Ο νεαρός Luis Ortiz ούτε κατά διάνοια δεν περίμενε να ακούσει όσα του είπε ο γιατρός μετά την επίσκεψει που έκανε προκειμένου να αντιμετωπίσει τις φρικτές ημικρανίες. Ο γιατρός του έδωσε μόλις 30 λεπτά ζωής

Ο 26χρονος φοιτητής από τη Νάπα της Καλιφόρνια, άρχισε να ζαλίζεται, να νιώθει αποπροσανατολισμένος και να κάνει εμετό. Η μητέρα του τον συνόδεψε στο νοσοκομείο, όπου η κατάστασή του άρχισε να χειροτερεύει ώσπου τελικά έχασε τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί με μεγάλη έκπληξη ανακάλυψαν ότι ένα σκουλήκι ζούσε μέσα στον εγκέφαλό του! Η επέμβαση ήταν κάτι παραπάνω από επείγουσα.

«Έπαθα σοκ», είπε ο νεαρός στο Napa Valley Register, «δε μπορούσα να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε σε εμένα. Αγνοούσα το γεγονός ότι ζούσε ένα παράσιτο στο κεφάλι μου…».

«Ανοίξαμε μια τρύπα στο κρανίο, πάνω από το φρύδι, και μέσω μικροκάμερας, φτάσαμε στον εγκέφαλο και αφαιρέσαμε την κύστη στην οποία είχε τυλιχτεί το σκουλήκι», είπε ο Singel, υπέυθυνος γιατρός της επέμβασης. Ο γιατρός διευκρίνησε ότι ο 26χρονος ίσως είχε καταναλώσει σαλάτα ή τροφή που δεν είχε καθαριστεί καλά όπως χοιρινό-που ήταν μολυσμένο.

Οι προνύμφες έφτασαν, αργότερα, στο έντερο και από εκεί στον εγκέφαλο, προκαλώντας μια κατάσταση που είναι γνωστή ως Κυστικέρκωση-μια μόλυνση των ιστών που προκαλείται από μια προνύμφη (κυστίκερκος) του πλατυέλμινθα σκώληκα ταινία των χοίρων (Taenia solium).

c095d823c17cc36a0f94746dcad78d6e

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

loading...