζεται στα 5 εκατομμύρια δολάρια.

happy

happy2Αφήστε το σχόλιό σας