,

Απίστευτη ιστορία – Η φοβία της για την τουαλέτα είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της


Η Emily Titterington, 16 ετών από το Truro της Κορνουάλης, είχε 8 εβδομάδες να πάει στην τουαλέτα, εξαιτίας μιας σπανιότατης ψυχολογικής διαταραχής που λέγεται «άρνηση αφόδευσης» (stool withholding).

Τραγικό αποτέλεσμα ήταν να υποστεί θανατηφόρο έμφραγμα, καθώς το έντερό της που είχε διογκωθεί πολύ, ασκούσε υπερβολική πίεση στα ζωτικά της όργανα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν στενά όλο αυτό το διάστημα και προσπαθούσαν να την βοηθήσουν να αποφύγει αυτή τη μοιραία κατάληξη, το έμφραγμα που την οδήγησε στο θάνατο ήταν αποτέλεσμα σοβαρής δυσκοιλιότητας, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 16χρονη κοπέλα θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν η Εμιλυ είχε αποδεχθεί να πάρει θεραπεία για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητά της, όμως, η ίδια αρνούνταν συστηματικά να υποκύψει στις πιέσεις των γιατρών.

Εκτός από την ψυχολογική αυτή διαταραχή, την «άρνηση αφόδευσης», η Έμιλι έπασχε και από ήπιας μορφής αυτισμό και αντιμετώπιζε προβλήματα με τη γαστρεντερική της λειτουργία χωρίς, όμως, οι γιατροί να καταφέρουν να εντοπίσουν την ακριβή αιτία της δυσκοιλιότητας αυτής.

Η μητέρα του 16χρονου κοριτσιού τις τελευταίες εβδομάδες πριν υποστεί το έμφραγμα, είχε καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να την πείσει να επισκεφθεί γιατρούς, καθώς θα μπορούσαν να της συνταγογραφήσουν καθαρτικό, όμως, η ίδια αντιστεκόταν σ’αυτό, που θα μπορούσε να την βοηθήσει να αποτρέψει τον θάνατό της.


Η άρνηση αφόδευσης εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά, απ’ότι στους μεγάλους και προκύπτει όταν το παιδί νοιώθει ένταση και άγχος όταν είναι να επισκεφθεί την τουαλέτα, ή δεν θέλει να χρησιμοποιήσει δημόσιες τουαλέτες. Μία πρώτη εξήγηση είναι ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να συμβεί σε παιδιά που έχουν κάποια τραυματική εμπειρία κατά την αφόδευση.

O θάνατος της Εμιλυ συνέβη στις 8 Φεβρουαρίου του 2013, όταν οι διασώστες την βρήκαν σχεδόν νεκρή έξω από την πόρτα του μπάνιου της, προσπάθησαν να την ανατάξουν και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, όμως, ήταν ήδη αργά.Επιτυχημένες και αποτυχημένες αποκριάτικες στολές για να ντυθείτε με την παρέα σας!

Έβαλε μπετόν σε ένα τάπερ και άρχισε το ανακάτεμα – Το αποτέλεσμα έχει άμεση σχέση με το κινητό σου