,

Φωτογραφίες που θα σας αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο


Αν μια εικόνα είναι 1000 λέξεις, τότε αυτές οι φωτογραφίες έχουν πολλά να πουν. Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και ο θεατής ζει μια προσωπική εμπειρία με καθεμιά από τις παρακάτω φωτογραφίες.

Αυτό που δεν μπορούμε να πούμε με τις λέξεις, περνάει με κάποιο τρόπο όταν βλέπουμε τα μάτια των ανθρώπων στις φωτογραφίες και θα σας αφήσουν μια εντύπωση που δεν θα ξεχάσετε εύκολα!

 

Η 13χρονη Omayra Sanchez από την Κολομβία παγιδεύτηκε κάτω από τα ερείπια μετά από μια έκρηξη ηφαιστείου το 1985. Ήταν παγιδευμένη για 3 μέρες και τελικά πέθανε, αλλά όχι πριν βγει αυτή η φωτογραφία.

3

Μετά την κατάργηση του φυλετικού διαχωρισμού στο Little Rock Central High School το 1957, η Elizabeth Ann Eckford φαίνεται να δέχεται λεκτική επίθεση από ένα άγριο πλήθος. Η απέχθεια είναι εμφανής στα μάτια τους.

4

Ο Joseph Goebbels ήταν πολιτικός στην ναζιστική Γερμανία. Συμπεριφέρθηκε στον φωτογράφο με σεβασμό, αλλά δεν γνώριζε ότι εκείνος ήταν Εβραίος. Τράβηξε την φωτογραφία τη στιγμή που το έμαθε ο Goebbels.

5

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε τη στιγμή που ο Harold Whittles φόρεσε το νέο του ακουστικό. Η έκφραση στο πρόσωπο του είναι ανεκτίμητη.

6

Όταν μια ατομική βόμβα έπεσε στην Χιροσίμα το 1945, 129.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν. Αυτό το αγοράκι επέζησε, αλλά έχασε την όραση του.

7

Αυτός ο αιχμάλωτος πολέμου απελευθερώθηκε από τους συμμάχους το 1945 στην Γερμανία, αλλά η επίδραση της σωματικής και συναισθηματικής εξάντλησης φαίνεται ξεκάθαρα στα μάτια του.

8

Αν και πολλά παιδιά διατηρούν την αθωότητα τους για χρόνια, αυτός ο 8χρονος Σύριος επαναστάτης και πολεμιστής έχασε την δική του πριν καιρό. Οπλισμένο με ένα ΑΚ-47 και καπνίζοντας ένα τσιγάρο, τα μάτια αυτού του παιδιού έχουν δει πιο πολλά από τους περισσότερους μας.

9

Αυτή είναι η 18χρνη Bibi Aisha. Όταν ήταν 14, την έδωσαν σε έναν πολεμιστή ταλιμπάν. Απέδρασε, αλλά την έπιασαν και σαν τιμωρία ο άντρας της της έκοψε τα αυτιά και τη μύτη. Τελικά την έσωσε ο αμερικανικός στρατός.

10

Η φωτογράφος Vanessa Bristow κατηγορήθηκε ότι έκανε φώτοσοπ στα μάτια του αγοριού για να φανούν πιο γαλάζια. Ωστόσο, μπόρεσε να αποδείξει ότι δεν τα άλλαξε με τη βοήθεια άλλων φωτογραφιών.


11

Η φωτογραφία αυτού του τρομοκρατημένου στρατιώτη τραβήχτηκε σε ένα χαράκωμα κατά τη διάρκεια της μάχης του Courcelette το 1916. Το άγχος και ο πανικός συχνά οδηγούν σε απώλεια του ελέγχου.

12

Δύο αστυνομικοί έσωσαν αυτήν την γυναίκα, η οποία ήταν παγιδευμένη σε μία BMW, πριν βυθιστεί στη λίμνη. Της τελείωνε ο αέρας και ο πανικός είναι φανερός στο πρόσωπο της.

13

Με τίτλο “Ο τελευταίος Εβραίος της Vinnitsa”, αυτή η φωτογραφία απεικονίζει έναν Εβραίο ο οποίος είναι αντιμέτωπος με εκτέλεση το 1941 στην Ουκρανία. Σκοτώθηκαν ακόμη 28.000 Εβραίοι.

14

Μετά από μια επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς 23 ωρών, ο χειρούργος ανασαίνει ανακουφισμένος. Η βοηθός του κοιμάται στο βάθος.

15

Η πρώτη μητέρα στο διάστημα, η Anna Fisher, το 1985, δείχνει με το βλέμμα και την έκφραση της ότι ανακαλύπτει κάτι καινούριο.

16

Ένας άγνωστος στρατιώτης με τις λέξεις “Ο πόλεμος είναι κόλαση” γραμμένες στο κράνος του το 1965. Ήταν μέρος του 173ου Τάγματος Αεροπορίας στο νότιο Βιετνάμ.

17

Μια ομάδα ανδρών από την Παπούα της Ινδονησίας μαθαίνουν για πρώτη φορά πώς να χρησιμοποιούν σωστά τα προφυλακτικά.

18

Μια ομάδα άστεγων περιμένει δωρεάν φαγητό έξω από ένα τζαμί στο Νέο Δελχί.

19

Ο 12χρονος Diego Frazao Torquato παίζει βιολί στην κηδεία του δασκάλου του. Ο δάσκαλος του τον βοήθησε να ξεφύγει από τη φτώχεια και τη βία με τη βοήθεια της μουσικής.

20

Μετά από 72 ώρες μάχης, η εξάντληση είναι εμφανής στα μάτια του δεκανέα Antonio Metruccio.

21Δείτε τι δώρο έκανε στην γυναίκα του και στην κόρη του μετά από 20 ημέρες αγώνα

Πως βλέπουν οι κοπέλες τον κόσμο ανάλογα με το μέγεθος του στήθους τους