Την σοφία την αποκτάς με την εμπειρία, αλλά οι εμπειρίες πρέπει να είναι δικές μας και όχι των άλλων. Πρέπει να κάνουμε τα δικά μας λάθη για να μάθουμε από αυτά.

Παρόλα αυτά η δουλειά ενός δασκάλου είναι να προσπαθεί να περάσει κάποια μηνύματα στους μαθητές του που θα τους ακολουθεί σε όλη τους την ζωή. Έτσι αυτός ο μαθητής θυμήθηκε ένα «κόλπο» που τους έκανε η δασκάλα τους. Φάνηκε ανόητο αλλά είχε ένα βαθύτερο νόημα.

0e21b8bd-caf3-42b3-b841-009b4bc75289_tablet

Όταν αυτός ο μαθητής ήταν στην Πέμπτη τάξη του δημοτικού, η δασκάλα του ζήτησε από όλους τους μαθητές της να πάρουν αντικείμενα όπως αυτά στην φωτογραφία, να χύσουν το περιεχόμενο και να το απλώσουν παντού. Φυσικά οι μαθητές χάρηκαν και το βρήκαν πολύ διασκεδαστικό. Μόλις έγινε αυτό, τους ζήτησε να βάλουν το περιεχόμενο πίσω στο αντικείμενο και να το κάνουν όπως ήταν στην αρχική τους μορφή. Τα παιδιά προσπάθησαν να το κάνουν αλλά όπως ήταν λογικό απέτυχαν. Τότε η δασκάλα τους εξήγησε πως όταν ένα μείγμα είναι μέσα στο μπουκάλι, είναι εύκολο να βγει αλλά είναι πολύ δύσκολο να το ξαναβάλεις μέσα, το ίδιο ισχύει και με τα λόγια. Φυσικά οι μαθητές στην ηλικία των 10 ετών δεν θα έδιναν σημασία σε κάτι τέτοιο αλλά αργότερα το εκτίμησαν.

Ακολουθήστε μας!

Αφήστε το σχόλιό σας