Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη οι κάτοχοι iPhone, ηλικίας από 18 έως 24 ετών έχουν καλύτερα επίδοση σε γνωστικά τεστ, αν έχουν τα κινητά τους στο ίδιο δωμάτιο.

Όπως αναφέρει η μελέτη των Russell Clayton του πανεπιστημίου της Φλόριντα, Glenn Leshner του πενεπιστημίου της Οκλαχόμα και Anthony Almond του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, ζητήθηκε από νεαρούς ενήλικες να συμπληρώσουν μία σειρά από παζλ.

Στους μισούς από τους συμμετέχοντες επιτράπηκε να έχουν μαζί τους το κινητό τους και στους άλλους μισούς να τα βάλουν σε μία γωνία του δωματίου. Τελικά αυτοί που είχαν μαζί τους τα κινητά τους βρήκαν 9 λέξεις ενώ όσοι δεν είχαν μαζί τους τα κινητά τους βρήκαν 6 λέξεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, στους συμμετέχοντες που ενώ χτύπησαν τα κινητά τους κατά την διάρκεια του τεστ, δεν τους επιτράπηκε να τα σηκώσουν, παρατηρήθηκε αύξηση των καρδιακών παλμών και της πίεσης.

Σύμφωνα με τον Clayton, πλέον βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, αποδεικνύεται ότι η σωστή αντιμετώπιση δεν η απομάκρυνση του κινητού από τον χρήστη, αλλά η διασφάλιση ότι δεν θα ενοχλεί τους άλλους από την κατοχή του κινητού.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, μία από της διαγωνιζόμενες σηκώθηκε από την θέση της για να απαντήσει στο κινητό της, ακόμα και αν ήξερε ότι δεν έπρεπε να το κάνει.

Όπως αναφέρει ο Clayton, αφορμή για την έρευνα στάθηκε ένας φίλος του, ο οποίος αφού ξεκίνησε για να παρευρεθεί σε κάποιο δείπνο, γύρισε πίσω στο σπίτι του για να πάρει το κινητό που είχε ξεχάσει, φοβούμενος ότι θα το χρειαστεί.

Πλέον ο Clayton, τονίζει ότι δεν βλέπουμε πια το κινητό μας ως μία συσκευή αλλά σαν προέκταση του εαυτού μας και του τρόπου επικοινωνίας μας.

Ακολουθήστε μας!

Αφήστε το σχόλιό σας