Πριν από ένα χρόνο η Malin Stenberg έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό μετά από μεταμόσχευση μήτρας.

«Είναι ένα φανταστικό συναίσθημα. Και μόνο το γεγονός πως έχω την ευκαιρία να ζω με αυτό το υγιές και ζωηρό παιδί, είναι πανέμορφο. Είμαστε πολύ, πολύ ευτυχισμένοι», δήλωσε στην Daily Mail.

Η 37χρονη με καταγωγή από τη Σουηδίσ, που γεννήθηκε χωρίς μήτρα έλαβε μέρος σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ στο πλαίσιο του οποίου σε εννέα γυναίκες έγινε μεταμόσχευση μήτρας από μητέρες, αδελφές και φίλες.

Ο Vincent γεννήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και είναι το πρώτο από τέσσερα παιδιά που γεννήθηκαν ύστερα από μεταμόσχευση μήτρας.

Οι περισσότερες γυναίκες που συμμετείχαν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα έλαβαν μήτρες από συγγενείς τους ενώ η δότρια της Stenberg ήταν η 61χρονη οικογενειακή φίλη Ewa Rosen.

«Είναι απίστευτη. Χωρίς κανένα όφελος, καμία πληρωμή, μόνο από καλή θέληση δώρισε τη μήτρα της. Είναι η νονά του Vincent και έχουμε πολύ στενή σχέση», λέει η Malin και συμπληρώνει: «Τον αποκαλεί το 7ο θαύμα της επειδή έχει δύο δικά της παιδιά και τέσσερα εγγόνια».

Πέρασε ένας χρόνος μέχρι η Malin Stenberg να αποκαλύψει την ταυτότητα της.

 

mi-2_3

mi-3_0

mi-4_0

mi-5_0Αφήστε το σχόλιό σας